Meniu

Repertoriu curent

Război

de Lars Noren

Război

de Lars Noren

Regie:
Lorena Zăbrăuțanu
Scenografie:
Maria Nicola
Lumini:
Cristian Ciopată
Sunet:
Daniel Nae
Regizor scenă:
Daniel Buglea
Video:
Radu Spiridon si Ionuț Grama

Data premierei: 27.05.2017

Durata: 1 h 45 min / Pauză: Nu

Program
29 nov 2017 (Sala Mică) 20:00
15 dec 2017 (Sala Mică) 20:00
Bilete

30 lei; 16 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

 

 

 

Producție realizată de Centrul de Creație și Cercetare Ion Sava în cadrul programului 9G la TNB.

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 14 ani.

Lars Noren descrie tabloul unui sfârșit de război, fără a preciza timpul sau locul, făcând auzite ecouri ale războaielor mai îndepărtate, dar și al celor recent încheiate, sau al celor care se întâmplă acum lângă noi.

Personajele balansează constant între două lumi: cea reală, în care sărăcia și disperarea de a supraviețui generează lipsa de compasiune chiar și față de membrii aceleiași familii, și cea imaginată, închipuită ca refugiu într-un spațiu plin numai de bucurie și prosperitate. Semira, fetița de 12 ani, obiectivează această lume fantastică a fericirii prin imaginea parcului de distracții Disneyland, locul basmelor, al prințeselor și al castelelor strălucitoare. ”Cine ne vrea pe noi ?”- o întrebare ca un ecou în acest text și un strigăt disperat care se aude în prezent dinspre cei care își riscă viețile ca să fugă din calea războiului.

 

„Tablou de sfârșit de război.

Primul Război Mondial, al Doilea Război Mondial, Algeria, Vietnam, Ruanda, Bosnia, Cecenia, Iraq, Siria…

Cum mai este posibilă revenirea la normalitatea vieții după ce s-a încercat distrugerea ei? Se mai pot vindeca traumele lăsate de frică, umilire, ură, prezența continuă a morții, pentru a trăi așa ca înainte? Prin ce se regăsește speranța în viitor?

Cine ne-ar vrea pe noi ? - o întrebare ca un ecou în acest text și un strigăt disperat care se aude acum dinspre cei care își riscă viețile ca să fugă din calea războiului.” Lorena Zăbrăuțanu

 

Foto Florin Ghioca

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.mystage.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

Dacă optați să cumpărați bilete online, la costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 8% + 0.5 lei + TVA / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma MyStage. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul MyStage, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

miercuri
29
11
2017
Sala Mică 20:00 Cumpără bilete
vineri
15
12
2017
Sala Mică 20:00 Cumpără bilete
Mama: Oana Predescu                      Beenina: Iulia Poptean
Semira: Eliza Păuna                      Ivan: Paul Radu
Tatăl: Elias Ferkin                     
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+