Meniu

Ateliere

Ordonare

Workshop de machiaj de teatru susținut de Minela Popa

28 Martie 2024

Configurarea personajului prin machiaj În perioada 13 - 15 mai 2024, în cadrul Centrului de Cercetare și Creație Teatrală “Ion Sava”, va avea loc un Workshop de machiaj de teatru, susținut de Minela Popa. Programul de lucru va fi zilnic între orele 11:00 – 13:30 și 14:00 – 16:00. Minela Popa este un make-up artist de referință pentru scena românească, cu o vastă experiență în teatru și film. Lucrând alături de mari regizori ai lumii, de la Silviu Purcărete la Robert Wilson, arta Minelei Popa a îmbogățit vizual spectacole importante și a însoțit estetici diverse. Minela Popa are o lungă activitate la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova și este cadru universitar în Departamentul de Arte – Teatru și Muzică al Facultății de Litere din Craiova. Atelierul se adresează atât absolvenților de scenografie, regie, actorie, cât și studenților de la Licență anul III sau Master. Vor putea participa un număr maxim de 20 de persoane. Selecția participanților se va face pe baza unui CV trimis la adresa centrulsavatnb@gmail.com până la data de 10 mai 2024, ora 12:00.

Citește mai mult >

Atelier de teatru: Platon și Shakespeare – Există limite ale interpretării?

28 Martie 2024

În perioada 11 - 14 aprilie 2024, în cadrul Centrului de Cercetare și Creație Teatrală “Ion Sava” al TNB, va avea loc un Atelier de teatru cu tema Platon și Shakespeare – Există limite ale interpretării?, susținut de Conf. univ. dr. Cătălin Partenie. Textele abordate vor fi Peștera din Republica lui Platon și Îmblânzirea scorpiei de Shakespeare. De asemenea, Cătălin Partenie va fundamenta abordarea asupra textului Shakespearean, bazându-se pe recenta lucrare This is Shakespeare de Emma Smith. Cătălin Partenie predă filosofie la Facultatea de Științe Politice a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București. A studiat filosofia la universitățile din București, Oxford, Heidelberg și Glasgow. A editat mai multe volume, printre care: Plato. Selected Myths (Oxford’s World Classics), Plato’s Myths (Cambridge University Press) și In Fiction We Trust (Polirom). Vizuina de Aur, primul său roman (Polirom, 2020), a primit Premiul Traian Olteanu pentru debut în proză acordat de Filiala Iași a Uniunii Scriitorilor din România și Premiul Saloanelor Liviu Rebreanu la Concursul Național de Proză. La atelier vor participa 2 tineri regizori, 4 studenți / absolvenți actori și 4 studenți de la Facultatea de Filosofie și de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Selecția participanților se va face pe baza unui CV trimis la adresa centrulsavatnb@gmail.com, până la data de 8 aprilie 2024, ora 12:00.

Citește mai mult >
Arhivă
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo