Meniu

Amfiteatru

AmfiteatruTerasa și Amfiteatrul în aer liber

 

La începutului anului 2015 au fost recepționate lucrările de construire pentru proiectul: Lucrări de stabilitate și siguranță în exploatare, optimizarea funcțională, tehnologică și organizatorică a ansamblului instituțional Teatrul Național ’’I.L. Caragiale’’ din București. Din lipsă de fonduri, amenajarea Teatrului în aer liber (Amfiteatru), nu a fost posibilă în cadrul acestui proiect, fiind finalizată abia între 2016-2018, din fonduri proprii ale instituției.

Pentru a păstra denumirea vechii săli Amfiteatru care a fost dezafectată în urma reconstrucţiei TNB din perioada 2011-2015, noul spaţiu în aer liber va purta denumirea Amfiteatru.

Amfiteatru este un spațiu în aer liber unde vor fi prezentate spectacole estivale exclusiv în sezonul cald, sezon pe care îl estimăm (în funcție de prognozele ANM!) între lunile mai și octombrie.

La Amfiteatru se vor juca spectacole din repertoriul prezent şi de perspectivă al TNB, adaptate la condiţiile acestui nou spaţiu de joc. În cadrul programului Uşi deschise pentru toţi, actorii TNB sunt invitaţi să propună proiecte dedicate special acestui spaţiu.

Spaţiul Amfiteatru va putea fi închiriat altor teatre, companii independente, trupe de dans, formaţii muzicale, artişti free-lance etc. pentru a susţine spectacole de teatru, concerte, recitaluri, prezentări de modă, seri de jazz, etc., pe baza unui Contract legal de închiriere a spaţiului şi având avizul de principiu al conducerii TNB pentru evenimentul propus.

Spaţiul poate fi închiriat și unor companii, firme, instituţii interesate să organizeze evenimente specifice obiectului lor de activitate.

Tarifele de bază pentru închirierea spaţiului vor fi stabilite prin ordin al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în subordinea căruia funcţionează TNB.

În anumite situaţii, TNB poate încheia parteneriate cu terţi pentru realizarea unor spectacole / evenimente la Amfiteatru, în condiţii stabilite prin Acorduri de parteneriat.

Contact pentru închirierea spațiului: Direcția organizare și producție spectacole (director Constantin Vânătoru). Secretariat tel. 021 / 314 56 92.

Informații tehnice:

Construcția se află la cota +24.50 m / Corp A1. La aceeași cotă se află următoarele spații:
- ”Sala” propriu-zisă, în suprafață de 431,56 mp (din care spaţiul de joc are aproximativ 12 x 10 m = 120 mp);
- 5 cabine pentru actori (93,33 mp);
- Foaierul și spațiul regrupare actori (103,22 mp);
- Cabinele tehnice pentru lumini și sunet (17,40 mp).

Capacitatea maximă este de 299 locuri numerotate pentru spectatori, dispuse pe gradene în trepte.

Spațiul de joc, în suprafata de aproximativ 120 mp, are o pardoseală din imitație de lemn, practică din punct de vedere fonic și mai adecvată pentru actul artistic, acoperită cu un covor de scenă. Nu există scenă supra-înălțată, dar se pot instala practicabile. Spațiul nu are pod și nici culise: decorurile se pot fixa doar prin contra-greutăți.

Reflectoarele pentru iluminatul scenic sunt amplasate sub o copertină metalică semicilindrică cu diametru de 2 m, amplasată circular deasupra spațiului de joc.
 

Plan situatie terasaInformații utile pentru public:


Accesul publicului la Amfiteatru se face pe la intrarea Sălii Mari, din foaierul de la parterul acestei săli, cu unul din cele 5 lifturi (3 în partea stângă şi 2 în dreapta) situate în partea din spate a foaierului, apăsând butonul pentru etajul 4, marcat cu inscripția Teatrul în aer liber, sau, pe cele 2 scări aferente.

Fiind un spaţiu în aer liber, fără acoperiş, în caz de ploaie va funcţiona următoarea regulă:
- dacă ploaia începe înaintea orei de începere, reprezentaţia se suspendă (fie se reprogramează, biletele rămânând valabile, fie se restituie banii de bilete)
- dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, aceasta se suspendă, nefiind posibilă reprogramarea ei și nici rambursarea costului biletului.

Terasa de pe acoperișul TNB se află la 2 etaje (= 47 de trepte) sub nivelul Amfiteatrului și poate fi accesată:
- urcând direct din foaierul de la parterul Sălii Mari, cu unul din cele 5 lifturi (3 în partea stângă şi 2 în dreapta) situate în partea din spate a foaierului, apăsând butonul pentru etajul 3, marcat cu inscripția Cafeneaua în aer liber, sau, pe cele 2 scări aferente.

 

 

 

Galerie Foto >

Schițe tehnice >

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo