Meniu

Știri

Ordonare

Gala premiilor Uniter 2020

14 Septembrie 2020

Sărbătoarea Teatrului românesc ajunge la Craiova, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea teatrului craiovean „Marin Sorescu”, într-un spațiu deosebit, în aer liber, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”. În ziua echinocțiului de toamnă, 21 septembrie 2020, de la ora 22.30, iubitorii de teatru sunt așteptați să ne urmărească în direct pe TVR1, Radio România Cultural și online pe www.tvr.ro și www.uniter.ro. Începând cu ora 21.30 surprindem sosirea artiștilor și a partenerilor Galei pe covorul roșu, într-un eveniment transmis live pe pagina de facebook a UNITER. Doar 7 zile ne mai despart de momentele emoționante când plicurile vor fi deschise și vom afla câștigătorii! Până atunci, vă invităm să îi încurajați pe cei aflaţi în competiţie pentru trofeul UNITER. Astăzi, 14 septembrie, lansăm campania de promovare video a artiștilor nominalizați. Mesaje de susţinere din partea colegilor de breaslă vor rula pe site-ul nostru și pe contul oficial de facebook de astăzi și până în 19 septembrie. Tu pe cine pariezi? Susţine-ţi favoriții și votează pe www.uniter.ro!În 21 septembrie aflăm împreună, în direct, câştigătorii desemnați de juriu! Tot atunci, afli dacă ai câștigat pariul.Nominalizările și premiile decise de Senatul UNITER le poți reciti accesând link-ul:https://www.uniter.ro/premiile-senatului-uniter-si-nominalizarile-pentru-premiile-galei-uniter-2020/ Organizatori și parteneri Producători:UNITER – Uniunea Teatrală din RomâniaTeatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova Parteneri principali ai evenimentului:Primăria Craiova și Consiliul Local al Municipiului Craiova Proiect cultural finanţat de:Ministerul Culturii Co-producător:Televiziunea Română Sponsor principal:Raiffeisen Bank Sponsor:Fundația „ProCultura” Magdalena și Ovidiu Buluc Partener Special:UniCredit Bank Partener oficial:MOL România Parteneri:Institutul Cultural RomânFundaţia AnonimulBritish CouncilITI – Institutul Internațional de Teatru, Secţia RomânăOpera Română Craiova Partener de tradiţie:Societatea Română de Radiodifuziune Cu sprijinul:Coliseum Logistic & DistributionE-TWOWAqua CarpaticaKfeaDomeniile BlagaDistribuție OlteniaSet Up – rental & eventsLes Ateliers NomadDeochi Production Parteneri media:Radio RFI RomaniaZiarul MetropolisRevista AmfiteatruOltenia 3TVOltenia TVRadio SudGazeta de Sud Partener de monitorizare:MediaTRUST Cu participarea: Casei Regale a României  

Citește mai mult >

TNB redeschide stagiunea în sălile de spectacol!

04 Septembrie 2020

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă redeschiderea stagiunii, pentru început la trei dintre sălile aflate în interiorul clădirii: Sala Mare, Studio şi Pictura.   În seara zilei de 16 septembrie 2020, Noii infractori, comedia de mare succes a scriitoarei israeliene Edna Mazia, revine pe scena Sălii Mari după o jumătate de an de întrerupere cauzată, după cum ştim, de epidemia de coronavirus. Pe 8 martie 2020 avea loc cea de-a 32-a reprezentaţie a piesei regizate de Ion Caramitru, iar la numai o zi distanţă, pe 9 martie, aveau să se suspende reprezentaţiile tuturor teatrelor. Între primele titluri ce revin pe afişul stagiunii veţi regăsi şi Micul infern de Mircea Ştefănescu şi Allegro ma non troppo de Ion Minulescu (la Sala Mare), Bârfe, zvonuri şi minciuni de Neil Simon (la Sala Studio), O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii după un roman de Mark Haddon, Figuranta de Andreas Petrescu, A fost odată în România şi Omul care a văzut moartea de Victor Eftimiu (la Sala Pictura). Până la finalul acestei luni, reprezentaţiile în aer liber - oază de reconfortare şi oxigen teatral pentru publicul iubitor de spectacol - continuă în ambianţa plăcută şi elegantă din Amfiteatrul TNB, amplasat sus pe teatru! Și tot acolo, în cadrul proiectului 9G la TNB, va avea loc în zilele de 15 și 22 septembrie 2020 premiera spectacolului M de la Murphy, conceput de Andrea Gavriliu, apreciată drept unul dintre cei mai interesanţi coregrafi ai momentului. M de la Murphy este un puzzle coregrafic, un spectacol de teatru fizic de o excepţională inventivitate şi forţă de expresie ce antrenează 8 performeri, actori şi dansatori fantastici, ce aduc în faţa dumnevoastră, într-o oră de magie a mişcării, ironia, candoarea şi filosofia frustă a legilor lui Murphy. Din 15 septembrie, în premieră la TNB! De neratat! Programul TNB va fi anunţat de la o săptămână la alta, în funcţie de evoluţia pandemiei şi de măsurile ce se vor impune de la o etapă la alta. Rămâneţi aproape, pregătim veşti dintre cele mai bune şi frumoase pentru noua stagiune. Vă aşteptăm cu bucurie să reveniţi la teatru, în Teatrul Naţional din Bucureşti!

Citește mai mult >

Reguli noi pentru spectatorii de teatru

03 Septembrie 2020

Obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV2: asigurarea sănătăţii angajaţilor şi a publicului reprezintă obiectivul prioritar al acestor măsuri. - Purtarea măștii (medicală / nonmedicală) pe toată durata evenimentului, începând cu intrarea în foaier și pe toată durata spectacolului, până la părăsirea clădirii. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul. - Atenție! Teatrul își rezervă dreptul de a efectua la intrare un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) şi temperatură mai mare de 37,3°C. - Termoscanarea se va face de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în teatru. - Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrare. - Respectarea distanțării de minimum 1,5 m între persoane - de la intrarea în teatru, în sălile de spectacol, la toalete și la ieșirea din sală. - Spectacolele se vor desfăşura fără pauze pentru a se evita aglomerarea spaţiilor din foaiere; - Distanţa dintre scenă şi spectatori trebuie să fie de minimum 3 m; - Referitor la distribuţia locurilor în sală (atât online cât şi la casele de marcat): se va aloca câte un scaun liber între spectatori; - Vizionarea spectacolului este permisă numai cu păstrarea locului individual în sală şi a purtării măştii de protecţie; Personalul va verifica respectarea distanţării sociale în timpul spectacolului; - Se interzice spectatorilor consumul de alimente şi băuturi în incinta instituţiilor de spectacole şi / sau concerte, cu excepţia lichidelor preambalate. Vânzarea de bilete se va face pe cât posibil online, astfel încât contactul fizic să fie minimizat în locaţii. În cazul achiziţiei biletelor la casa de bilete se încurajează utilizarea plăţii cu cardul contactless sau cu telefonul. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm la teatru!

Citește mai mult >

Omul care a văzut moartea inlocuit!

21 August 2020

Din motive obiective, spectacolul Omul care a văzut moartea programat pentru sâmbătă 12 septembrie 2020 a fost înlocuit cu spectacolul Două pe față, două pe dos! Biletele cumpărate rămân valabile sau vă puteți recupera contravaloarea acestora de la Casa de bilete a TNB sau de la mystage.ro pentru cele achiziționate online.   Vă mulțumim pentru înțelegere!

Citește mai mult >

Precizări necesare

23 Iulie 2020

Salutăm și noi, cu bucurie, recenta lansare a Dicționarului multimedia al Teatrului Românesc și lăudabila inițiativă a curatorului Cristina Modreanu, secondată timp de jumătate de an de peste 20 de specialiști și studenți, în editarea celor 50 de fișe multimedia care acoperă perioada 1950 - 2020. Nu putem rămâne, însă, indiferenți la obstinația Cristinei Modreanu de a trage gloanțe cu orice preț împotriva managementului actual al Teatrului Național I.L. Caragiale, inclusiv în comunicatul de presă care însoțește lansarea la apă a acestui Dicționar, alimentat, printre altele, și cu materiale provenite din arhiva acestui teatru. În loc să fie, iată, un moment de solidaritate, evenimentul se asezonează cu acuze nefondate. Spre lămurirea celor care nu citesc regulat meciurile fierbinți de pe Facebook, revenim cu explicația legată de ”situația punctuală” din data de 14 iulie a.c., când, în spatele clădirii TNB au fost depozitate și, ulterior, fotografiate și postate pe Facebook câteva fotografii deteriorate din vechi spectacole ale TNB. Iată și explicația noastră de atunci: ”În urma curățeniei capitale care se face în această perioadă în spațiile din spatele scenei mari și în magaziile aferente, s-a găsit o cutie în care erau depozitate 20 de fotografii din spectacolele TNB din anii 80, fotografii cașerate pe placaj. Dată fiind starea lor avansată de degradare (placajul curbat, fotografiile deteriorate), au fost depozitate de lucrătorii care se ocupă de curățenie în locul din spatele teatrului destinat materialelor ”casabile”. (…) Precizăm următoarele: aceste fotografii alb-negru cașerate pe foi de placaj au fost expuse pe culoarele TNB acum aproximativ 40 de ani (!), când încă nu exista fotografia digitală și nici posibilitatea stocării în mediul virtual. Toate fotografiile în discuție sunt Copii, originalele - sub formă de negative pe film de celuloid sau ”martori”, fiind păstrate atât în arhiva TNB, cât și în arhivele fotografilor care au lucrat pentru TNB în perioada respectivă (de ex. Ion Miclea, Mihai Cratofil, Ioan Oprea). De altfel, întreaga arhivă de negative rămasă de pe urma artistului fotograf Ion Miclea a fost achiziționată de TNB și se află în păstrarea teatrului.” Față de ”situația punctuală” explicată mai sus, realitatea de ansamblu este cu totul alta, departe de a confirma ”indiferența” și ”lipsa de viziune a celor care gestionează” instituția Teatrului Național, invocate de Cristina Modreanu… După repetatele calamități naturale și umane (incendiul Sălii Mari din 1978, reconstrucția ceaușistă de după incendiu, între 1983-1986, inundații repetate, mineriada din 1991) care au afectat în decursul ultimelor 5 decenii clădirea actuală a Teatrului Național, inclusiv Muzeul, biblioteca și depozitele aferente , mii de artefacte cu valoare de istorie teatrală au fost pierdute iremediabil, iar altele au fost salvate ”in extremis”. Odată cu reconstrucția clădirii TNB începută în 2011, tot ce a putut fi scos la lumină și salvat a intrat într-un proces constant de conservare și restaurare: cărți conservate în congelatoare speciale pentru a opri procesul de degradare, saci întregi cu documente decontaminate la Măgurele împotriva fungilor și a mucegaiului, construirea unor depozite cu rafturi și condiții speciale de climatizare în subsolurile clădirii. Au început inventarierile, piesă cu piesă, a sute de mii de documente, fotografii, manuscrise, care se întind pe o perioadă istorică de peste 160 de ani! În 2018, Anul Centenarului, s-a desfășurat, cu suportul Ministerului Culturii și al Identității Naționale proiectul „Pași spre renașterea Muzeului Teatrului Românesc”¬, în cadrul căruia au fost realizate 3 expoziții tematice dedicate unor mari actori care au marcat istoria centenară a Teatrului Național și a fost lansat albumul ”Teatrul Național din București în vreme de război, 1916-1918” (autor Vera Molea, Editura ACS). Lucrarea se bazează pe documentarea în arhive și studiul detaliat al documentelor deținute de Muzeul Teatrului Național fiind adunate și puse în valoare documente și informații inedite, aduse pentru prima dată în fața cititorilor. Proiectul a fost derulat de Asociatia Art Conservation Support, în parteneriat cu Teatrul Național „Ion Luca Caragiale. Teatrului Național I.L. Caragiale i s-a aprobat în acest an un Grant SEE alocat pentru realizarea proiectului ”Expozitie inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”. Se află în plină desfășurare, de câțiva ani încoace, și operațiunea - foarte laborioasă - a digitizării imensei arhive de fotografii și documente care se găsește atât în fondul Muzeului TNB, precum și la Biblioteca TNB și stocarea acesteia în serverele care au fost create în acest scop. Acest demers se face tocmai din dorința de a conserva tot ce se poate conserva din istoria TNB și de a recupera ceea ce mai poate fi recuperat, în spiritul unui firesc respect pentru valorile unei arte care poate supraviețui condiției ei efemere doar prin astfel de acțiuni și prin efortul conjugat al tuturor celor care sunt conștienți de acest lucru. Nu doar al celor câțiva alergători solitari de cursă lungă implicați, cu pasiune, în realizarea acestei activități de conservare a memoriei teatrului.  

Citește mai mult >

Teatrul Național lansează TNB-TV

20 Iulie 2020

  Canalul Youtube TNB — interfața video on-line a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București — a găzduit în perioada martie - iunie 2020, transmisii în sistem de streaming live ale Conferințelor TNB (materiale preînregistrate de-a lungul anilor) și ale câtorva dintre spectacolele fixate pe suport video și păstrate în arhiva teatrului. Spectatorii fideli, mai vechi sau nou abonați ai Youtube Channel TNB (astăzi, în număr de 9150 și nu numai din România) au putut urmări on-line titluri din repertoriul current: „Furtuna”, „Allegro, ma non troppo”, „Două loturi”, „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”, „Luminița, de la capătul tunelului”. Au fost difuzate, însă, și spectacole mai vechi care nu mai pot fi văzute pe scenă, precum „Năpasta”, „Ultima oră”, „Take, Ianke și Cadîr”, „Visul unei nopți de vară”. În ultimii ani, Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București a realizat înregistrările spectacolelor și celebrelor Conferințe TNB prin intermediul Studioului Media al TNB, un studio multi-media propriu, special dezvoltat în scopul realizării producțiilor foto-video necesare promovării TNB, dar și conservării arhivei video a teatrului. Pentru ca spectatorii noștri să nu simtă atât de mult distanța impusă de împrejurări, TNB lansează în această lună o nouă provocare: TNB-TV. Aceasta este, din luna iulie, noua denumire a canalului youtube al Teatrului Național București. Pe TNB-TV, veți putea vedea, începând cu data de 20 iulie 2020, primele transmisii live on-line din inima Teatrului Național București (și la propriu, și la figurat). TNB-TV va transmite live, materiale video realizate de echipa de comunicare a TNB, cu ajutorul echipei Studioului media al TNB,  care va asigura filmarea și transmisia în regim live a unor materiale video realizate special pentru publicul pasionat de teatru. TNB-TV on-line este un prim pas către o televiziune on-line dedicată adevăratelor vedete, cum ne place să spunem, în contextul în care termenul ”vedetă” este folosit, parcă, în ultima vreme, prea des și prea fără atenție. Pe TNB-TV veți putea vedea interviuri cu actori, regizori, scenografi, tehnicieni de spectacol, pe scurt oameni de teatru, în special din echipa Teatrului Național, dar și cu cei care se alătură echipei noastre pe parcursul proiectelor derulate aici. TNB-TV va începe seria de transmisii live, luni, 20 iulie 2020, cu un interviu ocazionat de premiera spectacolului de teatru documentar, Jurnal de România.1989, regizat de Carmen Lidia Vidu. Vom afla de la artiștii care au participat la realizarea spectacolului, gânduri, speranțe, idei și poate...secrete din timpul lucrului. Transmisia fiind live, veți putea interveni în discuție prin intermediul mesajelor, le veți putea pune întrebări invitaților și veți avea cel puțin o șansă de a afla răspunsurile, pe loc. Sperăm să fiți alături de noi în număr cât mai mare, pe TNB-TV, canal video la care puteți avea acces în orice moment la adresa http://www.youtube.com/c/TeatrulNaţionalILCaragialeBucureşti Prima transmisie live a TNB-TV va începe luni, 20 iulie, la ora 17:00, cu doar câteva zile înainte de data premierei spectacolului ”Jurnal de România. 1989”. Spectacolul va fi prezentat în premieră, pe 24, 25 și 26 iulie 2020, la Amfiteatru TNB, unul dintre puținele spații teatrale deschise publicului în această perioadă. Aici, se derulează și în acest an programul ”Nopți de vară, sus, pe teatru”, în aer liber, pe acoperișul Teatrului Național București. Vă așteptăm, în fiecare seară, la spectacole și, mai nou, on-line, la TNB-TV!

Citește mai mult >

Preșul a fost amânat!

19 Iulie 2020

Din cauza condițiilor meteorologice, spectacolul Preşul de duminică seara a fost suspendat, fiind reprogramat pentru data de 3 august 2020, ora 21.00. Biletele achiziționate rămân valabile, sau vă puteți recupera contravaloarea acestora (de la casa de bilete a TNB, sau de la mystage.ro, pentru cele cumpărate online), sau le puteți schimba pentru un alt spectacol de la Amfiteatru. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Citește mai mult >

George Paul Avram ne-a părăsit!

17 Iulie 2020

Teatrul Național din București anunță cu tristețe despărțirea de George Paul Avram. Născut la data de 31 martie 1940 în Bucureşti, George Paul Avram absolvă  Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC), în 1963, la clasa maestrului Ion Şahighian cu rolul Oedip Rege de Sofocle. După un scurt debut la Teatrul de Stat din Sibiu, în 1964, cu rolul Andrei din Passacaglia,  în acelaşi an intră în trupa Teatrului Naţional din Bucureşti. Vreme de două decenii a jucat pe scenele acestui teatru roluri din dramaturgia românească și universală în peste 30 de spectacole, până în 1987 - anul plecării sale în Germania, şi apoi după ce a revenit în ţară (din 2005). Nume cunoscute ale regiei româneşti ca Mihai Berechet, Marietta Sadova, Horea Popescu, Ion Cojar, Sanda Manu ș.a. i-au încredinţat roluri în spectacolele montate la Naţional: O`Kelly în Maria Stuart de Friedrich Schiller - primul rol la TNB, în 1964, urmând Valter în Idolul și Ion Anapoda de G. M.Zamfirescu,  Căpitan Stamatescu în Titanic Vals de Tudor Mușatescu, Lukas în Peripețiile bravului soldat Svejk de Jaroslav Hasek, Balou în Danton de Camil Petrescu și multe altele. Ultimul rol pe care l-a jucat la Naţionalul bucureştean a fost în spectacolul Eduard al III-lea de William Shakespeare, regizat de Alexandru Tocilescu în 2008. Pe ecrane s-a remarcat cu rolul Haralamb din serialul Toate pânzele sus de Radu Tudoran în regia lui Mircea Mureșan, fiind distribuit şi în câteva filme artistice ale unora dintre cei mai cunoscuţi regizori români. Pe marele ecran a putut fi văzut în Actorul și sălbaticii și Mitică Popescu în regia lui Manole Marcus, Secvenţe, regia Alexandru Tatos, Restul e tăcere, regia Nae Caranfil ș.a. Întregul colectiv al Teatrului Național îl regretă și este alături de familia îndoliată. Înmormântarea are loc astăzi, ora 11.00, la Cimitirul Tudor Vladimirescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește mai mult >

ActOrchestra înlocuit cu Moftul român

11 Iulie 2020

Din cauza accidentării unui actor, spectacolul ActOrchestra programat pentru sâmbătă, 11 iulie 2020, ora 21:30, la Amfiteatrul în aer liber, este înlocuit cu spectacolul-recital Moftul român, după I.L. Caragiale, cu Lari Giorgescu. Biletele achiziționate rămân valabile sau vă puteți recupera contravaloarea acestora de la Casa de bilete a TNB (începând cu data de 11 iulie, între orele 14:00 - 20:00) sau de la mystage.ro pentru cele cumpărate online.Vă mulțumim pentru înțelegere!

Citește mai mult >

La TNB, premieră în plină criză: Jurnal de România.1989

08 Iulie 2020

Într-o perioadă extrem de dificilă prin care trece lumea artistică, Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti anunţă prima premieră în plină perioadă de pandemie: Jurnal de România. 1989, spectacol conceput și regizat de Carmen Lidia Vidu, va avea primele trei reprezentații în 24, 25 și 26 iulie 2020, de la ora 21.30. În seara de 25 iulie 2020, va avea loc un dialog post-spectacol între spectatorii prezenți și realizatori. Invitat special: Mădălin Hodor, istoric. Spectacolele se vor desfășura în condițiile impuse de autorități, în Amfiteatru TNB, sala de spectacole în aer liber de pe acoperișul teatrului. La 30 de ani de la Revoluția care l-a înlăturat în mod violent pe președintele comunist Nicolae Ceaușescu, patru actori ai Naționalului povestesc experiențele personale din perioada respectivă, felul în care au trăit acele evenimente sângeroase și modul în care li s-a schimbat (sau nu) viața de atunci. Carmen Lidia Vidu, regizoarea care a dus teatrul românesc în zona documentarului multimedia, a ales patru dintre cei mai cunoscuţi actori români pentru a le scoate la lumină poveștile: Ion Caramitru, Oana Pellea, Florentina Ţilea şi Daniel Badale își joacă propriile roluri. Despre Ion Caramitru se cunosc amănunte ale felului în care a participat activ la Revoluție, rămânând legendară expresia televizată în direct - „Fraților, am învins!”. În 1989, Daniel Badale era soldat în Armată și este interesantă confesiunea celui care, "teoretic", era împotriva revoluționarilor. Florentina Țilea a fost recitatoarea lui Nicolae Ceaușescu în vizitele lui oficiale la Iași, iar Oana Pellea a fost luată drept soția teroristului Vlase atunci când s-a prezentat la Televiziunea Română pentru a o apăra în urma "Apelului pentru artiști". Celor patru actori li se vor alătura, prin apariții video, Germina Nagâț, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), fostul procuror militar Dan Voinea, cel care a instrumentat inițial „Dosarul Revoluției” și cunoscutul istoric britanic Dennis Deletant, un expert în materie de comunism românesc. Odată cu acest spectacol, Teatrul Național mai scoate la rampă o premieră și bifează, totodată, un record în istoria teatrului românesc, cu cea mai mare proiecţie video, pe un perete uriaș, de 33 de metri lungime şi 21 de metri înălţime. Spectacolul multimedia va da spectatorilor ocazia de a pune laolaltă un puzzle puternic și foarte uman. Istoria e văzută prin prisma biografiilor personale. Cercetarea, imaginea și sunetele alcătuiesc universul multimedia care completează poveștile actorilor. Cel mai apreciat proiect al regizoarei Carmen Lidia Vidu, în ţară şi peste hotare, Jurnal de România include până în prezent 3 spectacole de teatru (Jurnal de România. Timișoara; Jurnal de România. Constanța și Jurnal de România. Sfântu Gheorghe), două scurtmetraje (My Romanian Diary şi Jurnal de România. Jurnal de musulman) precum și o expoziție. Jurnal de România este un proiect multidisciplinar ce reunește filmul, fotografia și teatrul, care își propune să fie, printr-o serie de confesiuni necenzurate și nemijlocite, o oglindă sinceră a relațiilor interumane, influențate decisiv de mediul urban, dar și un îndemn la implicare socială și comunitară. Amintim câteva premii şi participări internaţionale care încununează alonja internaţională a proiectului: „My Romanian Diary”, Independent Days International Film Festival, Germany, European Cinematography AWARDS (ECA), Netherlands şi FILMFEST DRESDEN - în 2020. În 2019, pentru „Jurnal de România. Timișoara” - Premiul de Excelență oferit de Primăria Timișoara şi Voice of Europe, Jena, Germania. În acelaşi an, participare cu „Jurnal de România. Constanța” la EUROPALIA, Belgia. Numeroase participări cu „Jurnal de România. Timișoara”, între care: Festivalul Național de Teatru şi FEST-FDR, 2019. Cu „Romanian Diary. Muslim Diary”, în 2018: Best Women Short - Independent Shorts Awards, Los Angeles, Best Documentary based on Women (Non-Fiction) - JIFF 16 International Film Festivals în Jaipur, India, Award Winner - Changing Face International Film Festival, Sydney şi Finalist - Eurasia International Monthly Film Festival, Moscow. Iar în 2017, la Schauspielhaus din Viena, au fost prezentate „Jurnal de România. Sfântu Gheorghe” şi „Jurnal de România. Constanța”. „Teatrul riscă să devină irelevant pentru comunitate”, precizează regizoarea. „Pericolul vanității ne pândește și ne duce la izolare. Nu mai ascultăm decât părerile care le confirmă pe ale noastre. Jurnal de România. 1989 este felul meu de a spune că "tu faci istoria, atitudinea ta contează", declară Carmen Lidia Vidu. Vă aşteptăm la teatru!   Următoarele reprezentaţii vor avea loc pe: 6, 7, 8 şi 9 august 2020.  Toate reprezentaţiile încep la ora 21.30. Aici veţi găsi regulile impuse de perioada pandemiei în privinţa accesului în teatru şi participării la spectacol. Vă invităm să le citiţi.

Citește mai mult >
Articole Curente
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo