Meniu

Spectacole

Roma Armee

o idee de Sandra Selimović și Simonida Selimović

Roma Armee

o idee de Sandra Selimović și Simonida Selimović

Regie:
Yael Ronen
Dramaturg:
Irina Szodruch
Scenografie:
Heike Schuppelius
Pictura:
Damian Le Bas, Delaine Le Bas
Costume:
Maria Abreu, Delaine Le Bas
Video:
Hanna Slak, Luka Umek
Animație:
Hanna Slak, Luka Umek
Light design:
Hans Fründt

Durata: 1 h 50 min / Pauză: Nu

Program
26 iun 2019 (Sala Mare) 20:00
Bilete

100 lei - Loja oficială

80 lei

60 lei

30 lei (cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

Organizator: Institutul European Rom pentru Arte și Cultură - IERAC

O revoluție de emancipare a "Roma Armee"/ a "Armatei Rome"

Cu sprijinul Fundațiilor pentru o Societate Deschisă: Schimburi Culturale, Schimburi de Tineret, Inițiativa pentru Drepturile Omului, Programul de Sănătate Publică și al Institutului Goethe din România.

Pe 26 iunie 2019, Institutul European Rom pentru Arte și Cultură (IERAC) aduce pe scena Sălii Mari a Teatrului Național I.L. Caragiale din București spectacolul Roma Armee, produs de celebrul Teatru Maxim Gorki din Berlin, spectacol distins  cu Premiul Europa pentru Teatru (2017) și care se bucură de unanime aprecieri critice.

Regizat de către Yael Ronen, considerată drept una din cele mai incitante personalități ale teatrului contemporan, bazat pe o idee originală a autoarelor Sandra și Simonida Selimovic, Roma Armee este o poveste puternică în care umorul negru, îmbinat cu experiențele personale, contaminările istorice și incidentele contemporane schițează o viziune despre un cămin european sigur - Gypsyland Europa.

Într-un moment în care neofascismul amenință Europa, un grup de actori inițiază o armată de romi în scopul autoapărării. Actorii sunt romnea, roma și romi “travellers” din Austria, Serbia, Germania, Kosovo, România, Anglia și Suedia. O parte din aceștia sunt “gadjii” de origine israeliană-germană-turcă din Berlin - ceea ce înseamnă că armata romă este supra-națională, diversă, feministă, queer. Expunând nedreptățile din trecut îndurate de romii din întreaga Europă, armata romilor pornește procesul de auto-reflecție și auto-emancipare începând o revoluție pentru un viitor pașnic, incluziv și respectuos pentru toți europenii. Cu design-ul de scenă și costumele realizate de faimoșii artiști romi Delaine și Damian Le Bas, "Roma Armee" reprezintă un exemplu inspirațional al unei producții moderne, contemporane a romilor, de cea mai înaltă calitate artistică.

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.mystage.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

Dacă optați să cumpărați bilete online, la costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 8% + 0.5 lei + TVA / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma MyStage. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul MyStage, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

miercuri
26
06
2019
Sala Mare 20:00 Cumpără bilete
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
TNB I. L. Caragiale Logo