Meniu

Repertoriu curent

De-a baba oarba

după Jocuri în curtea din spate de Edna Mazya

De-a baba oarba

după Jocuri în curtea din spate de Edna Mazya

Adaptare:
Ada-Maria Ichim
Regie:
Radu Stoian
Asistent regie:
Teodora Budescu
Coregrafie:
Teodora Budescu
Concept scenografic:
Samuel Mihailovici
Compoziție muzicală:
Aurel Ciucur
Light design:
Cristian Ciopată
Sunet:
Daniel Octavian Nae
Regizor scenă:
Daniel Buglea

Durata: 1 h / Pauză: Nu

Program
29 sep 2019 (Sala Mică) 20:00
Bilete

30 lei

16 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

Producție realizată de Centrul de Creație și Cercetare Ion Sava în cadrul programului 9G la TNB.


„De-a baba oarba” este o reinterpretare a titlului “Jocuri în curtea din spate”, una dintre cele mai jucate piese ale Ednei Mazya. Scris în 1993 și pornind de la un caz real, care a afectat profund societatea israeliană, textul reconstituie drama lui Dvori Manhes, o fată de 14 ani și a unui grup de 4 adolescenți acuzați de viol. Totul pornește de la un joc, însă – “ca în orice joc” – nerespectarea regulilor poate duce oricând la pierderea controlului, având consecințe grave asupra tuturor participanților…
Spectatorului i se propun ambele perspective, cea a apărării și cea a acuzării. Rolurile se inversează, pe rând, victima devenind vinovată și acuzații prezentându-și nevinovăția.
Echipa tânără de creatori explorează, cu intuiție psihologică, teme sensibile, ca abuzul, atât fizic, cât și psihic sau eșecul sistemului juridic. Piesa nu oferă răspunsuri, ci mai degrabă invită spectatorul la reflecţie asupra naturii umane, a înțelegerii celuilalt, a descoperirii adevărului.
„Cazul real ce stă la baza acestui text nu este unul singular, din nefericire, iar știrile de la televizor sau reportajele șocante nu reușesc mereu să transmită un mesaj sau să emoționeze în totalitate. Cred că prin energiile acestui spectacol, prin oglinda pe care teatrul o luminează în fața spectatorilor, vom reuși să aducem la suprafață astfel de abuzuri și să tragem un semnal de alarmă.”
„Spectacolul se va adresa, în primul rând, tinerilor, pe care sperăm să-i aducem în sălile de teatru pentru a înțelege că jocurile copilăriei au repercusiuni în viitor, că ceea ce învățăm în copilărie rămâne valabil și de-a lungul vieții de adult.” Radu Stoian, regizor

Foto Florin Ghioca   

 

O producție     

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.mystage.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

Dacă optați să cumpărați bilete online, la costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 8% + 0.5 lei + TVA / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma MyStage. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul MyStage, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

duminică
29
09
2019
Sala Mică 20:00 Cumpără bilete
Gidi Betser / Avocat: Adrian Georgescu                      Sela Borohov / Avocat: Florin Crăciun
Asaf Saharov / Avocat: Radu Stoian                      Dvori Manhes / Procuroarea: Alexandra Spătaru
Shmulik Kuper / Avocat: Adrian Loghin                     
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
TNB I. L. Caragiale Logo