Meniu

Calendar

 

Cumpără bilete

Galerie foto-video

 

Tur virtual

 
14 Mar 2024 Thomas Ostermeier a început repetițiile cu „Hedda Gabler” la Teatrul Național din București
Thomas Ostermeier a început repetițiile cu „Hedda Gabler” la Teatrul Național din București

Teatrul Național București "I.L. Caragiale" anunță începerea repetițiilor spectacolului „Hedda Gabler”, în regia lui Thomas Ostermeier. Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România și va transpune pe scena Sălii „Ion Caramitru” a TNB piesa Hedda Gabler a lui Henrik Ibsen. În distribuția spectacolului se găsesc actorii: Raluca Aprodu, Crina Semciuc, Ana Ciontea, Richard Bovnoczki, Alexandru Potocean, Marius Manole și Lari Giorgescu. Echipa de creație este compusă din Jan Peppelbaum (decoruri), Ruxandra Bușneag (costume), Malte Beckenbach (muzică), în timp ce de video s-a ocupat Sebastien Dupouey. Thomas Ostermeier, figură de prim-plan a teatrului contemporan, director artistic al celebrului teatru Schaubühne am Lehniner Platz din Berlin, artist asociat al Festivalului de la Avignon, deţinător al Premiului Europa pentru Noi Realități Teatrale este creator a peste 50 de spectacole în Germania și în lume. Între anii 1992 - 1996 a studiat regia la Facultatea de Actorie „Ernst Busch” din Berlin. Pe lângă numeroase premii pentru producții individuale, ca de exemplu Premiul Friedrich-Luft (Măsură pentru măsură), Grand Prix de la Critique și Premiul Criticilor din Barcelona (Hamlet, 2009), Thomas Ostermeier a primit, în 2011, Leul de Aur al Bienalei de la Veneția pentru întreaga sa operă. A fost distins de Ministerul Francez pentru Cultură și Comunicare cu titlul de „Commandeur de l’Ordre des Arts et des Lettres”. „Hedda Gabler” este o piesă de teatru scrisă de Henrik Ibsen în jurul anului 1890, considerată de majoritatea criticilor ca fiind reprezentativă pentru dramaturgia secolului XlX. Premiera oficială a spectacolului „Hedda Gabler” va avea loc pe 13 aprilie 2024, la Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Național din București.

Citește mai mult >
28 Mar 2024 Workshop de machiaj de teatru susținut de Minela Popa
Workshop de machiaj de teatru susținut de Minela Popa

Configurarea personajului prin machiaj În perioada 13 - 15 mai 2024, în cadrul Centrului de Cercetare și Creație Teatrală “Ion Sava”, va avea loc un Workshop de machiaj de teatru, susținut de Minela Popa. Programul de lucru va fi zilnic între orele 11:00 – 13:30 și 14:00 – 16:00. Minela Popa este un make-up artist de referință pentru scena românească, cu o vastă experiență în teatru și film. Lucrând alături de mari regizori ai lumii, de la Silviu Purcărete la Robert Wilson, arta Minelei Popa a îmbogățit vizual spectacole importante și a însoțit estetici diverse. Minela Popa are o lungă activitate la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova și este cadru universitar în Departamentul de Arte – Teatru și Muzică al Facultății de Litere din Craiova. Atelierul se adresează atât absolvenților de scenografie, regie, actorie, cât și studenților de la Licență anul III sau Master. Vor putea participa un număr maxim de 20 de persoane. Selecția participanților se va face pe baza unui CV trimis la adresa centrulsavatnb@gmail.com până la data de 10 mai 2024, ora 12:00.

Citește mai mult >
28 Apr 2024 Duminici de Sărbătoare la Teatrul Național pentru Copii Abracadabra
Duminici de Sărbătoare la Teatrul Național pentru Copii Abracadabra

La Teatrul Naţional pentru Copii Abracadabra, spectacolele din luna Floriilor vă aşteaptă cu noutăţi, surprize plăcute şi momente de sărbătoare. Programul acestor spectacole interactive, creat să le ofere micuţilor spectatori-actori câte o premieră în fiecare duminică, îi invită în această perioadă să cunoască poveştile şi numele florilor. Despre unele dintre aceste nume, pe care mulţi dintre copii le vor afla pentru prima dată, legenda spune că sunt legate de sărbătoarea romană Floralia - ce se organiza primăvara. În urmă cu 23 de ani, în duminica de dinaintea Paştelui avea loc prima ridicare de cortină la Teatrul Naţional pentru Copii Abracadabra, în Sala Atelier a TNB. De atunci, în fiecare an are loc o dublă sărbătoare în Duminica Floriilor: sărbătoarea creştină şi aniversarea ingeniosului proiect de teatru pentru copii. De la o stagiune la alta, micii spectatori au fost invitați să urce pe scenă și să se joace de-a Teatrul. În scurt timp, spectacolele au devenit un eveniment pentru întreaga familie. Participarea copiilor alături de actori, în rolurile pozitive din basmele românilor, a stârnit dorinţa micuților actori de a fi mereu învingători în lupta cu forţele răului. Asocierea Teatrului Național “I.L. Caragiale” din Bucureşti cu Fundația Abracadabra a dezvoltat în toţi aceşti ani o nouă formulă teatrală, prin care actorii pun în valoare talentul spectatorilor. Copiii care urcă pe scenă și iau parte la derularea basmului devin, până la finalul spectacolului, eroii din Poveștile Românilor. Nu în ultimul rând, aceste spectacole recomandă Jocul de-a Teatrul să facă parte cu brio din educația celor mici. Vă invităm în luna aprilie, în fiecare duminică, de la ora 11.00, în Sala Media a Teatrului Național, unde vor avea loc aceste spectacole eveniment. Poveștile de primăvară vor avea întâietate, culminând - pe 28 aprilie 2024 - cu dubla Sărbătoare din Duminica Floriilor. Biletele pot fi procurate de la Casa de bilete a Teatrului Naţional şi online, pe tnb.ro.

Citește mai mult >
Mai multe știri
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo