Meniu

Repertoriu curent

Umbre - FNT

de Marilia Samper

Umbre - FNT

de Marilia Samper

Traducere: Florin Galiș și Iunia Mircescu
Regie:
Vlad Cristache
Scenografie:
Vlad Cristache
Ilustrație muzicală:
Vlad Cristache
Lighting design:
Vlad Cristache
Asistent regie:
Teodora Petre
Asistent scenografie:
Silvia Nancu
Regia tehnică:
Marcel Bălănescu
Lumini:
Cristian Simon
Sunet:
Domnița Stoian

Data premierei: 06.06.2017

Durata: 2 h 15 min / Pauză: Nu

Bilete

44 de lei

24 de lei

Spectacol prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru 2017

Un text contemporan al unei scriitoare spaniole, cu piese montate pe importante scene din Barcelona, care afirmă despre opera sa: „Sunt interesată de natura umană și de ceea ce motivează oamenii să acționeze, uneori în moduri ciudate. În scrierile mele am încercat să explorez laturile întunecate ale individului, să cercetez amănunțit temerile, obsesiile, dorințele, mereu într-un context recognoscibil, cu care spectatorul să se poată identifica, dar lăsând spațiu pentru imaginație și poetic”.

O montare cu o distribuție extraordinară, care reunește trei generații de actori, sub îndrumarea unuia dintre cei mai talentați regizori tineri ai momentului. Un spectacol în care personajele își trăiesc drama personală până când, treptat, povestea fiecăruia se întrepătrunde cu povestea celuilalt, ca într-un puzzle care, odată asamblat, va dezvălui imaginea finală.

Îi veți revedea pe Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc (din nou împreună pe scena TNB, după o pauză de 5 ani), pe Ana Ciontea și Gheorghe Visu (ambii premiați la Premiul Uniter din acest an pentru roluri secundare dintr-un alt spectacol de Vlad Cristache, Suflete moarte de la Teatrul de Comedie), pe Mircea Rusu, Gavril Pătru și pe tinerii Alexandra Sălceanu și Emilian Mârnea.

 

Foto Florin Ghioca

Mama: Ana Ciontea                      Tatăl: Gheorghe Visu
Bătrânica: Mariana Mihuț                      Bătrânelul: Victor Rebengiuc
Bărbatul: Mircea Rusu                      Străinul: Gavril Pătru
Fata: Alexandra Sălceanu                      Băiatul: Emilian Mârnea

"Toţi actorii din distribuţie merită o reverenţă. Aşadar, mulţumesc Ana Ciontea şi Gheorghe Visu, Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc, Mircea Rusu şi Gavril Pătru, Alexandra Sălceanu şi Emilian Mârnea. Înainte de orice pentru generozitatea, bucuria, credinţa şi responsabilitatea cu care înţelegeţi să vă asumaţi şi să vă faceţi profesia. Într-o lume copleşită de impostură şi orgolii, e aproape miraculos şi în orice caz lăudabil. Mai apoi, vă felicit pentru remarcabilele voastre resurse de prospeţime, autenticitate şi rafinament. Şi, nu în ultimul rând, pentru tenacitate, curaj şi discreţie. Cu siguranţă acest spectacol nu ar fi fost atât de „mare” dacă voi toţi nu i-aţi fi dăruit atât de mult."

Răzvana Niţă, Blog - All’Alba Vincerò!   

"Vlad Cristache creează de astă dată o iluzie extrem de credibilă, un spectacol ce merită înregistrat și păstrat în fonoteca de aur a dramaturgiei românești. Pentru că depășește cu mult barierele tradiționale ale unei transpuneri scenice."

Mădălina Iliş, Jurnalul Bucureștiului - Umbre, încă un succes răsunător al T.N.B. 

​"​Umbre este un aliaj pasionant, de un echilibru perfect între text / autor, actori, regizor și întreaga echipă, supunerea egală a tuturor acestor valori la flacăra scenei, anularea lor ca entități independente, într-o perfectă osmoză, într-un singur moment de artă pură."

Mădălina Dumitrache, Webcultura - Infinitele nuanțe ale umbrelor  

"​Premiera pe țară a spectacolului „Umbre” la TNB e mai presus de o lovitură de teatru, în accepțiunea clasică a expresiei. E o lovitură a stagiunii; a Teatrului Național, care a ales să monteze textul excepțional al Mariliei Samper, dramaturg braziliano-andaluz adoptat de catalani; a ridicol de tânărului Vlad Cristache, fac-totum în alegerea modalităților de punere în scenă și de expresie a acestei piese, în care semnează regia, scenografia, ilustrația muzicală, lighting designul și aș adăuga, cu voia sa, consacrarea.​

Horia Ghibuţiu, ​Blog - „Umbre” la TNB: o măiastră lovitură de teatru  

 

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
TNB I. L. Caragiale Logo