Meniu

Stagiuni Anterioare

After Hours

de Radu Iacoban

After Hours

de Radu Iacoban

Regie:
Radu Iacoban
Multimedia:
Codrin Iftodi, Eugen Kelemen
Costume:
Ana Ularu
Decor:
Conrad Mericoffer (elemente)
Light design:
Bogdan Gheorghiu

Data premierei: 20.09.2015

Data ultimei reprezentații: 10.06.2021

Durata: 1 h 15 min / Pauză: Nu

Bilete

40 lei

20 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

Spectacol nerecomandat minorilor sub 14 ani: limbaj licențios / cu conotație sexuală.

Producție realizată de Centrul de Creație și Cercetare Ion Sava în cadrul programului 9G la TNB.

Pornind de la un banc, After Hours dezvoltă un dialog al superficialității absurde care ne înconjoară, într-un discurs scenic despre comunicare sau absența ei, despre singurătate sau refugiu. O poveste simplă care pune în lumină, printre hohote de râs, mici sau mari probleme de viață. Într-o noapte, doi bărbați se întâlnesc într-un bar… Beau, glumesc, povestesc. O întâlnire ca oricare alta între doi oameni care nu au nimic în comun. Până când alcoolul sau disperarea îi impinge spre mărturisiri. Gelozie, planuri ascunse, adulter, depresie… Şi o răsturnare de situaţie… ca în viață! Cei doi nu îşi sunt total străini, iar întâlnirea a fost premeditată.

Comunicăm din ce în ce mai "sărac" și ne folosim de aceleași "cârje" verbale, nu pentru a accepta prezența celuilalt, ci, mai degrabă, pentru a ne confirma nouă înșine că avem întodeauna dreptate. Am devenit egoiști și am uitat cum e să-l asculți cu adevărat pe celălalt. De foarte multe ori intri într-un bar și observi că oamenii de la masă se agață de un pahar cu alcool, privesc în gol și nu (mai) comunică. Avem trasee paralele și ne este frică să ieșim din "citadelele" ego-ului nostru. Am devenit "singuri".

After Hours e un discurs absurd și comic, sau comic și absurd, care vorbește despre singurătate, inadaptabiltate socială și incapacități emoționale.

Punctul de pornire e începutul unui banc: "Doi tipi intră într-un bar". Cei doi "dulăi protagoniști" pun la bătaie într-un "no man's land al necomunicării", argumentele arhicunoscute ale unei discuții dezvoltate la un pahar de vorba: politică, bani, femei, mașini, literatură”. – Radu Iacoban

 

Foto Adi Bulboacă

 


  Cătălin Babliuc
Anghel Damian

"E un amuzament modern și contemporan, cool, hipsterish, dacă vreți. Iar dintre toate artele în care și-a încercat până acum talentul, “After Hours” demonstrează că lui Radu Iacoban regia i se potrivește cel mai bine".

Andrei Crăciun, Ziarul Metropolis - "After Hours". Despre superficialitate   

"After hours este o nouă reuşită a programului 9G de la TNB, o aventură teatrală izbutită, o trecere privilegiată prin vestiarul băieţilor de orice vârstă".

Răzvana Niţă, Port ro - Virtuţi tămăduitoare

"After hours de Radu Iacoban, montat în cadrul proiectului 9G la Teatrul Naţional din Bucureşti, este un spectacol care poate fi văzut de toate generaţiile pentru buna dispoziţie pe care-o transmite şi pentru liniştea savuroasă în care se încheie".

Mirela Nicolae, Revista Teatrala Radio - Umor negru și parodie amară la Sala Mică a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale”

"Pornind de la un banc, After Hours dezvoltă un dialog al superficialității absurde care ne înconjoară, într-un discurs scenic despre comunicare sau absența ei, despre singurătate sau refugiu. O poveste simplă care pune în lumină, printre hohote de râs, mici sau mari probleme de viață".

Oana Bogzaru, Yorick - After Hours intră în 9G  

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo