Meniu

Știri

Ordonare

Frumos e în septembrie la Veneția la Sala Studio

06 Octombrie 2023

  Spectacolul Frumos e în septembrie la Veneția din data de 6 octombrie 2023 se va juca la Sala Studio și nu la Sala Pictura așa cum fusese programat inițial. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Citește mai mult >

Secretul familiei Posket, o comedie spumoasă pe scena mare a TNB!

01 Octombrie 2023

Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti anunţă premiera spectacolului Secretul familiei Posket de Arthur Wing Pinero, care va avea loc duminică, 1 octombrie 2023, de la ora 19.00, la Sala „Ion Caramitru”. Regizorul spectacolului, Dan Tudor, aflat „mereu în căutarea unei comedii bune, a unei farse cu o construcție solidă, cu dialoguri vii, cu relații care să creeze tensiune”, după cum el însuşi declară, a găsit piesa potrivită pentru a ne delecta cu o fantezie comică burlescă, debordând de culori îndrăznețe și energie, cu numeroase momente de haz și gaguri uimitoare. „Totul la intensitate maximă, nimic convențional, ci viu, căci ăsta e „secretul” de a performa al trupei de actori distribuite. Prieteni artiști care caută pașii exacți în întâlnirea cu publicul, într-o emoție controlată, într-un contur sigur; și eu îi ajut, și simplific, și complic... și, la final, decid”, povesteşte Dan Tudor despre rolul său la elaborarea noii montări cu piesa celui mai rafinat farceur din teatrul englez al perioadei victoriene.  Sir Arthur Wing Pinero (1855-1934), apreciat creator de comedii de salon, savurate de publicul larg, a fost comparat adesea cu bulevardierii francezi pentru satira fină adusă moralei societății engleze la sfârșitul secolului al XIX-lea. Timp de 3 decenii, a fost cel mai prolific (50 de piese!) şi cel mai jucat autor dramatic al Londrei. Istoria îl consemnează drept unul dintre cei mai importanți dramaturgi britanici din primul deceniu al secolului al XX-lea. Observator discret al omului și reacțiillor lui în momente critice, încă din perioada de practică juridică pe lângă tatăl său - magistrat de profesie, Pinero așterne pe hârtie subiecte care au în centrul atenției femeia și lumea magistraților. Cu formule vechi şi noi, cu gaguri în cascadă amintind de maeştrii filmului mut, comedia lui Arthur W. Pinero îşi dovedeşte prospeţimea şi prin actuala punere în scenă susţinută de o distribuţie pe măsură: Dan Puric, Monica Davidescu, Irina Cojar, Ionuț Toader, Dan Tudor, Marius Rizea, Dragoş Ionescu, Tomi Cristin, Mihai Munteniţă, Fulvia Folosea, Afrodita Androne, Marcelo-S. Cobzariu, Daniel Badale, Andrei Duban, Oana Constantinescu, Axel Moustache, Vlad Vîlciu, Adrian Dima, Ionuț Gurgu. Alături de regizorul Dan Tudor (care semnează şi adaptarea, muzica originală şi ilustraţia muzicală), s-au aflat alţi doi artişti de renume: Andrada Chiriac - scenografia şi Florin Fieroiu - coregrafia. Primele două reprezentații din noua stagiune cu spectacolul „Secretul familiei Posket" au loc pe 30 septembrie şi pe 1 octombrie 2023 (premiera oficială), de la ora 19.00. Ultimele locuri disponibile vă aşteaptă la Casa de bilete a teatrului, precum şi online, pe www.tnb.ro.

Citește mai mult >
Arhivă
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo