Meniu

Repertoriu curent

Bolta cerească

de Lucy Kirkwood

Bolta cerească

de Lucy Kirkwood

Traducere: Andrei Marinescu
Regie:
Gelu Colceag
Asistent regie:
Magda Catone
Scenografie:
Liliana Cenean, Ştefan Caragiu
Sound design:
Călin Grigoriu
Regia tehnică:
Marcel Bălănescu

Pauză: Nu

„Bolta cerească” este un spectacol care are energia unui thriller, tensiunea unei drame de tribunal, umorul ireverențios al unei comedii negre deștepte și forța profundă a vulnerabilității. Lucy Kirkwood reușește să transforme o poveste plină de suspans, despre o condamnare la moarte în Marea Britanie a secolului XVIII, într-un comentariu relevant și acut asupra societății de astăzi, asupra prejudecăților,inegalității, discriminării și luptei pentru putere. Piesa ei este o pledoarie pentru cele și cei care sunt, în continuare, nevăzuți și neauziți.

Într-o perioadă în care femeile erau definite doar de rolul lor de mame sau de soții, atunci când Sally Poppy este condamnată la spânzurătoare, într-un mic orășel britanic este întrunit un „juriu de matroane”. Verdictul vinovăției fusese dat, dar de matroane depinde dacă sentința ei va fi moartea sau deportarea, în cazul în care se constată că acuzata este însărcinată. Aceasta era singura instanță în care femeile aveau dreptul de a decide.  

Spectacolul propune o dezbatere efervescentă despre vină și responsabilitate morală, despre justiție și decizii de viață și de moarte, despre legi și răsaduri care trebuie plivite, despre drepturi și copii cărora le dau dinții, despre divinitate și alifii vindecătoare.

Într-o dinamică a argumentelor pro și contra, discuția despre graviditatea lui Sally se transformă într-o discuție pasionantă despre rolurile în societate, de-atunci și de-acum, totul sub presiunea unei mulțimi furioase care își strigă dorința de sânge și de spectacol al morții.

Prin poveștile unor femei care-și trăiesc adevărul în deplinătatea lui, între cer și pământul pe care-l lucrează din greu, între absolut și poverile de zi cu zi, sunt aduse pe scena TNB personaje reale, curajoase, imperfecte, îndrăznețe și surprinzătoare care, cu umor, emoție și inteligență, răstoarnă preconcepții, prejudecăți și ne fac să privim mai atent către celălalt.

 

Sally Poppy: Aylin Cadîr
Alexandra Sălceanu
Elizabeth (Lizzy) Luke: Tania Popa
Charlotte Cary: Ilinca Goia Emma Jenkins: Mirela Oprișor
Sarah Smith: Erika Băieşu Sarah Hollis: Medeea Marinescu
Judith Brewer: Magda Catone
Raluca Petra
Helen Ludlow: Ana Ciontea
Kitty Givens: Rodica Ionescu Hannah Rusted: Carmen Ungureanu
Peg Carter: Brânduşa Mircea Mary Midlleton: Victoria Dicu
Ann Lavender: Lamia Beligan Domnul Coombes: Marius Rizea
Frederick Poppy: Mihai Munteniţă
Daniel Hara
Domnul Willis: Mihai Calotă
Judecătorul: Daniel Hara
Mihai Munteniţă
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo