Meniu

Calendar

 

Cumpără bilete

Galerie foto-video

 

Tur virtual

 
14 Dec 2017
Modificarea programului de spectacole în zilele de Doliu Național

Deoarece 14, 15 și 16 decembrie 2017 sunt declarate zile de Doliu Național, în programul de spectacole al Teatrului Național din București din aceste zile intervin următoarele modificări: - Spectacolul No Man's Land din data de 15 decembrie 2017, se suspendă și este reprogramat în data de 19 ianuarie 2018 - Spectacolul Omul care a văzut moartea programat pentru data de 15 decembrie 2017, se suspendă! Spectatorii își pot recupera contravaloarea biletelor cumpărate de la Casa de bilete sau de la mystage.ro pentru cele achiziționate online. Doritorii își pot schimba biletele pentru următoarea reprezentație a spectacolului! - Spectacolul Crima din strada Lourcine din 15 decembrie 2017, se suspendă și este reprogramat în data de 4 ianuarie 2018 - Spectacolul Magic Național din 16 decembrie 2017 se suspendă și este reprogramat în data de 22 decembrie 2017 - Spectacolul Micul infern din 16 decembrie 2017, se suspendă și este reprogramat pentru data de 5 ianuarie 2018 - Spectacolul (D)efectul Placebo din 14 decembrie 2017 este înlocuit cu Fetița Soldat (ora 20.00, Sala Mică). Biletele cumpărate rămân valabile pentru reprezentațiile reprogramate sau vă puteți recupera contravaloarea acestora de la Casa de bilete sau de la mystage.ro pentru cele achiziționate online!   Vă mulțumim pentru înțelegere!

Citește mai mult >
07 Dec 2017 Decorare de Ziua Națională a Japoniei
Decorare de Ziua Națională a Japoniei

Cel mai important ordin japonez destinat cetățenilor străini, și anume Ordinul Soarelui Răsare (Order of the Rising Sun, Gold Rays with Ribbon), i-a fost înmânat de către Excelența Sa dl. Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei la București, domnului Ion Caramitru, Directorul General al Teatrului Național ”I.L. Caragiale”, în data de 7 decembrie 2017, printr-o ceremonie desfășurată în cadrul recepției organizate de Ambasada Japoniei cu ocazia Zilei Naționale la Hotelul Marriott din București, în prezența a numeroși invitați. Ordinul Soarelui Răsare a luat ființă în anul 1875 (înființat de Împăratul Meiji al Japoniei), după "Ordinul Crizantemei" (rezervat doar președinților de state sau membrilor caselor regale), fiind al doilea ordin ca importanță acordat în Japonia. Este, totodată, și cel mai înalt ordin japonez acordat cetățenilor străini, decernat pentru merite deosebite în domeniul relațiilor internaționale, al promovării culturii japoneze, sau al proiectelor vizând dezvoltarea și protecția mediului. Înaintea celui de al doilea război mondial era decernat inclusiv pentru servicii militare excepționale. Ordinul Soarelui Răsare este conferit în numele Majestății Sale, Împăratul Japoniei, prin Biroul de decorații de pe lângă cabinetul Primului Ministru Shizo Abe, care semnează Brevetul distincției, parafat cu sigiliul de stat al Japoniei. Ceremonia înmânării înaltului Ordin de către E.S. dl. Ambasador Ishii, a fost însoțită de către o succintă prezentare făcută de acesta meritelor lui Ion Caramitru în susținerea și dezvoltarea relațiilor culturale dintre România și Japonia. În cuvântul său de mulțumire, Ion Caramitru a evocat câteva exemple ale strânsei sale colaborări cu teatrul japonez și a adus un cald elogiu calităților de excepție ale națiunii japoneze, pe care le-a calificat drept exemplare și demne de urmat. După ce, în 2016, lui Ion Caramitru i-a fost conferit de către British Council titlul de Ambasador Cultural Shakespeare, și distincția de Actor al Europei, din partea Comitetului Festivalului Internațional de Teatru din Macedonia, iată că anul 2017 se încheie pentru acesta cu încă o recunoaștere internațională de mare prestigiu, pe care o împărtășim cu bucurie tuturor celor care îl prețuiesc.

Citește mai mult >
04 Dec 2017 În jurul Artei Actorului. Şapte zile, şapte lecţii despre Teatru
În jurul Artei Actorului. Şapte zile, şapte lecţii despre Teatru

În perioada 4 - 10 decembrie, Centrul de Cercetare și Creaţie Teatrală „Ion Sava” din cadrul Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, a organizat un atelier de studiu şi dezbatere a metodei de lucru în arta actorului. Au participat Şcolile de Teatru de prestigiu din Bucureşti, UNATC, Iaşi, Universitatea de Arte „George Enescu” – Facultatea de Teatru, Cluj-Napoca, Universitatea „Babeş Bolyai” – Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea Teatrală din Tîrgu-Mureş.O săptămînă în care peste 100 de participanți, profesori, studenţi, proaspăt absolvenţi, şi nu numai, au fost împreună dispuşi să se cunoască, să-şi definească stilul şi personalitatea fiecărei şcoli, să caute acele elemente importante care îi apropie, să găsească soluţii pentru anumite probleme pe care le identificăm cu toţii în teatrul profesionist, multe plecînd din anii formării tinerilor în şcoala de teatru. Este o inflaţie de şcoli de profil, nivelul valorii fiind, de foarte multe ori, absolut discutabil. În fenomenul teatral românesc, ca şi în întreaga societate, este vizibilă degradarea tuturor formelor de învăţămînt. Sistemul vocaţional este cu totul special, iar performanţa implică un altfel de lucru cu studenţii. Dezbateri, prezentări, demo-uri. spectacole, discuţii, o provocare pentru analiză şi cercetare, un moment de reflecţie asupra acestei arte funadamentale în teatru. Coordonate de profesorii universitari Adrian Titieni, Mircea Gheorghiu, Miklos Bacs, Miriam Cuibus, Emil Coşeru, Mihaela Arsenescu Werner, Oana Leahu, Monica Ristea, Ion M. Tomuș, cele „Şapte Zile” sunt un prilej de cunoaştere, de întîlnire academică, fără prejudecăţi şi vanităţi, o cunoaştere sistematică despre şi în jurul Artei Actorului în Şcolile de Teatru de excelenţă din România. Împreună am putut observa ce este frumos, dar şi dureros, ce este valabil şi ce este împietrit, ce este perfectibil şi ce este vetust în metodele de lucru.                        

Citește mai mult >
Mai multe știri
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+