Meniu

Spectacole

N(AUM)

de Gellu Naum

N(AUM)

de Gellu Naum

Regie:
Mariana Cămărășan
Scenografie:
Vladimir Turturică

Durata: 1 h 15 min / Pauză: Nu

Bilete

50 lei

 

Anunț important privind spectacolele din Amfiteatru!
Fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă:
- dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol și timpul de montare permite acest lucru, reprezentaţia se mută la una dintre sălile teatrului. Dacă acest lucru nu este posibil, fie se reprogramează, biletele rămânând valabile, fie se restituie banii pe bilete, fie biletele pot fi schimbate pentru un alt spectacol din programul Amfiteatru.
- dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, spectacolul se suspendă, nefiind posibilă reprogramarea lui și nici rambursarea costului biletului.

 

După ce NAUM - Drumețul Incendiar ne-a purtat prin Londra, Stockholm și Bruxelles, după Sibiu, Timișoara, Oradea, Caracal, Piatra Neamț și Ploiești, a venit din nou rândul să ne întoarcem în București.

„Un univers, o ușă spre o altă realitate, un vârtej de cunoaștere, un labirint de inițiere: întâmplarea acestui scenariu și spectacol ține de întâmplătorul obiectiv, în care mă regăsesc: chiar n-a fost nicio întâmplare – drumul la Comana, faptul că am intrat acolo și i-am văzut universul, i-am simțit tăcerile, și pe Lyggia. Fabuloasă întâlnire care parcă s-a ordonat așa cum a vrut Naum: nu există întâmplare. Seară de seară, la spectacol, sunt absolut uimită de felul în care se trag cuvintele unele pe altele. Există texte care te înnobilează ca artist. Ăsta e un astfel de text. Și de test. Senzația mea este că trebuia să mi se întâmple această întâlnire. Mulțumesc, domnule Naum, că ne îngăduiți“. Oana Pellea

”Trăim într-o lume în care abandonăm cu ușurință frământările celuilalt. E un privilegiu să exiști într-un univers unde drumul spre vindecare nu se face de unul singur.” Cristina Casian

”N(AUM) este un spectacol de teatru al cărui scenariu s-a cernut din universul domnului Naum, de acolo unde alte legi guvernează realitatea. Am tot mai puternic senzația unei călătorii, am amintirea peisajelor, gustul aerului, stranietatea și cumințenia sunetelor, am rămas cu amprenta golului și a căutării, și mai ales cu sentimentul însoțirii. Nu e doar universul naumian, e zona lucrurilor uitate, a înțelegerii pierdute, a marii căutări și a marii treceri, toate, absolut toate existând dintotdeauna în noi.” Mariana Cămărășan

Iubite, iubite om!

Tu, cel care ești alături de mine!

Îți doresc un singur lucru: puterea de a mă crede, curajul de a te crede, tăria de a fi convins că nu-ți ascund nimic, că tu știi toate astea, că nu-i nimic de ”înțeles” conștient aici, că miracolul existenței noastre neîntrerupte, al existenței noastre de mii de ani, din prima clipă, stă în această caldă, totală, înțelegere pierdută, înăbușită sub formele conștientului.

Dacă simți căldura inimii mele, lasă-te înduioșat, iubește-mă cu aceeași liniște, cu aceeași încredere cu care te iubesc eu, necunoscutule atât de cunoscut – și fi sigur că astfel ai intrat pe marea poartă.

Surâzi acum când înțelegi că nu am scris aceste pagini pentru ați dezvălui ceva, pentru că tu știi tot, surâzi când înțelegi că am scris numai ca să te ajut în lupta cu dublul tău, ca să fii mai aproape.

Cheia e în iubire, desigur. Simplu, pentru asta atât de greu de văzut.

Să închidem ochii atunci și să ne legăm pentru o clipă pe care aș dori-o veșnică,

cu adevăratele noastre legături. Gellu Naum 

 

Proiect prezentat în parteneriat cu Asociația GOONG București.

Realizat cu sprijinul Raiffeisen Bank și al Fundației Gellu Naum

: Oana Pellea
Cristina Casian
                    
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo