Meniu

Stagiuni Anterioare

Eden

de Eugene O`Brien

Eden

de Eugene O`Brien

Traducere: Andrei Marinescu
Regie:
Cristina Giurgea
Adaptare:
Cristina Giurgea
Scenografie:
Alexandra Panaite şi Alexandra Constantin
Masterclass:
Alexandru Darie şi Ştefan Caragiu
Light design:
Laurenţiu Iordache
Sound design:
Radu Barbu
Asistent regie:
Cătălina Baciu
Asistent scenografie:
Andrei Moacă
Asistent lumini:
Daniel Buglea

Data premierei: 15.03.2016

Data ultimei reprezentații: 28.03.2018

Durata: 2 h / Pauză: Nu

Bilete

30 lei

16 lei cu reducere (ultimul rând)

Spectacol nerecomandat minorilor sub 14 ani: scene cu conotație sexuală. 

 

Spectacolul este o producție a Centrului de Cercetare Teatrală Ion Sava în colaborare cu UNATC și Ambasada Irlandei în România.

 

Eden vorbeşte despre singurătatea în cuplu şi disperarea determinată de lipsa încrederii în sine şi în celălalt, despre orgiile plictiselii născută din această disperare. Aparent, o poveste simplă, adică un el şi o ea, fiecare cu gândurile lui, cu proiecţia lui asupra iubirii de la început şi a lipsei de atracţie din prezent, dar, mai ales, cu dramele patului conjugal. Ea e grasă şi crede că aceasta este cauza rupturii dintre ei. Începe să se transforme în ceea ce era când s-au cunoscut, el observă, dar nu se poate opri, sau nu îşi mai doreşte să iasă din mirajul fantasmelor erotice şi al dorinţelor neîmpărtăşite.

O lume ameţitoare roieşte în jurul lor, cu petreceri, alcool, sex… într-o paradoxală noapte a conştientizării de sine. Eden este o comedie despre tragedia singurătăţii sau tragedia unor oameni care devin comic de singuri, pentru că au ales să trăiască împreună.

Eden este un spectacol despre singurătate. Singurătatea ca boală a sufletului omenesc. Billy şi Breda sunt prizonierii propriei lor singurătăţi. Deşi un cuplu, ei îşi trăiesc vieţile separat, fără să comunice, fără să se destăinuie, fără dragoste, fără mister. Ei devin un Adam şi o Eva din zilele noastre, locuitori ai unui paradis vetust în care se scufundă pe măsură ce timpul trece, bântuiţi de vise, fantezii şi amintiri, adâncindu-se în propria lor banalitate”, a explicat regizoarea Cristina Giurgea.

Eden este rezultatul colaborării dintre Ambasada Irlandei (care a acordat o bursă unui masterand pentru a monta un text irlandez), Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” din Bucureşti şi TNB (prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava”).

Breda: Victoria Dicu Billy: Silvian Vâlcu
Imelda Egan: Bianca Popescu Eilish Moore: Oana Pușcatu
Jennifer Cullen/Therese Nolan: Dana Marineci Tony Tyrell: Silviu Mircescu
Eoghan: Rareș Andrici Brefine Grehan: Mădălin Mandin

"Spectacolul de la Teatrul Naţional stă sub semnul unei creativităţi impresionant de bine articulate şi valorificată cu maturitate şi rigoare. Rar vedem pe o scenă de la noi o scenografie (Alexandra Panaite şi Alexandra Constantin) atât de spectaculoasă, de expresivă, de surprinzătoare. Iar peste toate cele, un turneu actoricesc demn de campioni – o reală performanţă pentru nişte interpreţi atât de tineri".

Răzvana Niţă, Revista Teatrala Radio - Sfânta treime şi cele două jumătăţi

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo