Meniu

Spectacole

Cafeaua domnului ministru

de Horia Gârbea

Cafeaua domnului ministru

de Horia Gârbea

Regie:
Dan Bucur
Sunet:
Eugenia Dobrescu
Lumini:
Costel Dobrescu

Pauză: Nu

Bilete

80 lei

Spectacol independent găzduit de Teatrul Național din București. Răspunderea pentru calitatea și conținutul acestui eveniment aparține exclusiv organizatorului!

“Cafeaua domnului ministru” este o comedie satirică despre clasa politică și anturajul acesteia, fie că vorbim de instituții statale sau "protejați". Piesa expune în mod caricatural viciile, abuzurile și problemele de moralitate, cu intenția declarată de a corija indivizii și grupul social expus. Publicul se amuză copios pe seama unor personaje ridicole și situații comice, uneori absurde; aceasta fiind o formulă accesibilă, ușor de digerat de către spectatori, dar care atrage atenția, subtil, asupra problemelor reale ale clasei politice actuale.
Acțiunea se petrece de Ziua Europei, o zi importantă în calendarul sărbătorilor naționale, sărbătorită în mod "particular" de către ministru și șefa lui de cabinet, în biroul ministerial, unde năvălește neanunțată o "patroană", dar nu orice fel de patroană, ci una de bordel cu clienți "speciali", care cere cu un tupeu "specific" să nu-i fie închisă "prăvălia". Piesa parodiază această situație de șantaj și aduce o rezolvare în spiritul și pe măsura celor trei personaje cu moralitate modestă.
Comedia este, conform autorului textului dramatic, scriitorul Horia Gârbea, “una dintre puținele comedii macabre ale dramaturgiei românești, cu situații și replici de umor negru, grotesc și absurd.”

 

: Constantin Cotimanis
Iulia Dumitru
Ada Dumitru
                    
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo