Meniu

Repertoriu curent

Lut

de Marijke Schermer

Lut

de Marijke Schermer

Traducere: Liliana Alexandrescu
Regia:
Vlad Massaci
Scenografie:
Andu Dumitrescu
Ilustrație muzicală:
Vlad Massaci, Andu Dumitrescu
Lighting design:
Andu Dumitrescu
Video:
Andu Dumitrescu
Regia tehnică:
Laurențiu Andronescu, Cristian Paraschivescu

Data premierei: 18.02.2016

Pauză: Nu

Program
01 apr 2017 (Sala Atelier) 20:00
Bilete

40 lei; 20 lei

În urmă cu 15 ani, Dora a fost părăsită într-un mod crud de bărbatul pe care l-a crezut marea ei iubire. De atunci, s-a retras într-un ținut pustiu, cu un nesfârșit cer cenușiu deasupra capului și înconjurată de o nesfârșită mlaștină de lut. Toți cei care o iubesc, soț, fiică, soră, au urmat-o de bunăvoie în acest exil melancolic, considerând că o jumătate de Dora înseamnă mai mult decât nicio Dora. O poveste de viață, pe care toți o consideră încheiată. Până când iubitul jelit de parcă ar fi fost mort decide să se întoarcă. Din curiozitate, din plictis sau poate din dorința de a o recâștiga pe femeia abandonată. Povestea care părea definitiv încheiată are nevoie de un epilog, de o lespede peste un trecut de care Dora trebuie să hotărască acum dacă dorește să se despartă.

„Lut” („Klei”, 2002) este cel mai cunoscut text dramatic al autoarei olandeze Marijke Schermer (născută în 1975 la Amsterdam), care a scris peste 10 piese de teatru și două romane. În 2009, Marijke Schermer a primit Premiul pentru Literatură „Charlotte Kohler”.

„Nevoia de a mitiza absolutul unei relații o avem toți cei care considerăm iubirea un vector important în viața noastră. Iar clipele de maximă fericire, cu cât sunt mai scurte, cu atât le dilată pe cele nefericite.” Irina Movilă despre Lut

 

Foto: Florin Ghioca 

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.mystage.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

Dacă optați să cumpărați bilete online, la costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 8% + 0.5 lei + TVA / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma MyStage. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul MyStage, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

sâmbătă
1
04
2017
Sala Atelier 20:00 Cumpără bilete
Dora: Irina Movilă                      Vink: Mircea Rusu
Nele: Natalia Călin                      Titus: Claudiu Istodor
Imme: Cristina Constantinescu                     

“Lut e o creaţie care deschide porţi în mintea spectatorului, are suspans şi emoţionează, provocând audienţa la un tip de identificare ce nu exclude reflecţia şi nu anulează plăcerea receptării unui act artistic - incontestabil – interesant”.

Răzvana Niță, Port.ro - Viaţa - timpul care trece    

 

“Lut” prin analiza psihologiei personajelor, rămâne o piesă specifică lumii din nordul Europei, dar prin echipa de realizatori ai reprezentării la noi, prinde forță emoțională. Devine un exercițiu reușit de gândire despre intimitate, provocator".

Ileana Lucaciu, Spectator - O nouă dovadă că avem actori cu har

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+