Meniu

Repertoriu curent

Nebun din dragoste

de Sam Shepard

Nebun din dragoste

de Sam Shepard

Traducere: Andrei Marinescu
Regie:
Claudiu Goga
Decor:
Ştefan Caragiu
Costume:
Liliana Cenean
Muzica:
Valentin Luca
Asistent Scenografie:
Iulia Popescu

Data premierei: 11.10.2013

Durata: 1 h 30 min / Pauză: Nu

Bilete

40 lei; 20 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

 

Dramă

O piesă a unuia dintre cei mai cunoscuți dramaturgi contemporani, un artist revoltat și nonconformist, celebru nu numai în lumea teatrului, dar și în industria de film de la Hollywood.

„O poveste despre iubiri vinovate și secrete tragice de familie, despre trecutul care se transformă într-un demon ce naște în protagoniști un puternic conflict interior care devine sursă a violenței si iraționalității pasiunilor și acțiunilor lor. Un spectacol provocator despre dragoste și demonii ei, dar și despre diferența uneori periculoasă, alteori salvatoare dintre realitatea individuală, subiectivă și realitatea brută a faptului întâmplat." Claudiu Goga

Foto: Bogdan Spătaru 

Eddie: Gavril Pătru                      May: Diana Cavallioti
Bătrânul: Mihai Călin                      Martin: Ioan Andrei Ionescu
Figurație: Camelia Moise                     

 

"Regizorul a exploatat mai mult latura realistă a piesei demonstrând că pasiunile și iubirile vinovate devin acei demoni care sunt motorul violenței și-al iraționalității;

Întreg spectacolul are o fluenţă, o normalitate asigurată de o atentă dirijare a distribuţiei şi a celorlalte elemente ce ţin de spaţiul scenic, iar faptul că relațiile prezentate s-au consumat la voltaje înalte demonstrează că dragostea transcende totul.

Deşi strigă în pustiul unei provincii americane, Nebun din dragoste – o poveste ca un western contemporan – adună tot mai mulţi spectatori decişi să întâlnească emoţie vie, izvorâtă (doar) din dragoste".

dălina Dumitrache, Web Cultura - Dragostea, ca un câmp de luptă fără învingători

"o tragedie pe care v-o recomand cu mâna pe inimă: „Nebun din dragoste”, de la TNB, e o piesă tulburătoare, gravă, greu de jucat, doar în aparență facil de pus în scenă, dar convingătoare. În tot cazul, o reușită".

Horia Ghibuțiu, Blog de Ziarist - O tragedie americană, „Nebun din dragoste” la TNB 

„...un spectacol de actori, bine mişcat şi plasat cu inspiraţie în punctele-cheie ale dramei, configurând emoţionalul din aspecte de atmosferă americană a vieţii, cu violenţe, empatii şi atitudini.

(...) Nebun din dragoste de Sam Shepard, de la Naţionalul bucureştean, este un spectacol pentru vârstele majore, oferind publicului o seară de neuitat, iar celui din provincie îi poate motiva o călătorie până la Bucureşti, spre a-l viziona”.

Nicolae Havriliuc, Teatrul azi, 7-8-9- 2014 - Doar trăirile contează  

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+