Meniu

Expoziții

Daniel Zlota: Conversion

27 Februarie 2018 - 03 Aprilie 2018
Bilete

Intrare liberă / Free entrance

Expoziție Coregrafia artistului 18 Ianuarie 2022
Începând cu data de 18 ianuarie 2022, Foaierul Media (aripa Intercontinental) al Teatrului Național “I.L. Caragiale” găzduieșteexpoziția Coregrafia Artistului  organizată de Galeria Arhiva de Artă* în colaborare cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România**. Expoziția, organizată în scop caritabil, reunește peste 40 de artişti care şi-au exprimat cu entuziasm disponibilitatea de a susţine cauza copiilor din Centrele E.G.A.L ale Societații Naționale de Cruce Roșie din România. Organizatorii s-ar bucura de susținerea acordată acestui proiect, inclusiv prin participarea cu donații sau sponsorizări a celor care doresc acest lucru. Noua expoziție cuprinde o selecție de portrete ale unor artiști români consacrați din teatru, cinematografie și din lumea muzicală. Urmărind portretele expuse în acestă expoziție, întelegem cât de mult a însemnat pentru fiecare dintre artiștii expozanți transpunerea pe pânză a chipului actorului sau a solistului preferat, personalități care i-au marcat copilăria și viața.Lucrările sunt realizate în tehnici diverse: ulei pe pânza, acrilic, cărbune, metalo plastie -  elemente și materiale ce releva preocupările artiștilor pentru studiul artei. Expoziția va rămâne deschisă până în 10 februarie 2022 și va avea următorul program de vizitare: de luni până duminică între 11.00 - 18.00! *Galeria ArhivaDeArtă este o galerie de artă contemporană dedicată promovării artiștilor naționali și internaționali care caută expunerea pe piața de artă globală. ArhivaDeArtă leagă artiștii între ei atât în mediul online printr-o  platformă proprie, cât și off-line prin evenimentele artistice pe care le gestionează  în fiecare lună a anului. Toate acestea la un loc creează o familie în continuă creștere, dedicată lumii artelor plastice. **Despre Crucea Roșie Română. România a devenit Parte semnatară la prima Convenție de la Geneva din anul 1864 pe care a ratificat-o în 1874. Doi ani mai târziu, la 4 iulie 1876, a luat ființa Societatea Crucea Roșie din România, care și-a început activitatea în actualul sediu al Spitalului Colțea din București, Principele Dimitrie Ghica fiind primul ei președinte al acesteia, între 1876-1897. Prin Statutul Crucii Roșii, adoptat în 1876, femeile nu puteau face parte din conducerea Societății. De aceea, în 1906, au pus bazele “Societății de Cruce Roșie a doamnelor din România”. Societatea activa în paralel cu cea înființată în 1876 și se ocupa cu strângerea de fonduri pentru ajutorarea în caz de război și calamități, pregătea personal voluntar, coopta voluntare din aproape toate orașele țarii. În 1915, Adunarea Generală a Societații Naționale de Cruce Roșie a aprobat fuziunea celor doua entitați. Cu acest prilej, Regina Maria, sub al carei patronaj se afla Crucea Roșie la acea vreme, a adresat românilor următorul mesaj: „Crucea Roșie, nădejdea tuturor în timp de pace, ca și în război, nu trebuie să piară. Cu toții, de la mic la mare să o sprijinim cu evlavie, cu însuflețire, cu nesfârșită dragoste”.
Citește mai mult >
Exerciții de scenografie. Machete, costume și schițe 19 Noiembrie 2021
Laborator de creație tânără în Rotonda Sălii Mici a TNB: Vineri, 19 noiembrie 2021, de la ora 12.00, în foaierul Rotonda al Sălii Mici a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din  București va fi inaugurată expoziția Exerciții de scenografie. Machete, costume și schițe, care cuprinde creațiile studentelor și studenților la scenografie de la Facultatea de Teatru din cadrul UNATC „I.L. Caragiale”. Varianta digitală a expoziției va cuprinde, pe lângă o galerie virtuală de fotografii cu lucrările studenților, și un mini-documentar despre procesul de creație al costumelor elisabetane și al măștilor de commedia dell’arte. Publicul va putea descoperi cum se construiește macheta unui spectacol imaginar, fiind invitat să pătrundă în universul miniatural al unor creații inedite, care așteaptă să se transforme în realitate, pe scena unui teatru.  „…expoziția de față vine în completarea celei care a fost inclusă în programul Festivalului Național de Teatru - ediția 2021, care s-a încheiat  în 14 noiembrie 2021. Lucrărilor expuse recent la Teatrul Odeon din București în contextul FNT li se adaugă și alte creații ale studentelor și studenților la scenografie, acest lucru fiind posibil datorită implicării și deschiderii partenerilor noștri, UNATC «I.L. Caragiale» și Teatrul Național «I.L. Caragiale». De altfel, TNB ne-a pus la dispoziție un spațiu foarte generos de expunere și, cred eu, foarte potrivit contextului. Foaierul Sălii Mici este «anticamera» unui laborator de creație tânără pe care atât oamenii din breaslă, cât și spectatorii îl cunosc sub numele de «9G la TNB». A include, așadar, arta viitorilor scenografi într-un spațiu dedicat experimentului teatral este o reușită ce ar merita să devină o normalitate”- precizează Andreea Ciocîrlan, Director Comunicare a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”. Expoziția este deschisă și poate fi vizitată de marți până duminică între orele 14.00 – 18.30.  
Citește mai mult >
Toate Articolele
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo