Meniu

Calendar

 

Cumpără bilete

Galerie foto-video

 

Tur virtual

 
22 Sep 2021 Noi reguli privind accesul publicului la spectacole
Noi reguli privind accesul publicului la spectacole

Stimati spectatori, Având în vedere că în Municipiul București numărul de infectări cu virusul SARS –CoV-2 a depășit pragul de 3 /1.000 de locuitori, începând din data de 23 septembrie 2021, accesul spectatorilor la spectacolele TNB se face cu respectarea următoarelor prevederi: în conformitate cu dispozițiile Hotărârii de Guvern Nr. 990/2021 din 17 septembrie 2021: „Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori”. „Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii (…)” Așadar, în situația actuală, a depășirii pragului de 3/1.000 de locuitori, accesul publicului în sala de spectacole (50% din capacitatea maximă) va fi permis pe baza prezentării dovezii vaccinării, testării sau trecerii prin boală, care se realizează doar prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID, disponibil la adresa https://certificat-covid.gov.ro/, a cărui verificare este responsabiltatea organizatorului, prin aplicația mobilă de verificare "Check DCC". Purtarea măștii de protecție în toate spațiile, precum și pe toată durata spectacolului rămâne obligatorie! Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București a luat și va lua toate măsurile de protecție sanitară a publicului, prevăzute de normativele în vigoare. Precizăm faptul că, în cazul spectatorilor care au achiziționat bilete și nu îndeplinesc condițiile precizate mai sus și prevăzute în Hotărârea de Guvern în noul context epidemiologic (depășirea pragului de 3/1.000 de locuitori) – aceștia își vor putea recupera contravaloarea biletelor achiziționate fizic de la Casa de bilete a Teatrului sau de la mystage.ro pentru cele online.

Citește mai mult >
21 Sep 2021 Expoziţie de fotografie şi proiecţie specială In Memoriam Ion Caramitru la Chişinău
Expoziţie de fotografie şi proiecţie specială In Memoriam Ion Caramitru la Chişinău

Ediţia din acest an, a VI-a, a Reuniunii Teatrelor Naţionale de la Chișinău este dedicată  memoriei actorului şi regizorului Ion Caramitru, fost director al Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti, care s-a stins din viaţă la începutul acestei luni. Cu acest prilej, la Chişinău au loc, pe parcursul evenimentului, mai multe manifestări dedicate celui care a condus timp de 16 ani prima scenă teatrală a României şi UNITER de la înfiinţare sa.  Duminică, 19 septembrie 2021, la Catedrala Romano-Catolică a fost prezentat spectacolul radiofonic Papa Ioan Paul al II-lea, avându-l ca interpret principal pe actorul Ion Caramitru, a cărui voce a răsunat emoționant pe sub bolțile impresionantei catedrale.    Vineri seară, în 24 septembrie 2021, în foaierul Teatrului Naţional Mihai Eminescu va fi vernisată expoziţia de fotografie Shylock - ultimul rol, prezentată de Florin Ghioca, fotograful oficial al Teatrului Naţional din Bucureşti. La eveniment vor fi prezenţi actorii Oana Pellea și Mircea Rusu care vor susţine în aceeaşi seară, imediat după vernisaj, spectacolul  Frumos e în septembrie la Veneţia, în regia Marianei Cămărăşan, spectacol care reprezintă Teatrul Național ”I.L. Caragiale” la actuala ediție a Reuniunii teatrale de la Chișinău.   Sâmbătă, 26 septembrie 2021, la Teatrul Naţional Mihai Eminescu va avea loc o proiecţie specială a înregistrării spectacolului Neguţătorul din Veneţia de William Shakespeare, în regia lui Alexander Morfov, în care Ion Caramitru interpretază ultimul său rol shakespearian, Shylock... Înregistrarea este o producţie a Studioului Media al TNB, filmată în condiţii deosebite.  Reuniunea Teatrelor Naţionale dela Chișinău a avut ca punct de plecare proiectul Teatrul românesc la Bucureşti şi Chişinău, un schimb de turnee între Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti şi Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” din Chişinău, o idee comună a celor doi directori ai instituţiilor partenere, Ion Caramitru şi Petru Hadârcă.  “Reuniunea din acest an se află sub aura spirituală a lui Ion Caramitru, artistul purtător de legendă şi, la rândul său, creator de legendă - umană şi artistică. Am pregătit evenimentul Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti, ediţia a VI-a (ar fi trebuit să fie a şaptea, dacă nu ne împiedica pandemia) ca pe o sărbătoare a Teatrului Naţional Mihai Eminescu, care și-a recucerit, de-a lungul celor 100 de ani de creaţie şi de zbucium, în pofida intruziunilor politice barbare, şia recucerit, prin energiile limbii române şi prin efortul artiştilor săi, dreptul la libertatea de creaţie şi de idei, şi a contribuit la supravieţuirea spirituală a mai multor generaţii de spectatori”, a precizat cu acest prilej Petru Hadârcă, directorul Teatrului Naţional din Chişinău. Expoziţia de fotografie “Shylock - ultimul rol” va rămâne deschisă şi va putea fi vizitată de spectatori în foaierul Teatrului Național Mihai Eminescu din Chișinău pe tot parcursul lunii septembrie.

Citește mai mult >
21 Sep 2021
Spectacole suspendate la Amfiteatru în aer liber

Din cauza îmbolnăvirii unui actor, spectacolul Povestea personajelor mele pierdute prezentat în parteneriat cu Teatrul Dramaturgilor Români, programat la Amfiteatru în aer liber pentru marți, 21 septembrie 2021, ora 20:00 se suspendă! Din cauza îmbolnăvirii unui actor, spectacolul Secretul fericirii prezentat în parteneriat cu Teatrul Dramaturgilor Români, programat la Amfiteatru în aer liber pentru miercuri, 22 septembrie 2021, ora 20:00 se suspendă. Contravaloarea biletelor poate fi recuperată de la Casa de bilete a TNB pentru cele cumpărate în format fizic sau de la mystage.ro pentru cele online. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Citește mai mult >
Mai multe știri
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo