Meniu

Repertoriu curent

A fost odată în România

A fost odată în România

Regie:
Dragoș Huluba
Ilustrație muzicală:
Dragoș Huluba
Scenariu:
Dragoș Huluba, Eduard Adam, Violeta Huluba
Light design:
Sorin Vintilă

Data premierei: 29.11.2018

Durata: 1 h 15 min / Pauză: Nu

Program
11 oct 2024 19:00
Bilete

50 lei

30 lei

 

Spectacol realizat sub auspiciile Centrului de Cercetare și Creație Teatrală Ion Sava

Un spectacol în care cuvintele se amestecă cu pantomima, step-ul, muzica şi gag-ul rafinat.

A fost odată în România este o poveste cu oameni simpli puși în situații excepționale. Oameni obisnuiti, care devin mari tocmai pentru că reușesc să supraviețuiască cu demnitate, dragoste sau umor marilor turbulențe în care îi aruncă istoria.

Un spectacol antrenant, provocator, plin de umor si nostalgie, despre cine am fost noi în acești 100 de ani. Ce am gândit, ce am visat, cum erau dragostea, râsul, durerea. O înșiruire de diapozitive colorate sau alb-negru reprezentând imagini din viața unor oameni  din lumea de atunci și de azi. Și poate un răspuns pentru întrebările celor mai tineri dintre noi.

 

Foto Florin Ghioca

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.bilet.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

La costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 4,90% / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma www.bilet.ro. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul www.bilet.ro, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

vineri
11
10
2024
Sala Pictura 19:00 Cumpără bilete
  Ileana Olteanu
Eduard Adam
Violeta Huluba
Dragoș Huluba

"Timp de 70 de minute, viața unor români de rând trece pe repede-înainte prin fața privitorilor, perplecși în fața perfidiei istoriei fiindcă nimeni nu are nici cea mai mică idee încotro merge Europa, încotro merge lumea. Regizorul și-a rezervat dreptul de a privi cu îngăduință paginile din istoria românilor și-a lăsat voioșia și ironia să pună corect accentele. Plauzibilitatea acestei montări ce demonstrează că „prezentul e opera trecutului” este oferită de temperamentul scenic al celor patru actori talentați, coordonați cu măiestrie de Dragoș Huluba."

Mădălina Dumitrache, Bel-Esprit.ro - Cu voioșie și ironie, în voia istoriei – „A fost odată în România”  

"Ca într-o joacă cu timpul, poveștile se spun când pe repede înainte, când pe repede înapoi. De la lumea plină de vervă a perioadei interbelice, cu rochii superbe, bărbați în frac și plimbări pe Calea Victoriei, la anii cenușii ai perioadei comuniste în care o portocală poate lumina o lume întreagă într-o seară de iarnă, până la anii nebuni ai zilelor noastre cu deschideri de Mall și alienarea individului sub stresul vieții moderne, “A fost odată în România” te invită în acest carusel al istoriei, în care vei râde, vei aplauda, vei zâmbi melancolic, sau vei pierde o lacrimă pasageră."

Cityfemme.com - “A fost odată în România” – o istorie a ultimului secol la TNB   

"A fost odată în România este un spectacol eveniment, transmite Marelui Public, cu mult tâlc, fără ostentație și artificii teatrale derizorii, emoție și bucuria satirei. Cei patru actori se transformă mereu în tipologii specifice epocii care susțin continuu, nuanțat relații diverse, fiecare având un savuros moment special de expresivitate pentru timpul istoric.  

 ... Multe  momente cu fină ironie concepute, stârnesc spontan aplauzele publicului, atenționează asupra efectelor istoriei asupra existenței omul simplu, pe care îl pot nemulțumi sau bucura, în viața de zi cu zi."

Ileana Lucaciu, Spectator – O bucurie!  

 

Părerea spectatorului

„Un spectacol alert de mișcare și expresie care te conduce pe "fast forward" prin perioada modernă a României. Ritmul alert prin care actorii și regizorul îl imprimă piesei te poate pierde prin negura vremurilor trecute, dar odată urcat în acest carusel, care pare că se mișcă uneori cu viteza sunetului, începi să vezi cu încetinitorul majoritatea momentelor cheie prin care au trecut oamenii acestor locuri. În această seară am retrăit si rememorat clipe din copilăria și din tinerețea mea, momente de nostalgie și de bucurie dar și de enormă tristețe, poate și datorită faptului că sunt unul dintre cei care și-a trăit copilăria în "Epoca de Aur". Felicitări întregii echipe care a imaginat această poveste și care a transpus-o vizual într-un mod aparte și extrem de apropiat de realitatea timpurilor trecute.”

Dragoș Knappe / Facebook TNB

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo