Meniu

Stagiuni Anterioare

Ziua în care nu se cumpără nimic

de Kim Atle Hansen

Ziua în care nu se cumpără nimic

de Kim Atle Hansen

Traducere: Ilinca Hărnuţ şi Simona Cuciurianu
Regie:
Horia Suru
Asistent regie:
Mădălin Hîncu
Live DJ:
Andreea Veder
Efecte speciale:
Daniel Radu
Imagini și Montaje Video:
Răzvan Mihalachi, Lucian Alexe
Scenografie:
Arh. Bogdan Costea
Asistent scenografie:
Ana Ivan
Costume:
Anca Miron
Make-up artist:
Diana Ionescu, Tania Presura, Iulia Băjenaru, Cristina Hurduc, Irina Cajvaneanu
Hairstyle:
Ioana-Iulia Goicea
Pregătire muzicală:
Monica Ciută
Fotograf:
Alexandra Pașca
Light design:
Cristian Șimon, Claudiu Stan, Richard Stan
Sunet:
Mac Gheorghiu, Călin Tzopa, Sorin Brehuescu
Regizor scenă:
Viorel Florea

Data premierei: 05.11.2014

Data ultimei reprezentații: 17.12.2017

Durata: 1 h 10 min / Pauză: Nu

Bilete

30 lei 

16 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

Coproducție: Spectacol creat de ProDrama în parteneriat cu Programul 9G al Teatrului Național București, realizat cu sprijinul ArCuB

Producător delegat: Ionuț Corpaci-Teodorescu

Coordonator CCCT Ion Sava: Cristiana Gavrilă

Comedie

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani - limbaj licențios / cu conotație sexuală

“Ziua în care nu se cumpără nimic” e povestea unor tineri care luptă pentru o lume mai bună. Au nevoie să fie ascultați. Actorii sunt atât personajele cât și naratorii vieții personajelor. Spectacolul explorează limitele și motivațiile implicării tinerilor, văzuți într-un univers mereu proiectat, schematizat, redus la esență, o materializare a distanței pe care personajele par s-o simtă față de acțiunile lor.

Petra (Ilinca Hărnuț) și Andrei (Rolando Matsangos) vor să atragă atenţia asupra consumerismului şi a exploatării muncitorilor din lumea a treia. Kati (Cristina Găvruș) și Irina (Olivia Alexandra Niță) vor să devină vedete cântând la un eveniment de salvare a planetei. Toma (Andrei Morariu) și Petru (Emil Măndănac) vor să protesteze pentru a îmbunătății condițiile din azilul de bătrâni în care lucrează. Ana (Simona Cuciurianu) vrea să fie mai mult decât o simplă vânzătoare într-un magazin de haine. Drumurile lor îi duc la mall. Această vizită le va schimba viețile.

Un spectacol despre tineri, despre implicarea politică şi socială, despre naivitate şi principii. Ce fel de consecinţe ar putea avea o astfel de implicare şi ce riscuri suntem dispuşi să ne asumăm?

Kim Atle Hansen este un dramaturg, actor și activist norvegian, autor al mai multor piese de teatru tratând probleme ale societăţii actuale. Este angajat al Norske Theater, Oslo. „Ziua în care nu se cumpără nimic” este piesa lui cea mai cunoscută, fiind montată până acum în Anglia, Brazilia, Italia, America și Rusia. „Acest text este gândit mai degrabă pentru o convenție performativă decât pentru un tip de joc motivat emoțional”.

 

  Simona Cuciurianu
Cristina Găvruș
Ilinca Hărnuț
Rolando Matsangos
Emil Măndănac
Andrei Morariu
Olivia Niță

“M-am bucurat enorm să văd un spectacol viu, inventiv, provocator și amuzant, cu un umor care bate spre negru, fără să facă paradă de inteligența și puterea observațională pe care se construiește. O trupă excelentă de actori tineri, într-o scenografie pe care n-o uiți.” Cătălin Ştefănescu, facebook

Cu umor şi fantezie, într-un decor ce devine personaj principal prin proiecţiile video, Horia Suru reuşeşte să construiască un spectacol foarte viu, antrenant şi percutant. Într-o convenţie simplă în care actorii sunt naratori ai propriilor personaje și caricaturi ale genurilor interpretate, printr-un efect similar cu distanţarea brechtiană, mesajul devine centrul de interes.”

Alina Epîngeac, Yorick.ro - Anarhie şi extaz. Ridicol şi sublim    

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo