Meniu

Expoziții

Expoziția Zilele Artelor Textile București în Rotonda TNB

11 Septembrie 2018 - 11 Octombrie 2018
Bilete

Intrare liberă / Free entrance

Scena şi Tabloul 06 Februarie 2019
În Rotonda Sălii Mici a TNB, expoziția Scena şi Tabloul –  proiecte de scenografie și costume ale baronului George Löwendal. „Scena și tabloul” este titlul unei noi expoziții dedicate creației artistice a baronului George Löwendal care se va deschide în sala Rotonda a Teatrului Național din București în perioada 4 - 20 februarie 2019, cu vernisajul miercuri, 6 februarie 2019, ora 18.00. Expoziţia poate fi vizitată de marţi până duminică în intervalul orar 10.00 - 18.00. Conturând un destin artistic lansat în anul înfăptuirii României Mari, 1918, această expoziție va focalize asupra proiectelor de scenografie și costume realizate în perioada 1921-1945 când George Löwendal a activat în cadrul teatrelor din București, Cernăuți, Timișoara, Brăila sau Craiova. Aici a realizat decoruri de mare succes consemnat în presa vremii de contemporani de marcă cum au fost Lucia Demetrius, Petru Comarnescu, Adrian Maniu sau Ionel Jianu. Alături de aceste creații care au văzut luminile rampei vor fi expuse desenele în cărbune, de mare virtuozitate, care reprezintă actori din generația de aur a teatrului românesc ca Radu Beligan, Fory Etterle, Dan Botta, Grigore Vasiliu Birlic, Dinu Ianculescu, Ion Manolescu etc.Curatoriată de Călin Stegerean, expoziția îl prezintă pe George Löwendal ca personalitate de prim rang a teatrului din România, cu o viziune artistică de mare originalitate și valoare, pe care proba timpului a confirmat-o neîncetat.  Finisajul evenimentului va avea loc în data 20 februarie 2019 cu o conferința susținută de renumitul teatrolog George Banu, care va avea loc în Sala Media a Teatrului Național București la ora 18.00.                                  Vă invităm miercuri, 20 februarie 2019, ora 18.00 la Teatrul Naţional București, Sala Media pentru conferinţa Albumele actorului: de la tablou, la gravură și fotografie. Pornind de la splendidele crochiuri de actor ale lui George Löwendal, o evocare a albumului de imagini ce reconstituie în timp memoria marilor interpreți și a stilului de joc adoptat. Prezintă: George Banu, teatrolog George Banu (n. 22 iunie 1943, Buzău, România) este un teatrolog și profesor universitar român stabilit la Paris. Din martie 2013 este membru de onoare al Academiei Române.   Expoziția este organizată de Fundația Löwendal în parteneriat cu Teatrul Național ”I.L. Caragiale ” din București și Domeniul Manasia și face parte din proiectul România 100: Scenografie, Pictură. Costum, finanțat de Primăria sector 1 București prin Centrul Cultural sector 1 în cadrul programului ,,Centenar pentru Toți‘‘ - sesiunea 2017 - 2020.  
Citește mai mult >
România în acuarelă 22 Ianuarie 2019
Cei mai buni pictori acuareliști români, în expoziția “România în acuarelă” găzduită la Teatrul Național București   Marți 22 ianuarie 2019, la ora 19.00, va avea loc la Teatrul Național București prima expoziție naţională de pictură în acuarelă, din România. Evenimentul are loc în sala „Foaier Media” Aripa Intercontinental a Teatrului Național. Expoziția va găzdui lucrările a peste 70 de pictori acuareliști, profesioniști sau amatori, tineri sau mai puțin tineri, reuniți pentru prima dată sub „stindardul” Societății Internaționale de Acuarelă, a cărei filială din România în parteneriat cu Teatrul Național București organizează acest inedit eveniment. Proiectul propune o abordare amplă și complexă a tehnicii picturii în acuarelă. International Watercolor Society (Societatea Internațională de Acuarelă) este o organizație non-profit înființată în anul 2012 de către artistul turc, rezident în Canada, Atanur Dogan, iar din 2016 ființează și în România sub numele de International Watercolor Society România (I.W.S. România), prezidată de artistul arhitect Ovidiu Iovanel. I.W.S. a luat ființă cu scopul de a promova tehnica de pictură cea mai veche din lume, Acuarela. Scopul I.W.S. este de a promova respectul, pacea și armonia, prin folosirea artei - limba comună a întregii lumi. Activitățile societății implică aducerea împreună a pictorilor acuareliști și a iubitorilor de artă, de acuarelă. Pictura în acuarelă a fost multă vreme neglijată și chiar disprețuită, în detrimentul altor tehnici. Festivalurile și expozițiile, naționale sau internaționale, sunt mijloace eficiente pentru a promova pictura în acuarelă, prezentând lumii excepționale lucrări de artă. Aceste evenimente devin, de asemenea, puncte de interacțiune între artiști, colecționari și specialiști în artă, din diferite țări.   Durata de desfășurare a expoziției este de pe data de 22 ianuarie până pe data de 24 februarie 2019. Expoziția poate fi vizitată de luni până duminică între orele 10.00 -18.00.
Citește mai mult >
Expoziţie Cercul 10 Ianuarie 2019
Cercul, prima expoziție de pictură a anului 2019 în Foaierul Media (Arghezi) al TNB   Durata expoziţiei Cercul a pictoriţei Norica Veşcă-Popescu din Foaierul Media (aripa Tudor Arghezi) se prelungeşte până în data de 11 februarie 2019. În dumincile de 27 ianuarie, 3 şi 10 februarie 2019, pictoriţa Norica Veşcă-Popescu îi  invită pe copii în spațiul expoziției la Atelierele de pictură: ”Vor pătrunde în universul personajelor din poveștile și picturile mele și nu numai. Ei vor învața de la mine, eu de la ei, prin joc, joacă, vom desena, vom picta, vom povesti”.   Marţi, 22 ianuarie 2019, la ora 17.30, va avea loc în Foaierul Media (aripa dinspre str. Tudor Arghezi) deschiderea oficială a expoziției de pictură Cercul a Noricăi Veșcă-Popescu: prezintă criticul de artă Ileana Ploscaru-Panait. Începând cu data de 10 ianuarie 2019, în Foaierul Media (aripa Tudor Arghezi) poate fi vizitată expoziția de pictură a Noricăi Veşcă - Popescu, intitulată Cercul. Sunt expuse 50 de lucrări care configurează un univers grațios și sensbil, care trimite cu gândul la cărțile de povești cu zâne bune și cu un final fericit care stă sub semnul iubirii. ”Întotdeauna stările mele interioare m-au dus spre închiderea formelor, spre simetrie. În creație mi-am concretizat pasiunea pentru universul simbolic – se confesează pictorița. Viaţa este un Cerc. Îmbrăţișarea este Cerc. Tot timpul desenezi cercuri În jurul celor pe care-i iubești. Pentru că inimile se pot rupe, Cercul nu are capăt. (…) Are un simbolism profund, chiar și în arta populară. Hora, cununile de spice de pe capetele fetelor, doi tineri într-o pădure față în față, ținându-se de mâini, au Cercul lor, care este purtător de mesaje. În lucrările din expoziția mea întâlnim acest simbol prin mișcările personajelor, prin ceea ce transmit ele, prin tematică. (…) Nu îl vedem neapărat, trebuie să îl căutăm și să încercăm să-l păstrăm,  ceea ce vă invit să faceți privindu-mi lucrările…”.  Expoziția, care va fi deschisă până în data de 25 februarie 2019, poate fi vizitată zilnic între orele 11.00 – 18.00, cu excepția zilelor de luni. Accesul prin str. Tudor Arghezi sau prin foaierul dinspre Intercontinental.   Norica Veșcă - Popescu este absolventă a Universității de Arte București la  clasa de pictură  a profesorului Ștefan Câlția, promoția 2000. Membru UAP, pictură, filial București. Burse de studii guvernamentale în Grecia, Egipt. Participări la Saloane anuale de pictură, Târguri de arte vizuale, tabere de creație, alte expoziții de grup anuale din țară și străinătate (1994 - 2018). Expoziții personale, printer altele la: Palatul Mogoșoaia,  Serendipity, Marriott Hotel, Muzeul Țăranului, Cărturești, Galeria Victoria, Galeria H. Traian - Iasi. Pictură costume film, decoruri ale unor filme străine făcute la noi ("Les Rois Maudits", "Perfume - a story of a murderer", "Modigliani", etc).
Citește mai mult >
Toate Articolele
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
TNB I. L. Caragiale Logo