Meniu

Repertoriu curent

Două pe față, două pe dos

de Theresa Rebeck

Două pe față, două pe dos

de Theresa Rebeck

Traducere: Andreea Bibiri
Coordonator:
Ion Caramitru
Asistent coordonator:
Patricia Katona
Scenografie:
Florilena Popescu Fărcăşanu
Ilustrație muzicală:
Călin Țopa
Lumini:
Cristi Șimon, Ionel Manolea
Sunet:
Dorel Sidorof, Florea Necșoiu
Regia tehnică:
Paul Tănase

Data premierei: 14.09.2018

Durata: 2 h / Pauză: Nu

Bilete

50 lei

30 lei (balcon, cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

Spectacol nerecomandat minorilor sub 12 ani: expresii licențioase incidentale.

Proiect realizat în cadrul programului Uși deschise pentru toți.

Tricotatul nu este numai pentru doamnele vârstnice! În comedia Theresei Rebeck, cinci femei aflate la a doua tinerețe se întâlnesc săptămânal ca să tricoteze. Dar firul de lână al ghemului nu este principalul fir al poveștii. Aceasta pentru că fiecare dintre cele cinci femei trebuie să facă față provocărilor pe care le ridică viața sau… bărbații. Printre trădări și dezamăgiri, personajele ajung să cunoască puterea vindecătoare a umorului și iertării. Umorul piesei camuflează parțial un tablou dramatic în care relațiile dintre oameni se dezvoltă pe atât de greu pe cât de repede se deșiră, asemenea tricotajelor pe care le împletesc protagonistele piesei.

Pusă în scenă în cadrul Programului „Uși deschise pentru toți”, Două pe față, două pe dos este una dintre cele mai inteligente comedii de moravuri, după cum o numea New York Times. O piesă în care abundă dialogurile spirituale, sarcastic și nespus de amuzante. Un spectacol cu partituri generoase pentru actrițele și actorii Naționalului bucureștean.

„Sunt femeie, sunt americancă, sunt mamă, câteodată scriu pentru televiziune, câteodată scriu scenarii de film; cânt la pian, tricotez, mă cert cu universul; sunt mânioasă, sunt tristă; am o fibră de un realism comic, dar și o notă de mizantropie și idealism. Mă puteți cataloga în multe feluri atât pe mine, cât și opera mea. Dar eu, personal, aș prefera cel mai mult să fiu considerată dramaturg.” Theresa Rebeck

 

Foto Florin Ghioca  

“Dinamismul interior al piesei și frenezia distribuției de excepție captează atenția publicului.”

Dinu Grigorescu, Revista Culturala Radio – Exemplară deschidere de stagiune la Teatrul Naţional din Bucureşti   

“Transpunerea piesei în spectacolul de la Naționalul bucureștean, coordonată de Ion Caramitru, e de un feminism ucigător. Dar nu prea indulgentă nici cu bărbații. (...) Dincolo de amuzamentul real pe care îl oferă noul spectacol al Naționalului din București și de aparenta ușurătate a comediei, textul – îmbogățit prin montare și interpretare actoricească – propune câteva teme serioase de gândire și nu puține revelații.”

Gabriela Hurezean, Muze & Arme – Premieră la TNB: Tricotând sentimente. Şi pe faţă, şi pe dos   

“Glisând abil între satiră și umor, acest spectacol răstoarnă prejudecăți și demantelează mentalități (machism, mariaj, prietenie). Contrazicând stereotipul de gospodine, eroinele invită spectatorii să înțeleagă mai bine că relațiile se realizează, adesea, prin tehnici simple precum tricotatul. Două pe față, două pe dos  rămâne un spectacol din zona divertismentului de calitate, care invită la onestitate  în intimitate.”   

Mădălina Dumitrache, Bel-Esprit.ro – Când Penelopa tricotează… - Două pe faţă, doua pe dos   

“O comedie de moravuri feministă, cu replici extrem de percutante, un “Sex and the city” mai matur și mai adecvat realităților românești și universale, cu personaje la fel de simpatice ca cele din bine-cunoscutul serial, dar mai autentice. De aceea, în funcție de etapa vieții în care se află, aproape orice femeie se poate recunoaște în unul dintre personajele generos construite de Theresa Rebeck.”

Alina Gosa, Bucureştii vechi şi noi – Două pe faţă, două pe dos la TNB   

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo