Meniu

Expoziții

Muzeul ascuns! - Pași spre renașterea Muzeului teatrului românesc (2)

09 Noiembrie 2018
Icoana – credinţă şi tradiţie 14 Decembrie 2018
Vineri, 14 decembrie 2018, la ora 13.00, are loc în Foaierul Media (aripa Intercontinental) a Teatrului Național ”I.L. Caragiale” vernisajul expoziției naționale Icoana – credinţă şi tradiţie(icoane pe sticlă și pe lemn) organizată de Institutul Național al Patrimoniului din subordinea MCIN, în parteneriat cu TNB. Proiectul , aflat la cea de a IV-a ediție, este cuprins în programul național multianual de Revigorare a meșteșugurilor tradiționale și promovare a creativității artistice, inițiat încă din anul 2000 de Institutul Național al Patrimoniului și are ca scop principal promovarea tehnicilor tradiționale de lucru ale icoanelor, precum și a meşterilor iconari contemporani. Expoziția, care va fi deschisă până în 15 ianuarie 2019, își propune să ofere publicului, în ajunul Sărbătorilor de Crăciun, o imagine actuală a unui meșteșug artistic tradițional. Lucrările expuse aparțin unor creatori populari din toate colțurile țării. Ȋn expoziţie vor fi expuse icoane pe lemn şi pe sticlă din toate zonele ţării, lucrate în tradiţia acestui domeniu al artei populare - tehnici de lucru, procedee, materiale, ornamentică, tematică, simboluri - conform credinţei şi obiceiurilor noastre populare. Parteneri în acest proiect sunt: Teatrul Naţional Bucureşti „I.L. Caragiale”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi şi Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul Etnografic al Moldovei. Expoziția va putea fi vizitată zilnic între orele 10.00 – 18.00, cu excepția zilelor de luni. Accesul publicului pentru Foaier Sala Media este permis prin Bd. Nicolae Bălcescu nr. 2.   În perioada 22 ianuarie - 15 februarie 2019, o selecție de lucrări din expoziţie va fi itinerată la Iaşi și expusă la Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul Etnografic al Moldovei.
Citește mai mult >
Expoziţie Matilda Simona Teodorescu - Clipe 06 Decembrie 2018
Foaierul Media (aripa dinspre str. Tudor Arghezi) va găzdui din 6 decembrie 2018 până în 8 ianuarie 2019 expoziția personală de pictură, acrilic și ulei pe pânză a arhitectei Matilda Simona Teodorescu, intitulată Clipe. ”Ca arhitect,- se confesează artista- căutând, înțelegând și asimilând forma, proporția și culoarea, fac acum drumul invers, de la macrocosmos la microcosmos, pășind pe drumul artelor vizuale prin expoziția personală de pictură „clipe”, expoziție despre renaștere, fluturi călători pe flori de primăvară, armonii muzicale, păduri brumate de zăpadă, căluți de mare la Vama Veche, povești de dragoste țesute între Dunăre și Mare la Sulina, despre viață, despre noi. Caut formele naturii și așez în ele sentimente, trăiri, gânduri. Mă opresc... mă așez pe culorile pietrelor sparte de ape, de vânt, de soare... și ascult... ascult respirația vieții... așa s-au născut clipele din foaierul Sălii Media a Teatrului Național din București”. Finisajul cu public va avea loc în ianuarie 2019, la o dată care va fi anunțată ulterior. Expoziția este deschisă zilnic între orele 11.00 – 18.00, cu excepția zilelor de luni.  
Citește mai mult >
Toate Articolele
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
TNB I. L. Caragiale Logo