Meniu

Spectacole

Cherchez la femme

Cherchez la femme

Costume:
Alina Crăciun, Anca Cernea
Scenografie:
Alina Crăciun, Anca Cernea
Regie:
Petrică Voicu
Scenariu:
Petrică Voicu
Coregrafie:
Nadejda Dimitriu

Data premierei: 14.12.2015

Durata: 1 h 10 min / Pauză: Nu

Bilete

40 de lei

35 de lei

30 de lei

20 de lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

Spectacol găzduit de Teatrul Național I.L. Caragiale din București

Cherchez la femme! se identifică cu stilul deja consacrat al Școlii lui Dan Puric, însă Petrică Voicu, creatorul acestui spectacol, și-a găsit, după mulți ani de lucru, propria cale de expresie. Cu mesajul său simplu – viața ca o călătorie în căutarea iubirii - Cherchez la femme! nu este o piesă de teatru obișnuită, cu dialoguri greoaie, ci un gând efervescent, care prinde viață și încearcă să se elibereze de legile clasice ale scenei.

Un călător cu valiza în mână caută în timpul de astăzi, ceva ce pare că a dispărut cu desăvârșire: Dragostea.

Căutând Femeia, el caută de fapt Noblețea, Puritatea, Blândețea, dar la tot pasul întâlnește lăcomia, minciuna, alienarea și însăși moartea. Tenacitatea sa este răsplătită în final cu întâlnirea Dragostei - cea care dăruiește un sens vieții!

Pantomimă și dans, lumină și întuneric, realitate dură și vis gingaș, din toate acestea se naște misterul spectacolului. Vorbind despre iluzii, descoperiri și durere, Cherchez la femme! ne vorbește, de fapt, despre îndrăgostire, ca miracol al Universului. Iar îndrăgostirea nu este hrănită decât de femeie, cea care are puterea de a regenera omul și odată cu el, lumea întreagă.

***

“Cherchez la femme!” este o expresie consacrată de romanul “Mohicanii Parisului” de Alexandre Dumas-tatăl. Unul dintre personaje, polițist de profesie, rostea aceste cuvinte ori de câte ori lucrurile erau greu de perceput și de dezlegat.

: Petrică Voicu
Elena Rusu
Emanuela Ciucan
Diana Vladu
Vadim Rusu
Sebastian Petrovici
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo