Meniu

Centrul Ion Sava

Practici New Media în contextul artelor performative susținut de Andrei Cozlac

14 Iunie 2023

 

În perioada 14 – 20 iunie 2023, Centrul de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava”, organizează un workshop cu tema Practici New Media în contextul artelor performative, susținut de artistul vizual Andrei Cozlac.

Andrei are în CV colaborări la numeroase producții teatrale cu regizori și scenografi importanți, pe scene din țară și străinătate. În 2019, în cadrul Galei UNITER, i s-a acordat Premiul special pentru video-mapping, iar în 2022 Premiul pentru video design-ul spectacolului „Plugarul și Moartea” de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Workshopul Practici New Media în contextul artelor performativeîși dorește să coaguleze o serie de dezbateri și experimente, în relație cu modul în care practicile new media sunt diseminate în contextul teatral sau performativ  și modul în care forme noi de expresie vizuală pot constitui noi metode de dialog și cunoaștere artistică.

Acest workshop urmărește o înțelegere profundă a tipului de relație simbiotică ce se poate obține prin fuziunea mediilor artistice și transcederea limbajelor specifice mediului video sau performativ către un organism de sine stătător.

Workshopul este împărțit în două etape: etapa teoretică (2 zile) și etapa de practici și experimente (5 zile), care vor fi concluzionate într-o expoziție la finalul workshopului.

La Workshop vor avea acces maximum 10 participanți.

Condiții de participare:

Cunoștințe necesare obligatorii:
Adobe Photoshop: Nivel începator
Adobe Premier: Nivel începator
Adobe After Effects: Nivel începator

Cunoștințe Opționale:
Resolume Arena
Cinema 4D / 3D Max / Blender

Cei interesați trebuie să trimită un CV și un portofoliu de lucrări până la data de 30.05.2023, la adresa de email: centrulsavatnb@gmail.com.

Anunțarea candidaților selectați pentru a participa la workshop se va face în data de 05.06.2023.

 

Citește mai mult

Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava“ se află în subordinea managerului, este condus de un director, care desfășoară un program multianual de cercetare și creație teatrală. Producţiile realizate în cadrul programului pot intra în repertoriul Teatrului.

Atribuţiile Centrului sunt:
a) propune realizarea de programe de cercetare si creaţie în diverse domenii ale artelor spectacolului;
b) asigură realizarea, prin intermediul Centrului, de ateliere şi cursuri de formare şi perfecţionare pentru personalul artistic şi tehnic de specialitate;
c) asigură desfăşurarea oricăror alte activităţi care vizează dezvoltarea teatrului românesc.
(cf. ROF aprobat prin anexa 1 la O.M.C. nr. 2526 din 01.11.2013)

Şcoală informală de perfecţionare a artiştilor şi tehnicienilor care lucrează pe scena românească, platformă deschisă experimentului şi investigaţiei teatrale şi interdisciplinare, Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava”  a derulat (începând cu anul 2005, când a fost înființat) o  serie de ateliere /workshop-uri conduse de profesionişti renumiţi, români şi străini, seminarii, conferinţe şi spectacole-experiment.

Proiectele desfăşurate în cadrul Centrului urmăresc să acopere un spectru larg de arii teatrale, de la dramaturgie la scenografie şi de la neoavangardă la recuperarea memoriei pierdute a scenei româneşti. Centrul oferă spaţiu de creaţie artiştilor în căutarea unor noi limbaje dramaturgice sau performative, inclusiv sub forma  unor programe de sine stătătoare, asemenea recent lansatului  TNB pentru noua generație de creatori-9G.

Mai mult decât orice, Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava” îşi doreşte să fie un spaţiu deschis ideilor şi încercărilor, procesului creativ în primul rând, fie că e vorba despre dezvoltarea profesională sau despre explorarea unor noi teritorii ale artei scenice.

Director al Centrului de Cercetare și Creație Teatrală "Ion Sava" este Claudiu Goga  

Proiectele Centrului sunt coordonate de Cristiana Gavrilă.

(descarcă logo)

Regulament de organizare si funcționare al Progarmului 9G la TNB

 Contact:
Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava”
Teatrul Naţional “I.L. Caragiale”
Bd. Nicolae Bălcescu 2, sector 1, Bucureşti

Tel.: 021 3139175 / 217, 0745 011 777
Fax: 021 3123169
E-mail: cristianagavrila@yahoo.co.uk

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo