Meniu

Știri

Ordonare

La final de mai la TNB, Dumnezeu se îmbracă de la second hand

29 Mai 2019

Miercuri 29 mai 2019, de la ora 19.30, într-un decor aproape cinematografic, sunteţi aşteptaţi la Sala Studio să vedeţi o piesă românească ce s-a bucurat de un succes deosebit încă de la premieră: Dumnezeu se îmbracă de la second hand de Iulian Margu, în regia lui Ion Caramitru. O comedie "de-a râsu-plânsu", în pur stil românesc. O surprinzătoare poveste de familie, traversând deceniile în acordurile unui pian de marcă... şi ale valsului lui Chopin. Din nou o poveste cu infractori, din care însă aflăm cât de uşor se pot schimba  rolurile, astfel încât hoţul  să se descopere a fi cel păgubit... O scurtă istorie a României moderne povestită cu ajutorul unui pian fermecat de actorii Lari Giorgescu, Dorin Andone, Carmen Ungureanu, Teodora Mareş, Armand Calotă, Fulvia Folosea, Eduard Adam, Ioan Andrei Ionescu şi Diana Dumbravă – care se alătură colegilor ei pentru a-i da viaţă... Scorpiei, personajul despre care se vorbeşte tot spectacolul dar care apare numai la final. Vă aşteptăm la teatru pentru detalii. Vă vor interesa!

Citește mai mult >

Anonimul venețian se mută la Sala Media

24 Mai 2019

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, spectacolul Anonimul venețian programat astăzi, la Amfiteatru TNB, se joacă la Sala Media, la ora 21:00.

Citește mai mult >

Conferința Dan Dungaciu se mută la Sala Atelier!

17 Mai 2019

Conferința susținută de domnul Dan Dungaciu programată pentru data de 2 iunie 2019 la Sala Mică a TNB va fi mutată la Sala Atelier. Biletele cumpărate rămân valabile!   Vă mulțumim pentru înțelegere!

Citește mai mult >

Anonimul venețian se joacă la Sala Media!

17 Mai 2019

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, spectacolul Anonimul venețian programat astăzi, 17 mai 2019, la Amfiteatrul în aer liber, se joacă la Sala Media, de la ora 21:00! Anunț important privind spectacolele din Amfiteatru!Fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă:- dacă ploaia începe înaintea orei de începere, reprezentaţia se suspendă (fie se reprogramează, biletele rămânând valabile, fie se restituie banii de bilete)- dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, aceasta se suspendă, nefiind posibilă reprogramarea ei și nici rambursarea costului biletului. - 18 mai 2019 - Săftița - dacă plouă, biletele vândute pot fi schimbate pentru spectacolul din 25 mai sau spectatorii își primesc banii inapoi- 19 mai 2019 - Două pe față, două pe dos - daca plouă, spectacolul se mută la Sala Media Vă mulțumim pentru înțelegere!  

Citește mai mult >

Natalia Călin, câștigătoarea Premiului UNITER

13 Mai 2019

Actrița TNB Natalia Călin a fost desemnată Cea mai bună actriță într-un rol secundar și a primit Premiul UNITER în cadrul Galei care a avut loc la Teatrul Național din Cluj Napoca. Ea a primit această distincție pentru rolul Doamna Bologa din spectacolul Pădurea spânzuraţilor, după Liviu Rebreanu, scenariul, regia şi universul sonor Radu Afrim, producţie a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, la cea de-a 27-a gală a premiilor Uniunii Teatrale din România. "Eu sunt mama lui Apostol Bologa. Radu Afrim, ţie îţi mulţumesc pentru curajul pe care l-ai avut să mă renaşti, să mă chemi în lumile tale fabuloase, pentru povestea asta frumoasă. Aş vrea să vadă toată lumea acest spectacol pentru că e minunat", a spus câştigătoarea pe scena galei. Contracandidatele Nataliei Călin au fost: Sabrina Iaşchievici, pentru rolul Maşa din spectacolul „Pescăruşul”, de A.P. Cehov, regia Andrei Şerban, Unteatru, şi Mirela Oprişor, pentru rolul Stella din spectacolul „Un tramvai numit dorinţă”, de Tennessee Williams, regia Claudiu Goga, Teatrul Metropolis. Juriul de nominalizări pentru a 27-a ediţie a galei premiilor UNITER 2019 a fost alcătuit din criticii de teatru Monica Andronescu, Oana Borş şi Mircea Morariu. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018. Juriul final, care i-a desemnat pe câştigători în seara galei a fost alcătuit din: Vlad Ivanov (actor), Doina Modola (critic), Maia Morgenstern (actriţă), Cristian Pepino (regizor) şi Viorica Petrovici (scenograf).   Despre Natalia Călin

Citește mai mult >

Ne-a parasit Ilinca Tomoroveanu!

02 Mai 2019

Cu adâncă durere în suflet, colegii din Teatrul Național anunță stingerea din viață a celei care a fost și va rămâne pentru totdeauna Minunata Doamnă a Teatrului Românesc ILINCA TOMOROVEANU care a luminat cu blândețea, profunzimea și puterea harului ei numeroasele personaje cărora le-a dat viață pe scenă și pe marele sau micul ecran... A plecat dintre noi după o lungă și grea suferință purtată cu discreție... Zâmbetul ei cald, chipul cu adevărat de icoană, frumusețea cu care a fost dăruită de Dumnezeu ne vor însoți mereu, ca un îndemn pentru noi toți, și pentru fiecare în parte, pentru a trăi într-o lume mai demnă și mai lipsită de tulburare... Dumnezeu să o odihnească în pace!

Citește mai mult >

Tururi ghidate în noile spaţii ale TNB

22 Aprilie 2019

Teatrul Naţional din Bucureşti organizează tururi ghidate prin noile spaţii din interiorul teatrului. În zilele de luni, începând cu ora 12.00, din două în două ore, până la ora 16.00, vor putea fi vizitate: noile săli, atelierele şi culisele Teatrului Naţional. Biletele se află în vânzare atât la Agenţia de bilete a teatrului (situată în foaierul Sălii Studio, cu intrare prin faţa TNB), cât şi online. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar durata unei vizite va fi de 45 de minute. Locul de întâlnire va fi foaierul Sălii Mari, în faţa Agenţiei de bilete. Vă rugăm să vă prezentaţi cu un sfert de oră înainte de ora aleasă pentru vizitarea teatrului, chiar dacă aţi achiziţionat bilete online. Participarea se face în limita locurilor disponibile. Pentru mai multe informaţii, telefon: 021 314.71.71 - Agenţia de bilete a TNB. Vă aşteptăm, sub noua „pălărie” a teatrului, la primele tururi ghidate!

Citește mai mult >

Străini în noapte se amână!

22 Aprilie 2019

Din motive obiective, spectacolul Străini în noapte programat pentru data de 22 aprilie 2019 a fost amânat pentru data de 17 iunie 2019, ora 20.00. Biletele cumpărate rămân valabile pentru această dată sau vă puteți recupera contravaloarea acestora până la data de 17 iunie inclusiv de la Casa de bilete a TNB sau de la mystage.ro pentru cele achiziționate online.   Vă mulțumim pentru înțelegere!

Citește mai mult >

Amfiteatru TNB. O scenă în aer liber

19 Aprilie 2019

Amfiteatrul în aer liber este o scenă unică în România, un loc aflat sus pe Național, la 24 metri deasupra Pieței Universității. Pe TNB, din luna mai până în septembrie, cultura și genurile artistice, diversitatea şi dezbaterea estivală (dar şi culturală) se întâlnesc sub cerul nopților de vară, chiar la km 0 al Capitalei, într-un program nocturn, incitant și variat. Spectacole de teatru și dans, concerte de jazz, rock sau folk, filme de colecție sau cele mai recente producții cinematografice, întâlniri cu artişti, vor putea fi văzute și trăite, în această vară, sub cerul înstelat al Bucureștiului, în Amfiteatrul TNB. Nume consacrate și tineri artiști, spectacole din repertoriul Teatrului Naţional, dar și producții ale teatrelor independente vor desena vara trăită, sus, deasupra Bucureştiului. Când oraşul intră în vacanță, noi vă dăm întâlnire pe acoperișul Teatrului Național, la Amfiteatrul în aer liber, pentru a deschide împreună Stagiunea de vară! V-am pregătit o ofertă atrăgătoare și relaxantă. Haideţi să numărăm împreună această vară în întâlniri, spectacole, concerte, filme și nopți de neuitat! Amfiteatrul TNB este un supliment cultural recomandat pe perioada primăverii și a verii, în aer liber, indicat împotriva temerii de nori ploioși sau a asteniilor la căldură. De asemenea, se recomandă ca terapie pentru dorul de mare, munte și vacanță. Amfiteatrul ajută în cazul publicului care suferă de surplus de plictiseală la birou pe timpul verii (şi nu numai). Sfatul specialistului: dacă mergeţi la restaurantul de pe terasă, amplasat sub Amfiteatrul în aer liber, puteţi vedea una dintre cele mai frumoase imagini de sus ale Capitalei!   Bine de știut: biletele pentru lunile mai și iunie s-au pus în vânzare! Detalii pe tnb.ro & mystage.ro. .                                                 

Citește mai mult >

Pregătiți-vă de Sărbătoare cu Magic Național!

18 Aprilie 2019

Concertul-spectacol care a încântat mii de spectatori, în Sala Mare a Teatrului Național, precum și în festivaluri naționale și internaționale, Magic Național revine în scenă cu noutăţi, apropiindu-vă de farmecul Sărbătorii Pascale şi dăruindu-vă o seară de surprize și revelații. Un spectacol extraordinar în care sunt antrenante un număr însemnat de talente ale scenei teatrale şi muzicale, soliști, instrumentiști, o amplă şi cuceritoare paletă de sonorităţi într-o varietate armonioasă de ritmuri și sentimente. Veţi revedea cu acest prilej vedetele pe care le așteptați spectacol de spectacol: Ion Caramitru – interpret şi regizor al spectacolului, Medeea Marinescu, Marius Manole, Anca Sigartău, Lari Giorgescu, Tania Popa, Eduard Adam, Aylin Cadîr, cei trei comici muzicali identificați cu numele unui spectacol - ActOrchestra (aici, cu o creație proprie! semnată colectiv), Florin Călbăjos, Emilian Mârnea, Petre Ancuţa. Actorii vor fi acompaniaţi de Emy Drăgoi, maestru al acordeonului, sufletul plin de voioşie al acestui magic-muzical la TNB. Alături de ei, partitura serii este susținută impecabil de muzicienii care dau tonul fiecărui spectacol, reuniți de Emy Drăgoi în formațiile 3D Pro'ect, Jazz Hot Club Romania şi Magic Violin, beneficiind de asemenea de aportul unui percuționist de înaltă clasă, Lucian Maxim. Și, o surpriză! All’s Choir, poate cel mai neconvenţional cor din România, pentru prima dată invitat în Magic Național! Cor ludic, "al tuturor", All’s Choir este format din artiști profesioniști ai scenelor lirice bucureștene, cântăreţi de operă cunoscuți din ansamblurile corale ale Operei Naţionale şi ale Filarmonicii ”George Enescu” din Bucureşti, cu o bogată experienţă artistică internaţională. All's Choir alături de îndrăgiții artiști ai Magic Național și cu instrumentiștii acestui concert, reuniți într-un demers artistic inedit, într-o frumoasă seară de aprilie, înaintea Floriilor, vă invită să-i ascultați şi să vă bucurați de apropierea Sărbătorilor Pascale! „Totul este cor” şi armonie. Va fi: Magic! Joi, 28 aprilie 2019, ora 20.00, Sala Mare! Biletele pot fi procurate de la Casa de bilete TNB, din foaierul Sălii Mari, sau online, pe www.mystage.ro.

Citește mai mult >
Articole Curente
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
TNB I. L. Caragiale Logo