Meniu

Trupa TNB

Alexander Morfov

n. 09.11.1960

Spectacole în stagiunea curentă :

No Man`s Land

Regizor şi actor. Născut în anul 1960, la Iambol, Bulgaria. A absolvit Academia de Teatru şi Film din Bulgaria, fiind studentul unei celebre profesoare exilate din Rusia, Iulia Ognianova. În acest moment, este considerat regizorul celor mai impresionante performanţe artistice din teatrul bulgar. A fost director artistic al Teatrului Naţional „Ivan Vazov" din Sofia.

Din 1993, începe seria spectacolelor de succes de la Teatrul Naţional din Sofia: Don Quijote de Cervantes (1994), Visul unei nopţi de vară de Shakespeare(1995), Furtuna de Shakespeare(1996), Don Juan de Molière (2004). A obţinut de mai multe ori Premiul Naţional pentru Teatru „Askeer", Premiul Criticilor de Teatru din Bulgaria, Premiul „Ikar" al Uniunii Actorilor din Bulgaria.

În 2001, a semnat scenariul şi regia serialului de televiziune Blueberry Hill.

Din 2005, montează spectacole pe scenele ruseşti din Sankt Petersburg şi Moscova. Producţia sa Eclipsa (2006), bazată pe romanul Zbor deasupra unui cuib de cuci de Ken Kesey, a fost extrem de apreciată de critici. Furtuna a primit cel mai prestigios premiu pentru teatru din Rusia, „Masca de aur". Spectacolele care au urmat, Don Quijote şi Ubu Rege de Alfred Jarry, au fascinat audienţa rusă. Au urmat peste douăzeci de premii şi distincţii ruseşti, printre care "Seagull", "Crystal Turandot".

A fost invitat la Moscova de către renumitul actor Alexander Kaliaghin la teatrul său „Et Cetera". În prezent, este unul dintre regizorii importanţi invitaţi la Teatrul „V. Komissarjevska" din Sankt Petersburg.

De asemenea, a lucrat în teatre din Franţa, Suedia, Israel, Macedonia.

Spectacolele sale au participat la festivaluri din Viena, Casablanca, Kiev, Torun (Polonia), Belgrad (BITEF), Hamburg, Moscova (NET), Utrecht.

Cele mai recente spectacole ale sale includ producția originală La limită, la Teatrul Național „Ivan Vazov” din Sofia, Viața e frumoasă după Sinucigașul lui Nikolai Erdman pe scena Teatrului Național din Skopje, Macedonia.

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo