Meniu

Calendar

 

Cumpără bilete

Galerie foto-video

 

Tur virtual

 
07 Dec 2016
Regele Lear din 10 decembrie suspendat!

Din motive tehnice, premiera spectacolului Regele Lear din data de 10 decembrie 2016 se suspendă! Contravaloarea biletelor cumpărate poate fi recuperată de la Casa de bilete a TNB pentru biletele achiziționate la casă și de la mystage.ro pentru cele online. Următoarele reprezentații vor avea loc în zilele de 11, 17, 18 și 29 decembrie 2016! Ne cerem scuze pentru neplăcerile create și vă mulțumim pentru înțelegere!

Citește mai mult >
05 Dec 2016 La sfârșit de an, avalanșă de evenimente la TNB
La sfârșit de an, avalanșă de evenimente la TNB

Un șir de premiere cu piese de notorietate, puse în scenă de regizori și scenografi de prima mână, cu o trupă de prestigiu, mult întinerită în ultima vreme, la care se adaugă o mulţime de manifestări culturale ”parateatrale”, fac din finalul acestui an la Teatrul Naţional din Bucureşti o perioadă efervescentă, marcată de talent şi performanţă artistică. Scenele teatrului sunt cuprinse de febra ultimelor repetiţii, foaierele sunt animate de evenimente conexe, iar în peisajul acesta bogat şi plin de surprize, fiecare categorie de public şi fiecare vârstă îşi poate găsi spectacolul dorit. Regele Lear de William Shakespeare, eveniment teatral aşteptat cu mult interes nu doar de specialişti ci şi de publicul larg, în noua versiune scenică semnată de regizorul georgian David Doiashvili, cu Mihai Constantin în rolul titular, va avea premiera în data de 11 decembrie 2016, ora 19.00, la Sala Mare. Următoarea premieră, Angajare de clovn de Matei Vişniec, în regia lui Ion Caramitru, invită publicul să descopere, într-o montare în care teatrul şi circul se întrepătrund pe tărâmul comun al spectaculosului, nu doar posibilităţile tehnice surprinzătoare ale Sălii Studio, ci și interpretarea plină de har a 3 dintre cei mai tineri actori ai trupei, pe care i-aţi putut aplauda în Actorchestra şi Magic Naţional, Petre Ancuța, Florin Călbăjos, Emilian Mârnea. Aproape de premieră se găseşte şi piesa Crima din strada Lourcine de Eugène Labiche, o comedie de moravuri ce abundă în gaguri şi răsturnări de situaţie, o montare condusă cu nerv dramatic de regizorul Felix Alexa, pe care o veţi putea vedea la începutul anului viitor. La Sala Mică, din 8 decembrie 2016 şi până în 23 februarie 2017, publicul se va putea întâlni cu spiritul inconfundabil al unui celebru artist american cu rădăcini slovace. Simbol al unui nou gen artistic – arta pop, Andy Warhol va putea fi cunoscut şi înţeles mai bine prin lucrări şi obiecte ce i-au aparţinut. Exponatele provin de la Muzeul de Artă Modernă Andy Warhol din Medzilaborce, Slovacia. Utima întâlnire din 2016, în cadrul programului Conferinţele Teatrului Naţional, va avea loc pe 18 decembrie 2016, invitatul fiind Generalul Dan Voinea, magistratul care a instrumentat două dintre cele mai importante dosare post-decembriste: dosarul Revoluției din decembrie 1989 și cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990. Tema conferinţei: Adevărul juridic despre decembrie 1989. La Sala Media, la Teatrul Naţional pentru Copii Abracadabra, acolo unde în fiecare duminică dimineaţă are loc o premieră, magia Sărbătorilor aduce poveştile Crăciunului mai aproape de înţelegerea celor mici, ei înşişi devenind parte din poveste şi interpreţi în scenă alături de Magicianul Poveştilor, actorul Marian Râlea, şi de asistenţii lui. Nu rataţi acest final de an la TNB! Sunteţi aşteptaţi să descoperiţi o suită variată de evenimente şi să vă bucuraţi de spiritul ludic ce invadează scenele în această perioadă!

Citește mai mult >
09 Dec 2016 Știați că... Regele Lear 9
Știați că... Regele Lear 9

Știați că Regele Lear este considerată cea mai frumoasă, cea mai elaborată și mai complexă piesă a lui Shakespeare datorită celor două povești paralele și similare, cea a lui Lear și a fiicelor sale și a Contelui de Gloucester și fiilor săi? Regele Lear este, de altfel, și singura piesă în care Shakespeare folosește acest procedeu.   Premiera spectacolului Regele Lear în regia lui David Doiashvili va avea loc la Sala Mare a Teatrului Național din București în data de 11 decembrie 2016 începând cu ora 19.00 ! Următoarele reprezentații vor avea loc în zilele de 17, 18 și 29 decembrie 2016!  

Citește mai mult >
Mai multe știri
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+