Meniu

Repertoriu curent

Repetiție pentru o lume mai bună

dramatizare de Mihai Radu și Ionuț Sociu după romanul omonim de Mihai Radu

Repetiție pentru o lume mai bună

dramatizare de Mihai Radu și Ionuț Sociu după romanul omonim de Mihai Radu

Regie:
Radu Afrim
Univers sonor:
Radu Afrim
Scenografie:
Irina Moscu
Video Mapping:
Andrei Cozlac
Coregrafie:
Flavia Giurgiu
Lighting design:
Cristian Șimon
Asistent regie:
Mădălina Ciupitu
Asistent scenografie:
Mădălina Sandu
Asistent lighting design:
Miruna Croitoru
Regia tehnică:
Adrian Ionescu

Durata: 2 h 50 min / Pauză: Nu

Program
08 apr 2023 19:30
12 apr 2023 19:30
21 apr 2023 19:30
Bilete

80 lei

60 lei

30 lei (cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

Spectacol nerecomandat minorilor sub 16 ani.


“Viața ca un loc de joacă

Un fiu își aduce acasă de la azil tatăl aflat pe moarte. Fosta soție îl roagă să-i recupereze cățelul luat ostatic de actualul ei iubit, iar peste toate acestea umbra unui secret din urmă cu mulți ani.

Cred că e un spectacol despre multe despărțiri: despărțirea dintre soți și iubiți, dintre părinți și copii, dintre o generație și alta, despărțirea de trecut, de speranțe, și, de ce nu, despărțirea chiar de viitor. Toate acestea cu o supradoză de umor.

Stând la masă cu Radu Afrim și cu actorii, fiecare apucând dialoguri, descrieri, monologuri din roman… probându-le parcă, așa cum ai proba haine într-un butic, am trăit pe viu această fantastică experiență: să vezi cum se transformă cuvintele tale în gesturi, priviri, râsete, lacrimi. Te simți cumva dumnezeu, dar un dumnezeu care face pe el de frică: „Fuck, dacă nu iese lumea așa cum vreau?”

Ne-am putea imagina experiența acestui spectacol ca un loc de joacă unde sunt moartea, sexualitatea, nostalgiile adolescenței și ale tinereții, speranțele… un joc când candid și naiv, când crud, înspăimântător.” Mihai Radu

 

Cunoscut jurnalist de satiră (sunt de notorietate colaborările sale cu săptămânalul „Cațavencii” și cu emisiunea „Starea nației”), în romanele sale, Mihai Radu rămâne același profesionist al sarcasmului și lucidității pe care îl întâlnim în articolele sale de presă.

Ultimul său roman, „Repetiție pentru o lume mai bună”, apărut la Editura Polirom în 2022, este romanul unei crize. O criză generalizată, o Matrioșka de crize, cum declara autorul într-un interviu, care se resimt la nivel moral, politic, ecologic, civilizațional. O istorie despre o familie românească obișnuită, plasată în Bucureștiul de azi, dar atât de definitorie pentru întreaga civilizație occidentală a momentului. În centrul acestei istorii, Paul, protagonistul, este un bărbat de vârstă mijlocie, cinic, dezabuzat, fără relații sociale semnificative, căruia sfârșitul iminent al tatălui nu pare să-i provoace multă tristețe.

Atracția pe care „Repetiție pentru o lume mai bună” o exercită asupra cititorilor este portretul radical minimalist, dezgolit și incomod, pe care Mihai Radu îl face societății actuale, este reflecția critică pe care o oferă asupra destinului umanității, reprezentată de sentimentul de solitudine și derută al omului contemporan. O satiră care abundă în umor negru și sarcasm, o poveste despre fiecare dintre noi.

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.bilet.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

La costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 4,90% / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma www.bilet.ro. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul www.bilet.ro, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

sâmbătă
8
04
2023
Sala "Ion Caramitru" 19:30 Cumpără bilete
miercuri
12
04
2023
Sala "Ion Caramitru" 19:30 Vândut
vineri
21
04
2023
Sala "Ion Caramitru" 19:30 Vândut
Paul Negrescu: Marius Manole Mircea Negrescu, tatăl lui Paul: Marius Bodochi
Mădălina, fosta soție a lui Paul: Mirela Oprișor Dinu, flautistul, actualul iubit al Mădălinei: Istvan Teglas
Tamira, asistenta care îl îngrijește pe Mircea Negrescu: Raluca Aprodu Cordoș, bărbatul fugit de la azil, prieten cu Mircea Negrescu: Emilian Mârnea
Slavic, prietenul lui Paul și partenerul lui în proiecte: Emilian Oprea Gelu, prieten cu Paul și Slavic: Ciprian Nicula
Mama / Primărița din Gostinu: Natalia Călin Carmenuța, nepoata primăriței / Patricia: Crina Semciuc
Bogdănel, nepotul primăriței / Cîinele: Ștefan Iancu Mara, sora lui Paul (aflată în Australia - apariție video): Irina Movilă
Lavinia (apariție video): Cătălina Mihai
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo