Meniu

Repertoriu curent

Orchestra Titanic

de Hristo Boicev

Orchestra Titanic

de Hristo Boicev

Traducere: Livia Nistor
Regie:
Felix Alexa
Scenografie:
Andrada Chiriac
Ilustrație muzicală:
Felix Alexa, Cristina Giurgea
Lighting design:
Felix Alexa, Andrada Chiriac
Concept video:
Răzvan Pascu
Regia tehnică:
Laurențiu Andronescu

Data premierei: 21.12.2017

Durata: 1 h 30 min / Pauză: Nu

Program
26 apr 2018 (Sala Pictura) 20:00
04 mai 2018 (Sala Pictura) 20:00
Bilete

40 lei

20 lei (cu reducere)

Orchestra Titanic


O comedie filosofică și absurdă despre dorința de evadare în iluzie. Într-o gară dezafectată, patru marginali ai societății, patru personaje burlești așteaptă un tren care nu oprește niciodată. În acest sens, piesa ne trimite cu gândul la textul lui Beckett, Așteptându-l pe Godot. Dar, spre deosebire de acesta, aici avem de-a face cu apariția lui Harry și urcarea în tren. Însă, dincolo de această așteptare încheiată, o nouă așteptare începe. Încotro se vor îndrepta? Către ce tărâmuri? Poate spre o Europă a prosperității? Ori un Eden al fericirii eterne? Sau, de fapt, spre marele final? O întrebare dureroasă pe care o ridică Hristo Boicev, cel mai cunoscut și mai jucat dramaturg bulgar al zilelor noastre.

Aflat la a doua întâlnire cu dramaturgia lui Boicev (după Spitalul comunal de la Teatrul Metropolis), Felix Alexa creează un univers de un realism magic, potențat și de excelentul decor al Andradei Chiriac. Unii dintre cei mai cunoscuți actori ai Teatrului Național dau naștere unor nebuni tragici, dotați cu un acut simț al umorului. Un spectacol tragi-comic în care momentele muzicale răsună asemenea acordurilor intonate de orchestra de pe Titanic, în timp ce vaporul se scufundă. Și ce poate fi mai ironic și mai absurd decât să auzi, în ultimele clipe ale vieții, sonoritățile vibrante din Oda bucuriei?

Parteneri:

 

Foto din repetiții de Florin Ghioca

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.mystage.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

Dacă optați să cumpărați bilete online, la costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 8% + 0.5 lei + TVA / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma MyStage. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul MyStage, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

joi
26
04
2018
Sala Pictura 20:00 Cumpără bilete
vineri
4
05
2018
Sala Pictura 20:00 Cumpără bilete
Harry: Claudiu Bleonţ                      Luko: Mihai Constantin
Meto: Mihai Călin                      Doko: Richard Bovnoczki
Liubka: Tania Popa                     
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
TNB I. L. Caragiale Logo