Meniu

Evenimente

Paul Surugiu-Fuego - Scrisoare de decembrie

25 Decembrie 2017
Bilete

100 lei

120 lei

Fuego - Tu ești primăvara mea! 26 Martie 2018
Eveniment privat găzduit de Teatrul Național din București. Răspunderea pentru calitatea și conținutul acestui eveniment aparține exclusiv organizatorului! Pentru mine, muzica ușoară românească, din perioada interbelică până în vremurile copilăriei și spre azi, înseamnă esență, muzicalitate, mesaj și melodicitate, inspirație, exemplu, toate la un loc, dar și crezul după care am devenit, la rându-mi, un slujitor al ei, de peste 20 de ani. Nu e uitată, nu e aruncată la coș, ea aflându-se în sufletele nostalgicilor și a tuturor celor ce știu că melodiile de calitate capătă valoare în ani! Și avem nenumărate astfel de valori, pe care le voi readuce în atenție, în turneul meu național Tu ești primăvara mea!, ce debutează pe 14 martie și se încheie pe 26 martie 2018! Îmi doresc să aduc un omagiu muzicii românești, să fac o reverență, după atâția ani și să arăt publicului meu ce-a fost, ce este și ce-ar putea fi România dacă nu și-ar uita muzica și idolii! Am și două super invitate, două stele ale genului, două dive de ieri până azi, cu nenumărate hituri – Stela Enache și Marina Florea! Pregătim surprize spectaculoase, momente unice, printre șlagărele de cândva, cele mai frumoase și iubite refrene, dar și piese de-ale mele, vechi și noi, totul în două ore de show special, într-o feerie a primăverii! Vă aștept cu drag!
Citește mai mult >
Alexandra Ușurelu - Lumea, cum ai vrea să fie 19 Martie 2018
Eveniment privat găzduit de Teatrul Național din București. Răspunderea pentru calitatea și conținutul acestui eveniment aparține exclusiv organizatorului!   Epuizarea biletelor la concertul Lumea, cum ai vrea să fie din 29 ianuarie 2018, susținut de Alexandra Ușurelu în Sala Mare a TNB, a dus automat la programarea unei noi reprezentații a acestui concert mult așteptat. Așadar, pe 19 martie 2018, Alexandra Ușurelu vă invită din nou la Teatrul Național din București, la concertul ei ce va avea loc în Sala Studio. Lumea, cum ai vrea să fie este o nouă producție spectaculoasă de concert a Alexandrei Ușurelu, distribuția acestuia fiind alcătuită din band-ul său, flaut, harpă, grup de coarde și un grup vocal. Materialul muzical prezentat va conține melodii noi, cu sonorități mult diversificate, dar și cântece din vechiul catalog. Cunoscută pentru muzica sa curată, Alexandra Ușurelu a reușit fără artificii și acțiuni agresive de promovare să câștige aprecierea unui public educat, cu gusturi fine, ce preferă să-și aleagă singur muzica pe care o ascultă și să-și urmeze artiștii favoriți în sălile de spectacol. S-a făcut remarcată în peste 400 de concerte drept o artistă care a readus bunul simț pe scenele de concert din România, vocea și personalitatea sa trasând pentru cunoscătorii muzicii de calitate conturul unui artist singular în muzica românească. Concertele sold out susținute de Alexandra Ușurelu la Teatrul Național din București și în turneele din toată țară au transformat-o rapid în una dintre cele mai de succes artiste independente, fiind cea mai tânără artistă care a susținut două concerte proprii în aceeași zi, cu casa închisă, în Sala Mare a Teatrului Național din București.
Citește mai mult >
Concert Ștefan Hrușcă: Fostele iubiri 12 Martie 2018
Eveniment privat găzduit de Teatrul Național din București. Răspunderea pentru calitatea și conținutul acestui eveniment aparține exclusiv organizatorului! Ștefan Hrușcă revine în ţară în această primavară pentru un concert deosebit: cele mai îndrăgite melodii folk din repertoriul cantautorului maramureşean se vor auzi live, în spectacolul eveniment ce va avea loc pe 12 martie 2018 la Teatrul Național I.L. Caragiale din București! Dacă vă e dor de Fostele iubiri sau Un copac cu flori dar şi de răscolitoarea Rugă pentru părinţii nu pierdeţi un concert în care veţi regăsi fiorul serilor de altă dată şi farmecul refrenelor fără vârstă! Drumul artistic al lui Ştefan Hruşcă a început în 1981, odată cu integrarea sa în cadrul legendarului Cenaclu Flacăra. Într-un interval de doar trei ani, cuprins între între 1981 şi 1984 Ştefan a străbătut tara în lung şi în lat şi a cânat în peste 1000 de concerte, vocea sa caldă mângâind inimile românilor din toate regiunile geografice ale României. Cu timbrul vocal unic, candoarea inconfundabilă şi apariţia de o simplitate distinsă, Ştefen Hruşcă a devenit unul dintre cei mai iubiţi folk-işti din România. Printre albumele sale de referinţă se numără: Rugă pentru părinți (1984), Urare pentru îndrăgostiți (1986), Fostele iubiri (1995), Balade speciale (2007) şi desigur, foarte îndrăgitele discuri de colinde şi cântece maramureşene. Dacă în ultimii 25 de ani concertele de colinde ale lui Ştefan Hruşcă au dobândit statutul de tradiţie a sărbătorilor de iarnă româneşti, concertele de folk sunt adevărate evenimente marcante ale peisajului cultural, prin prisma rarităţii şi caracterului individual. Despre întâlnirea cu publicul din Bucuresti Ştefan Hruşcă a spus: „mă copleşeşte ca de fiecare dată emoţia revederii. Vă aştept în miez de primăvară, să ne încălzim cu cântece foarte dragi sufletului meu.” Artistul va fi acompaniat de formația Mario Band (Mario Florescu – tobe, Radu Rotaru – keyboard, Alex Florescu – percuție)
Citește mai mult >
Frumoasa din pădurea adormită 05 Martie 2018
Eveniment găzduit de Teatrul Național din București. Răspunderea pentru calitatea și conținutul acestui eveniment aparține exclusiv organizatorului!   Balet în trei acte și un prolog Compania St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov este creată de Andrei Batalov – prim-solist la Teatrul Mariinski. Absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusia, Andrei Batalov este pe scenă de mai mult de 20 de ani. Coregrafia prezintă multe provocări pentru dansatorii principali și soliști dar și pentru ansamblu. Rolul Aurorei - Olga Golytsia - ca și coregrafie este printre cele mai complexe roluri feminine, deoarece necesită o abilitate atletică extraordinară dar și o tehnică de mare acuratețe. Baletul Frumoasa din pădurea adormită a fost compus de Piotr Ilici Ceaikovski între 1888-1889, imediat după Simfonia V-a și înainte de opera Dama de pica (1890). Este cel de-al doilea balet al lui Ceaikovski, precedat de Lacul Lebedelor (1875-1876) și urmat de Spărgătorul de nuci (1892). Ideea i-a fost sugerată compozitorului rus de către directorul Teatrelor Imperiale, I. A. Vsevolojski, care aprecia în mod deosebit simțul său scenic. Ceaikovski a primit cu entuziasm propunerea de a prelucra basmul lui Charles Perault și a început deîndată lucrul. Iată ce scria Ceaikovski despre “Frumoasă din pădurea adormită”: Subiectul este atât de poetic, atât de apt pentru muzică, încât m-a pasionat și am compus baletul cu acea căldură și plăcere care condiționează întotdeauna calitățile unei creații. Premiera a avut loc pe 3 ianuarie 1890, la Petersburg. Subiectul este oarecum asemănător cu cel din primul balet al lui Ceaikovski, Lacul Lebedelor: întunericul este, în cele din urmă, învins de forțele luminoase ale iubirii, prieteniei și purității sufletești. Vraja este risipită, personajele demonice înfrânte. Rămâne dominant aspectul feerico-romantic, datorită lirismului pe care Ceaikovski a știut să îl insufle personajelor sale. În Frumoasa din pădurea adormită predomină latura optimistă a temperamentului compozitorului. Se remarcă pasaje precum tema Zânei Liliacului, tema iubirii dintre Prințesa Aurora și Prințul Desire sau panorama simfonică dintre tablourile I și II din actul al II-lea, sugerând apropierea prințului însoțit de Zână către castelul fermecat. Dansurile de caracter, seria de portrete din basme, din finalul baletului, duelul celor două pisici, dansul Scufiței Roșii și al Lupului, pas de deux-ul Păsării Albastre, al Cenușăresei și, mai ales, tema Zânei Carabosse sunt mărturii ale simțului dramaturgic al lui Ceaikovski, care i-a asigurat un loc atât de important în istoria baletului românesc.   Muzica: Piotr Ilici Ceaikovski Libretul: I. Vsevolojski și M. Petipa După povestea lui Charles Perault Coregrafia: Marius Petipa Scenografia: Evgenyi Gurenco Pictor de costume: Vera Poliudova Premiera mondială: 3 ianuarie 1890, la Teatrul Mariinsky din Sankt-Petersburg Luni, 5 martie 2018, ora 20.00, Sala Mare a TNB
Citește mai mult >
Toate Articolele
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+