Meniu

Repertoriu curent

Tragedia omului

adaptare după poemul dramatic Tragedia omului de Imre Madách

Tragedia omului

adaptare după poemul dramatic Tragedia omului de Imre Madách

Regie:
Diana Mititelu
Adaptare:
Diana Mititelu
Decor:
Ioana Ungureanu
Costume:
Corina Boboc
Light design:
Alexandru Bibere

Data premierei: 05.05.2018

Durata: 1 h 20 min / Pauză: Nu

Program
24 oct 2019 (Sala Mică) 19:00
Bilete

30 lei

16 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

Spectacol nerecomandat minorilor sub 14 ani: nuditate, scene cu conotație sexuală.

 

Spectacol prezentat de TNB în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București

Spectacol de disertație coordonat de Alexandru Darie (profesor master Regie Teatru), Ștefan Caragiu (profesor master Scenografie) și Vladimir Anton (profesor asociat).

Tragedia omului este un ritual de inițiere condus de Lucifer. După alungarea din Rai, îngerul decăzut ghidează prima pereche de oameni, Adam și Eva, într-o călătorie prin timp și spațiu, având ca scop final iluminarea celor doi. Astfel, în Egipt, Omul învață că abuzul puterii provoacă suferință, în Roma – plăcerea fără iubire este precum ciuma, în Bizanț - credința care ucide în numele Domnului este o minciună, în Praga - cunoașterea superioară folosită doar pentru forța individuală întunecă mintea. În Haos, moartea poate fi învinsă prin iubire.

Tragedia omului prezintă, într-adevăr, un ciclu al decăderilor, un cimitir al împărățiilor distruse. Nu întâmplător, Lucifer dezvăluie doar perioadele de declin al marilor Imperii. În ciuda tuturor atrocităților istoriei, omul deține arma supremă – Libertatea - de a schimba, de a căuta, de a Alege.

“Tragedia Omului este un spectacol despre Libertate. El prezintă o lume în care Dumnezeu tace, Lucifer conduce timpul, Istoria e o iluzie, iar omul, un chinuit care încearcă sa reconstruiască un Paradis Pierdut având o singură armă – Liberul arbitru”. Diana Mititelu

 

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.mystage.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

Dacă optați să cumpărați bilete online, la costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 8% + 0.5 lei + TVA / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma MyStage. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul MyStage, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

joi
24
10
2019
Sala Mică 19:00 Cumpără bilete
Lucifer: Dorin Enache                      Adam: Denis Hanganu
Eva: Maria Veronica Vârlan                      Spiritul Pământului: Alexandru Beteringhe
Cohorta de spirite luciferice: Andrei Atabay
Adrian Loțcu
Claudian Șiman
Claudiu-Răzvan Negoiță
Bogdan Trifan
Ionuț Terteci
Ion Tudorache
                    
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
TNB I. L. Caragiale Logo