Meniu

Stagiuni Anterioare

Romeo şi Julieta

de William Shakespeare

Romeo şi Julieta

de William Shakespeare

Traducere: Violeta Popa
Regie:
Yuri Kordonsky
Asistent regie:
Patricia Katona
Decor:
Dragoş Buhagiar
Asistent decor:
Vladimir Iuganu
Costume:
Dragoş Buhagiar, Ioana Smara Popescu
Coregrafie:
Florin Fieroiu

Data premierei: 29.09.2018

Data ultimei reprezentații: 06.02.2019

Pauză: Nu

Bilete

70 lei

20 lei (cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari)

Spectacol nerecomandat minorilor sub 14 ani: scene intense de violență fizică și verbală; comportament antisocial; scurte scene cu conotație sexuală
Din cauza efectelor stroboscopice și de lumină, de scurtă durată și intensitate, spectacolul nu este recomandat persoanelor cu fotosensibilitate și celor care suferă de epilepsie!

 

Capodopera shakespeariană, povestea îndrăgostiților nevoiți să înfrunte ura viscerală dintre familiile lor, dar și vicisitudinile sorții, într-o montare pasionată, electrizantă, cu personaje din vremea noastră.

Regizorul Yuri Kordonsky și aleasa distribuție, împreună cu scenografii Dragoș Buhagiar, Ioana Smara Popescu și coregraful Florin Fieroiu, deschid o excelentă perspectivă modernă asupra tragediei Romeo și Julieta, lăsând viața și energia debordantă a tinereții să-și afle nestingherit drumul spre inima spectatorilor de orice vârstă.

 

Foto Florin Ghioca  

Lord Capulet : Ioan Andrei Ionescu Lord Montague : Mihai Calotă
Lady Capulet : Costina Cheyrouze Lady Montague : Victoria Dicu
Julieta: Crina Semciuc Romeo : Ionuț Toader
Tybalt: Florentina Ţilea Mercuțio: Marius Manole
Hero: Ada Galeș Benvolio: Lari Giorgescu
Paris: Emilian Mârnea Susan: Cosmina Olariu
Rosaline: Rodica Ionescu Abraham: Eduard Adam
Sampson: Florin Călbăjos Lorenzo: Răzvan Vasilescu

"Un spectacol gândit până în cele mai mici detalii, o viziune artistică ce aduce în joc toată experiența acumulată în ani de lucru cu actorii, un curaj nebun de a transpune subiectul într-un spațiu al postumanului, acolo unde niciunul dintre noi nu ne simțim (încă) confortabil. Nu s-a jucat de-a teatrul, dar ne-a arătat cum se poate face artă în sec XXI plecând de la un text clasic."

Nona Rapotan, Bookhub.ro – Un Shakespeare cât se poate de (post)uman 

"Romeo trăieşte, precum şi Julieta - parcă ne atrage atenţia spectacolul lui Yuri Kordonsky de la Teatrul Naţional. Povestea creată de Shakespeare nu este un basm frumos renascentist, ci viaţa însăşi - cu ferocitatea ei cinică, cu durităţile ei, cu frământările ei răsunătoare şi cele tăcute; cu entuziasm nemăsurat şi escrocherie bine chibzuită, o fugă permanentă şi violentă peste tot şi pe orice nivel." István Zsehránszky

"Un spectacol despre ce rămâne din cele mai importante două cuvinte ale omenirii: te iubesc. Și cât Shakespeare, după ce alungi frica de a-l ataca și nechibzuința de a-l reinterpreta. 

.....Cheia în care e interpretat textul shakespearian e răvășitoare: sarcasmul. Recuperând calea durerii, străbătând drumul înapoi de la cicatrice la rană, totul se întâmplă ironic, batjocoritor, usturător, necruțător, fără niciun fel de înduplecare. Iar promiscuitatea e singurul mijloc de a transmite emoția. Și dragostea care o pune în mișcare. ...

.... Un spectacol curajos. O convenție care poate să placă sau nu. Dar care nu-ți poate rămâne indiferentă. A dragostei și îndrăgostiților de acum și dintotdeauna. Și a aducerii poveștii shakespeariene în contemporan."

Luciana Antofi, Blog - Romeo și Julieta la TNB sau dragostea în două cuvinte: noapte bună!  

 

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo