Meniu

Centrul Ion Sava

(D)efectul Placebo la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj

30 Aprilie 2017

 

(D)efectul Placebo, unul dintre spectacolele de succes ale Programului 9G la TNB (dedicat tinerilor creatori de teatru) va avea 2 reprezentații la Cluj, în deschiderea unui nou proiect al Teatrul Maghiar de Stat, Shortcut.

Prin Shortcut, Teatrul Maghiar de Stat Cluj își propune să invite la Cluj o serie de spectacole semnate de tineri regizori și/sau de echipe de tineri creatori. Curatorul Programului Shortcut este criticul de teatru Cristina Modreanu, care va selecta pentru scena Teatrului Maghiar cele mai interesante voci regizorale sau echipe de creație din România.

Spectacolul (D)efectul Placebo a fost realizat în cadrul celei de-a doua ediții a programului 9G la TNB, când un grup de tineri absolvenţi ai Facultăţii de Teatru de la Cluj (clasa Miklós Bács) propuneau o idee curajoasă şi inedită, riscantă şi captivantă, în acelaşi timp. Coordonat de actorul Ştefan Lupu, pe formula work in progress, proiectul s-a finalizat cu un spectacol născut din improvizaţie.

(D)efectul Placebo este un spectacol viu, antrenant, provocator, despre artificialul lumii în care trăim, despre singurătatea provocată de comunicarea în exces, despre omenescul din noi şi pericolul tehnologizării. Despre lucrurile pe care le-am uitat sau le-am înlocuit cu tehnologia, despre frica de a ne întoarce la viaţa reală, pentru că a devenit mai satisfăcătoare cea virtuală.

(D)efectul Placebo este un spectacol cu efect terapeutic garantat. Pentru că, atât râsul, cât şi emoţia, dar şi poveştile spuse sincer, dansul şi, mai ales, muzica fac parte din identitatea noastră umană. Un spectacol care aminteşte cât de importantă este viaţa reală.

Detalii spectacol

Duminică, 30 aprilie 2017, orele 17.00 și 20.00, Sala Studio, Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Reprezentațiile vor beneficia de supratitrare în limba engleză!

După reprezentația de la ora 20.00 va avea loc o dezbatere cu publicul.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.biletmaster.ro şi de la casa de bilete a Teatrului (de luni până vineri, între orele 10.00-14.00 şi cu 1h 30’ înainte de spectacol).

Citește mai mult

Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava“ se află în subordinea managerului, este condus de un director, care desfășoară un program multianual de cercetare și creație teatrală. Producţiile realizate în cadrul programului pot intra în repertoriul  Teatrului.

Atribuţiile Centrului sunt:
a) propune realizarea de programe de cercetare si creaţie în diverse domenii ale artelor spectacolului;
b) asigură realizarea, prin intermediul Centrului, de ateliere şi cursuri de formare şi perfecţionare pentru personalul artistic şi tehnic de specialitate;
c) asigură desfăşurarea oricăror alte activităţi care vizează dezvoltarea teatrului românesc.
(cf. ROF aprobat prin anexa 1 la O.M.C. nr. 2526 din 01.11.2013)


Şcoală informală de perfecţionare a artiştilor şi tehnicienilor care lucrează pe scena românească, platformă deschisă experimentului şi investigaţiei teatrale şi interdisciplinare, Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava”  a derulat (începând cu anul 2005, când a fost înființat) o  serie de ateliere /workshop-uri conduse de profesionişti renumiţi, români şi străini, seminarii, conferinţe şi spectacole-experiment.

Proiectele desfăşurate în cadrul Centrului urmăresc să acopere un spectru larg de arii teatrale, de la dramaturgie la scenografie şi de la neoavangardă la recuperarea memoriei pierdute a scenei româneşti. Centrul oferă spaţiu de creaţie artiştilor în căutarea unor noi limbaje dramaturgice sau performative, inclusiv sub forma  unor programe de sine stătătoare, asemenea recent lansatului  TNB pentru noua generație de creatori-9G.

Mai mult decât orice, Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava”  îşi doreşte să fie un spaţiu deschis ideilor şi încercărilor, procesului creativ în primul rînd,  fie că e vorba despre dezvoltarea profesională sau despre explorarea unor noi teritorii ale artei scenice.

Activitatea Centrului este coordonată interimar  de  Cristiana Gavrilă,  coordonator de proiecte.

(descarcă logo)

 Contact:
Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava”
Teatrul Naţional “I.L. Caragiale”
Bd. Nicolae Bălcescu 2, sector 1, Bucureşti

Tel.: 021 3139175 / 217, 0745 011 777
Fax: 021 3123169
E-mail: cristianagavrila@yahoo.co.uk

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+