Meniu

Spectacole

Basma curată

Basma curată

Regie:
Arcadie Rusu
Coregrafie:
Arcadie Rusu
Coregraf secund:
Ioana Marchidan
Scenografie:
Anca Cernea
Muzica:
Alexandru Suciu
Light design:
Hermina Stănciulescu

Durata: 1 h 10 min / Pauză: Nu

Bilete

50 lei

40 lei

 

Anunț important privind spectacolele din Amfiteatru!
Fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă:
- dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol și timpul de montare permite acest lucru, reprezentaţia se mută la una dintre sălile teatrului. Dacă acest lucru nu este posibil, fie se reprogramează, biletele rămânând valabile, fie se restituie banii pe bilete, fie biletele pot fi schimbate pentru un alt spectacol din programul Amfiteatru.
- dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, spectacolul se suspendă, nefiind posibilă reprogramarea lui și nici rambursarea costului biletului.

 

BASMa Curată este un spectacol de dans contemporan construit pe baza rememorării originii culturale românești, pornind de la elemente specifice de folclor, precum basmele și poveștile sau obiceiuri tradiționale românești.

Dramaturgia spectacolului poartă semnătura coregrafului Arcadie Rusu pornind de la două dintre cele mai cunoscute povești / basme autentice românești: „Ursul păcălit de Vulpe” și „Prâslea cel voinic și merele de aur”. Spectacolul creează o sinteză a personajelor din basmele românești și subliniază prezența unor aspecte ale lor în societatea imediat contemporană. Cum arată supereroul tradițional astăzi? Cine este Făt-Frumos, astăzi? Cum supraviețuiește Greuceanu? Cine sunt zmeii și în ce fel o putem reinterpreta contemporan pe Ileana Cosânzeana?

Spectacol prezentat în parteneriat cu LINOTIP – Centru Independent Coregrafic

: Ioana Marchidan
Anda Stoian
Teodora Velescu
Oana Zara
Ştefan Lupu
Filip Stoica
Răzvan Mihai Rotaru
Cosmin Vasile
                    
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo