Meniu

Spectacole

Jazzin’ TNB | Tiberian / Dahlgren / Betsch | concert și lansare album | Back to my angel

Jazzin’ TNB | Tiberian / Dahlgren / Betsch | concert și lansare album | Back to my angel

Pauză: Nu

Bilete

65 lei

50 lei

Anunț important privind spectacolele din Amfiteatru!
Fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă:
- dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol și timpul de montare permite acest lucru, reprezentaţia se mută la una dintre sălile teatrului. Dacă acest lucru nu este posibil, fie se reprogramează, biletele rămânând valabile, fie se restituie banii pe bilete, fie biletele pot fi schimbate pentru un alt spectacol din programul Amfiteatru.
- dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, spectacolul se suspendă, nefiind posibilă reprogramarea lui și nici rambursarea costului biletului.
 

 

Jazzin’ TNB este găzduit de Amfiteatrul în aer liber, unde sunteți așteptați să redescoperiți acest gen muzical la înălțime. Jazzin’ TNB nu este doar un eveniment muzical dedicat cunoscătorilor de jazz, ci și un prilej de a aduce în inimile unui public mai puțin inițiat, tainele și magia jazz-ului, creând o experiență unică.

Cel de-al treilea eveniment din seria Jazzin’ TNB va aduce în fața publicului 3 nume sonore ale jazzului: Mircea Tiberian, Chris Dahlgren și John Betsch.

Întâlnirea acestor muzicieni este o ocazie pentru ascultătorii români de a fi părtaşi la o experiență jazzistică de cea mai înaltă clasă, o adevărată mostră de autenticitate muzicală.

Concertul susținut de cei trei artiști propune un concept versatil, cu influențe moderne, fără însă a evita parametri tradiţionali ai jazzului main stream. Muzica lor se adresează publicului deschis către experiment şi originalitate - un concert cu valențe de performance în cadrul căruia se vor distinge cu claritate și elemente din tradiţia muzicii afro-americane sau chiar din muzica clasică europeană. Improvizaţia colectivă rămâne domeniul unde Tiberian - Dahlgren - Betsch îsi vor arăta adevărata măiestrie ce justifică notorietatea de care se bucură în lumea jazzului.

Într-un cadrul cum nu se poate mai potrivit, sub cerul liber, Mircea Tiberian va lansa în premieră albumul ce poartă și numele evenimentului, Back to my Angel. Acest dublu CD include două titluri apărute separat la cumpăna dintre milenii, Hotel of three beginnings (1999) şi Back to my angel (2001). În suita muzicala vor fi interpretate piese, precum: Carol for Chris, My Blue Scarf sau The Little Street of Anton Pann.

Mircea Tiberian este unul dintre personajele cu evoluţia cea mai complexă şi spectaculoasă din muzica romanească a ultimelor decenii. Activitatea sa muzicală s-a materializat în mii de concerte şi douăzeci și cinci de albume realizate sub nume propriu; cel mai recent a aparut în 2019 sub titlul „Dance around the Dragon Tree”. Mircea Tiberian are, de asemenea, un rol esential în pedagogia jazzului şi muzicii improvizate din România, fiind initiatorul şi conducătorul primului şi celui mai important departament de jazz de la noi. Mircea Tiberian a primit distincția Magna cum Laude din partea Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

În anii săi de formare, contrabasistul american Chris Dahlgren a traversat toate genurile muzicale contemporane, începând, natural, cu muzica rock, apoi cantând jazz main stream în cluburile din orasul adolescenţei sale Cincinatti . Primele discuri pe care le realizează sunt tributare rock-ului alternativ cu largi deschideri către jazzul modern. În anii de formare universitară studiază compoziţia cu personalităţi ale muzicii contemporane precum La Monte Young sau Anthony Braxton la Wesleyan University. Colaborarea cu Braxton s-a materializat apoi în mai multe albume discografice. După o perioada de activitate la New York, se mută la Berlin, unde primeşte oferta de a preda compoziţie şi ansamblu la Hoch Schulle fur Music “Hans Eisler” din Berlin şi optează pentru capitala Germaniei unde locuieşte în prezent.

John Betsch este unul din reprezentanţii de marcă ai percuţiei contemporane de jazz. Născut în Jacksonville Florida se muta la New York la începutul anilor 70 unde, pe lângă numeroase proiecte ca sideman, înfiinţează şi conduce propriul grup „John Betsch Society”. După o carieră bogată şi stralucită în cetatea jazz-ului decide să se stabilească în Europa, unde devine membru  permanent al cvartetului condus de celebrul Steve Lacy şi, în acelaşi timp, colaborează intens cu legende ale jazzului afro-american precum Mal Waldron, Jeanne Lee, Jim Pepper, Archie Shepp, Benny Golson, Don Byron, Kirk Lightsey şi mulţi alţii. Arta lui John Betsch este o lecție vie de istorie a bateriei, totodată ne poate creiona o viziune asupra importanţei acestui instrument în muzica zilelor noastre.

Pian: Mircea Tiberian                      Contrabas: Chris Dahlgren
Baterie: John Betsch                     
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo