Meniu

Expoziții

Scris în piatră - expoziție

17 Mai 2018 - 31 Mai 2018
Bilete

Intrare liberă / Free entrance

Special Poster Show - design de afiș, o nouă expoziție la TNB 18 Mai 2023
Între 18 mai și 4 iunie 2023, Rotonda și foaierul Sălii Mici a TNB va găzdui expoziția Special Poster Show, eveniment dedicat designului de afiș, organizat de asociația Local Design Circle. Expoziția Special Poster Show face parte din RDW Design GO! - circuitul evenimentelor conexe din cadrul Romanian Design Week 2023, cel mai mare eveniment interdisciplinar dedicat industriilor creative - culturale din România, cu peste 30.000 de vizitatori care participă la evenimentele din programul oferit. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 18 mai 2023, la ora 18.00. Asociația Local Design Circle, o organizație non-guvernamentală non-profit înființată în anul 2018 din dorința de a oferi o voce comună designerilor români, își propune să promoveze importanța designului grafic în viața cotidiană, să faciliteze accesul la educație și să contribuie la modelarea unui mediu vizual mai sănătos. Încă de la înființarea asociației, aceasta a organizat o serie de inițiative și proiecte cu un impact important asupra comunității de design atât pe plan local cât și internațional, fie că este vorba de inițiative de cercetare sau educaționale, proiecte care să aducă în prim plan importanța designului grafic, sau o emisiune radio lunară. Un index complet și descriere amplă a proiectelor și inițiativelor pot fi găsite pe website-ul asociației: localdesigncircle.com. Expoziția Special Poster Show va cuprinde un set de cinci secțiuni: 1. Swiss & German Theater Posters; 2. AndNowEast Poster Festival 2021; 3. PosterJam Offbeat × Alexe Popescu; 4. PosterJam Archives Showcase; 5.  Poster Installation. În realizarea și promovarea demersului acestei expoziții, asociația Local Design Circle este susținută de către: Ambasada Elveției în România, Black Rhino Radio, Goethe - Institut București, Institutul Polonez, PosterJam, Revista Zeppelin, Romanian Design Week, The Institute, Universitatea Națională de Arte București. Expoziția de la TNB poate fi vizitată zilnic între orele 11.00 – 19.00, cu excepția zilelor de luni și a sărbătorilor legale. Accesul publicului se face pe la intrarea în sala Rotondă, pe latura dinspre Bd. Carol.
Citește mai mult >
Expoziția Acte și Antracte 03 Mai 2023
O nouă expoziție de pictură la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București În perioada 3 mai – 3 iunie 2023,  la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București, în foaierul Sălii Media (aripa Grand Hotel), va putea fi vizitată expoziția Acte și antracte semnată Silvia Marinescu, Ștefana Petre și Andrei Simion. Expoziția, curatoriată de Maria Pașc, reunește cele mai recente lucrări de pictură realizate de cei trei tineri artiști, absolvenți ai Universității Naționale de Arte din București, foști studenți ai cunoscuților pictori Mihai Sârbulescu și Horia Paștina. Despre expoziție, curatorul Maria Pașc notează:„În act: se pun împreună lucrările a trei pictori: Silvia Marinescu, Ștefana Petre, Andrei Simion. Un singur limbaj, al picturii. Trei tipuri de retorică. Retorica este mijlocul cel mai potrivit de a convinge pentru fiecare împrejurare. În Foaierul Sălii Media al TNB, sunt prezenți trei artiști înzestrați cu darul retoricii. Acești trei artiști au deprins meșteșugul de a ține histrionismul sub control, de a nu face din el un spectacol în sine, de a-l folosi ca pe un mijloc de persuasiune. Arta lor nu este în slujba unui efect, ci în slujba unei convingeri. În antract: intervalul dintre două bătăi de inimă ale privitorului. Pictura Ștefanei Petre este studiu amănunțit de culoare și compoziție ce prezintă o realitate pe care artista a descompus-o ca mai apoi să o recompună pe suprafața pânzei. În această strădanie de sinteză obiectivă, știința nu rămâne în urma talentului. Studiul Ștefanei este un demers de decantare, o luptă acerbă la toate nivelurile cu neștiutul, cu întâmplătorul, cu nesemnificativul. În pictura sa dominată de o gamă cromatică cu griuri sever elegante tronează un radicalism al desenului, dublat de o fervoare a culorii. Andrei Simion, pictorul, nu caută în scriere umorile proprii, ci spontaneitatea gândurilor, fără incursiuni psihologice. A da expresie unei lucrări înseamnă a-i da suflet, a face să iradieze din ea o prezență subtilă. Andrei izbutește! Compensează prin preaplinul sufletului său neajunsurile realului. Lucrările tânărului pictor îți dau o bucurie a ideilor care nu poate fi ținută în frâu de nicio disciplină academică. Natura din picturile sale se înfățișează cu o căldură tainică, grăitoare, având o existență virginală. Silvia Marinescu este înzestrată cu răbdarea de a privi, ea nu caută surprinzătorul, nemaivăzutul. Silvia nu savurează, ci descrie, știe să asculte. Silvia aduce atmosferă, gust pentru culoare, linie ondulată, pictură de o suavă rigoare, ce își lasă amprenta de neșters în ochii și în sufletul privitorului.” Vernisajul acestei expoziții va avea loc în data de 23 mai 2023, la ora 18.00 Expoziția rămâne deschisă până în 3 iunie 2023 și poate fi vizitată zilnic între orele 11.00 - 18.30, cu excepția sărbătorilor legale.  
Citește mai mult >
Toate Articolele
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo