Meniu

Stagiuni Anterioare

Suntem ultimii 5

de Samuel Beckett

Suntem ultimii 5

de Samuel Beckett

Traducere: Dragoș Alexandru Mușoiu
Regie:
Dragoș Alexandru Mușoiu
Scenografie:
Andreea Simona Negrilă
Light design:
Vlad Dragomirescu, Cristian Ciopată
Percuție:
Gabriel Bălașa
Sound design:
Daniel Octavian Nae

Data premierei: 06.10.2016

Durata: 1 h 15 min / Pauză: Nu

Bilete

30 de lei

16 lei cu reducere (ultimul rând)

Producție realizată de Centrul de Creație și Cercetare Ion Sava în cadrul programului 9G la TNB.

5 piese scurte de Samuel Beckett - Quad, What Where, Act Without Words II, Come and go, Play

Suntem ultimii 5 este un spectacol puternic despre condiția umană, despre acțiunile și gândurile noastre în încercarea de a exista, alături de ceilalți, în societate. O adevărată provocare atât pentru echipa artistică, cât și pentru spectatori, totul la indicațiile stricte, matematice ale lui Beckett.

Pentru ca spectatorul să aibă toată libertatea de a citi și interpreta după bunul plac și după posibilități ceea ce vede, a trebuit ca, noi, echipa de creație, să ne abținem de la orice formă de interpretare și să ne concentrăm pe a da expresie fidelă scriiturii lui Beckett”. Dragoș Mușoiu

Repetitivitatea scenică, textuală, corporală a întregului proces de pe scenă este modul cheie prin care Dragoş Alexandru Muşoiu concepe această formă de teatru-experiment, în care se regăsesc, rând pe rând şi alambicate, trăirile unei societăţi diforme, stările de sine ale fiecărui om în parte, angoasele unui spaţiu gol în care se regăsesc, totuşi, imaginabile, diferite forme-obiecte. Partitura este a unui experiment teatral care iese la suprafaţă cu brio, care incită şi enervează publicul spectator (...). Şi asta pentru că aşa a vrut Beckett. Şi pentru că Dragoş Alexandru Muşoiu, împreună cu echipa de creaţie, au ţinut cont de dorinţa domnului B.

Dragoș N. Savu, B-Critic – Suntem ultimii…     

În spectacolul Suntem ultimii cinci din secţiunea 9G de la TNB totul se comprimă în tine. La Beckett, intersecţiile de lumini suntem noi. Evitând centrul, migrăm în culori, asemenea unor sihaştri în căutarea tăcerii absolute. Sunetele sustrase dintr-o magmă de instrumente parcă neinventate încă, se împletesc asemenea unor pulsuri sincronizate. Fiecare fiinţă cu pelerină, fiecare apariţie lipsită de identitate, este însoţită de propria muzică, de propria culoare (...). Dacă strângi ochii bine de tot, vei auzi, poate, acest strigăt metalic în ritmuri uitate. Strigătul celor cinci.

Olguța Paiu, LiterNet – Gânduri despre noi și ultimii cinci    

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo