Meniu

Repertoriu curent

Hotel Europa - 9G

după Goran Stefanovski

Hotel Europa - 9G

după Goran Stefanovski

Traducere: Ioana Ieronim
Regie:
Andrei Raicu
Adaptare:
Andrei Raicu
Scenografie:
Mihaela Popescu și Livia Vișănescu
Mișcare scenică:
Andreea Belu
Muzica:
Alex Halka
Sound design:
Alex Halka
Light design:
Cristi Niculescu

Data premierei: 18.11.2015

Durata: 2 h / Pauză: Nu

Program
27 oct 2019 (Sala Mică) 19:00
Bilete

30 lei

16 lei cu reducere (ultimul rând)

Spectacol nerecomandat minorilor sub 14 ani: scene care îi pot afecta emoțional, scene cu conotație sexuală; conține efecte sonore puternice de scurtă durată.

 

Producție realizată de Centrul de Creație și Cercetare Ion Sava în cadrul programului 9G la TNB.

 

"Europa de est - Bizanțul - este o societate închisă, verticală, patriarhală, rurală, lipsită de toleranță și democrație. Fără posibilitatea unei libere exprimări, în orice aspect legat atât de viața publică cât și de viața privată. Aceasta este lumea fundamentalismului etnic. 

De cealaltă parte stă Donald Duck - simbolul capitalismului. El trăiește într-o societate urbană, rapidă, democratică, post-industrială și consumeristă. Nu are familie. E ca un cowboy a cărui viață depinde de viteza și de capacitatea de reacție atunci când intră într-un "saloon". Donald Duck este simbolul politicii sterile de dreapta și al ratării metafizice.

Intrarea lui Donald Duck în Bizanț este ceea ce a pățit Europa de est în ultimii douăzeci de ani." Goran Stefanovski

 

"Hotel Europa este despre coliziunea a două lumi, cea a oamenilor proveniți din zona Bizanțului - (Est-Europenii) care bat la ușile Europei din dorința de a scăpa de teroarea în care trăiesc, și care se manifestă în mai multe forme și pe mai multe planuri și Lumea cea bună a Europei Occidentale. Șapte scene în care găsim personajele în propriul purgatoriu creat de ei înșiși - un patriot bețiv, o curvă, tineri fugiți de acasă în luna de miere, etc. 

Spectacolul se construieste în jurul raporturilor pe care le avem noi ca oameni (ca cetățeni ai Europei de est) cu Europa de Vest. El își propune să răspundă la următoarele întrebări: Cu ce m-a ajutat pe mine Europa de Vest?, Ce mi-a oferit mie ca individ? și Cum sunt eu privit in Europa? - Andrei Raicu 

 

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.mystage.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

Dacă optați să cumpărați bilete online, la costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 8% + 0.5 lei + TVA / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma MyStage. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul MyStage, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

duminică
27
10
2019
Sala Mică 19:00 Cumpără bilete
: Eduard Mihai Cîrlan
Alexandra Laura Badea
Alina Ilin / Iulia Verdeș
Cosmin Dominte
George Lepădatu
Ionuț Niculae
Mădălin Mandin
                    
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
TNB I. L. Caragiale Logo