Meniu

Spectacole

Concert - Alifantis & ZAN

Concert - Alifantis & ZAN

Pauză: Nu

Bilete

65 lei

Anunț important privind spectacolele din Amfiteatru!
Fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă:
- dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol și timpul de montare permite acest lucru, reprezentaţia se mută la una dintre sălile teatrului. Dacă acest lucru nu este posibil, fie se reprogramează, biletele rămânând valabile, fie se restituie banii pe bilete, fie biletele pot fi schimbate pentru un alt spectacol din programul Amfiteatru.
- dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, spectacolul se suspendă, nefiind posibilă reprogramarea lui și nici rambursarea costului biletului.

 

Înființată de Nicu Alifantis în 1995 ca trupă de studio pentru înregistrarea albumului „Voiaj”, devine în 1996, după ce au imprimat împreună și albumul „Nichita”, o trupă de proiecte. Prima apariție pe scenă are loc în iulie 1996 la Festivalul de artă medievală de la Sighișoara, unde sustin recitalul „Chanson pour mon amour”. Acest festival face ca trupa să capete un nume: ZAN.

ZAN „... una dintre cele mai importante măști din Commedia dell’Arte, cea care aduce suflul nou al comediei, reprezentând social, prin istețimea, viclenia și cunoașterea cheii succesului, revanșa noii clase – pătura de jos a târgurilor și satelor... ” („Commedia dell’Arte – Antologie, traducere și note” de Olga Mărculescu – Editura Univers)

Constituită din muzicieni valoroși, proveniți din zone muzicale diferite (jazz, rock, pop), fiecare în parte cu o puternică personalitate artistică, Alifantis & Zan ajung la o deosebită afinitate artistică, găsind împreună propriul drum muzical.

Nicu Alifantis – voce, chitare, ukulele, washboard; Virgil Popescu – bass, backing vocal; Sorin Voinea – keyboards, backing vocal; Răzvan Mirică – chitare, sitar, backing vocal; Relu Bițulescu – tobe, iar din 2010, li se alătură, invitatul special Mihai Neniță – vioară.

Din cele peste 330 de concerte susținute până în prezent, au fost câteva de referință alături de Ricky Martin, Simple Minds, Misia, Pataky Attila, Saragossa Band, culminând cu recitalul din deschiderea concertului Bob Dylan de la București din 2010. Nu-mi trecea prin minte la acea dată, că alături de acești oameni aveam să-mi petrec următorii 20 ani, concertând prin țară și străinătățuri, înregistrând albume, legând prietenii, văzând cum ni se nasc sau cresc copiii… Se pare că titlul primului album, „Voiaj”, avea să ne fie predestinat. O perpetuă călătorie cu oameni, printre oameni, pentru oameni. Virgil, fire de profesor, dom’ diriginte, tipicar, exigent dar cumsecade, tipic old school, compozitor, dirijor, orchestrator, basist, excepțional profesionist. Răzvan, englishman, politicos, manierat, pedant, amabil, abil mânuitor al chitarelor de toate felurile în cel mai sensibil sau explozibil stil. Sorin, suflet de rocker, temperament heavymetalurgist, rebel sau visător, bun jongleor în ale vorbelor de duh, harnic scormonitor în sunetele ascunse printre clapele și butoanele sintetizatoarelor. Relu, boemul scoborât din Montmartre, pururea generos, cozeur, galant, juvete povestaș, guraliv dar plin de haz, navetând permanent între scenă și atelier, agățat de pensule sau bețe de tobe. Astfel a-nceput povestea… ZAN, o poveste de mai bine de două decenii, o perpetuă călătorie cu oameni printre oameni pentru oameni. Nu mi-a trecut o clipă prin minte că alături de acești zani aveam să-mi petrec ani buni concertând aiurea prin țară și străinătățuri, înregistrând albume, legând prietenii, văzând cum ni se nasc copiii sau cum ne cresc nepoții… Ca orice poveste frumoasă, aceasta se spune seara, pe șoptite la lumina sufletului și se uită greu... Nicu Alifantis

 

Programul Amfiteatru este realizat cu sprijinul Fundației Magdalena și Ovidiu Buluc.

voce, chitare, ukulele, washboard: Nicu Alifantis                      bass, backing vocal: Virgil Popescu
keyboards, backing vocal: Sorin Voinea                      chitare, sitar, backing vocal: Răzvan Mirică
tobe: Relu Bițulescu                      invitat special - vioară: Mihai Neniță
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo