Meniu

Carte

Ordonare

Grupul Librarium deschide o nouă librărie la TNB

16 Noiembrie 2017

  Grupul Librarium anunță deschiderea unei noi librării în București în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național I.L. Caragiale. Evenimentul de lansare va avea loc joi, 16 noiembrie 2017, începând cu ora 18:00. Vă invităm pe scena lecturii, unde ridicăm cortina alături de Ion Caramitru, directorul Teatrului Național, scriitorii Marius Chivu și Alex Tocilescu și Laura Câlțea, blogger cultural. Invitații vor discuta cu cititorii despre lumea cărților, muzicii, teatrului și a filmului. Într-un decor spectacular și beneficiind de un spațiu generos de lectură, cu librari pasionați și pregătiți să ofere cele mai bune recomandări de carte, noua librărie oferă un loc dedicat cititorului și lecturii. Librarium TNB va găzdui o serie de evenimente culturale, întâlniri cu scriitori, dezbateri, lansări ale unor cărți mult așteptate, expoziții de artă sau proiecții de filme, continuându-și astfel misiunea de susținere a lecturii și exprimării artistice. ,,Librarium TNB este o continuare firească a scenei. Călătorim prin cărți către multe alte lumi și trăim mii de alte vieți. Experimentăm emoții pagină după pagină, ne identificăm cu un anume personaj ori râvnim după autograful scriitorului îndrăgit. Râdem, plângem, ne imaginăm, evadăm.” Mihai Ghebrea, manager de proiect Librarium. Din dorința de a acoperi nevoile tuturor, Librarium s-a extins și în online, înființând, în 2014, website-ul de e-commerce Cartepedia.ro. Odată cu deschiderea noii librării, Grupul anunță inaugurarea în Teatrul Național I.L. Caragiale și a două puncte de plasare și preluare comenzi, care vor funcționa sub brand-ul Cartepedia. Acestea sunt situate la intrarea principală a teatrului. În ziua lansării, de la ora 17:30, organizăm alături de comunitatea de pe Instagram, un InstaMeet, menit să invite cititorii să fie primii care descoperă spațiul, iar de la 18:00 așteptăm publicul larg pentru evenimentul propriu-zis. Librăria va fi deschisă zilnic în intervalul orar 12:30 - 20:30 * Grupul Librarium deține librării în București (Sun Plaza, Mega Mall și Teatrul Național I.L. Caragiale), Cluj-Napoca (Book Corner și Universității), Timișoara (Cartea de Nisip), Iași (Iulius Mall), Slobozia (Casa Cărților) și online prin Cartepedia.ro, fiind unul dintre principalii jucători din retailul de carte din România, cu o cifră de afaceri netă de peste 4 mil. Euro înregistrată în 2016. Librarium și Cartepedia sunt brand-uri asociate ONE DISTRIBUTION COMPANY SRL. www.cartepedia.ro|www.librariumgrup.ro

Citește mai mult >

Club de carte - Literatura pe tocuri #2

12 Noiembrie 2019

  Pe 12 noiembrie 2019 ne dăm întâlnire cu fondatoarele îndrăgitului blog Literatura pe tocuri, Milica Drăgan și Iasmina Coman, precum și cu scriitorul Lucian Ciuchiță, la cea de-a doua ediție a Clubului de carte - Literatura pe tocuri, unde vom dezbate romanul „250 de kilometri și un secol de amintiri” de Lucian Ciuchiță, de la editura Libris. Vă așteptăm pe 12 noiembrie 2019, începând cu ora 18:30, în Librarium TNB. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile! Sinopsis „250 de kilometri și un secol de amintiri”: 250 de kilometri și un secol de amintiri este o cronică de familie care se întinde pe 100 de ani. Un roman deosebit care vede lumina tiparului chiar în "Anul Centenarului", o minunată poveste despre incredibilele aventuri ale unei familii de români.

Citește mai mult >

Scena Românească – Recuperări – Constantin Lungeanu

14 Noiembrie 2019

  Te așteptăm pe 14 noiembrie 2019, ora 19:00, la Librarium TNB, cu o expoziție inedită care îl are în prim-plan pe Constantin Lungeanu, cu fotografii din arhiva personală, postere din perioada interbelică și multe alte surprize. Tot atunci, regizorul Mihai Lungeanu, fiul acestuia, va merge pe firul timpului și ne va împărtăși momente din viața lui Constantin Lungeanu. Melodiile lui Ion Vasilescu „Hai să-ți arăt Bucureștiul noaptea” sau „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seară” au traversat secolul XX în numeroase interpretări celebre ca mărci muzicale ale Bucureștiului, dar oare își mai amintește astăzi cineva numele celui care le-a lansat? Pentru prima dată le-a cântat, pe scena teatrului Alhambra, Constantin Lungeanu. Vocea lui a scris o filă importantă din istoria teatrului românesc de revistă în perioada interbelică, iar pentru talentul actoricesc și farmecul personal stau mărturie primele filme românești precum şi prezenţa în distribuțiile unor filme istorice realizate după 1960. Actor de musical, teatru și film, elev al doamnei Lucia Sturdza Bulandra, Constantin Lungeanu și-a făurit, timp de un deceniu, o carieră în teatru și film în lumea dinamică a Parisului, și tot acolo a cucerit inimile publicului cu o voce caldă şi bine timbrată. S-a întors în țară după 1934 și și-a consolidat faima ca vedetă a teatrului Alhambra, fiind invitat adesea și pe scenele celorlalte teatre de revistă particulare bucureștene. Destinul său internațional a fost însă blocat de birocraţia unui regim controversat, care i-a refuzat plecarea la Hollywood, unde fusese chemat pentru calităţi care îl recomandaseră musicalului cinematografic. Chiar dacă memoria colectivă nu i-a reţinut şi pus în valoare numele, Constantin Lungeanu a rămas un artist complex şi o personalitate distinctă, peste care nu se poate trece, atunci când vorbim despre evoluţia musicalului interbelic românesc. ”Cărăruie care duci la București…” spun, aproape conclusiv pentru acest destin, primele versuri ale hit-ului Bucureștilor de ieri, cântat în premieră de Constantin Lungeanu. Drumurile teatrului, filmului și muzicii l-au legat afectiv de cele două mari orașe în care și-a lăsat amprenta talentului, construind un profil artistic unic, pe care îl evocăm în debutul unui inspirat program de recuperări artistice.

Citește mai mult >

Club de carte Paladin #4

15 Noiembrie 2019

Pe 15 noiembrie 2019, vă așteptăm la cea de-a patra ediție a clubului de carte Paladin, unde povestim despre romanul SF „Cronici marțiene” de Ray Bradbury (traducere din limba engleză de Mihai-Dan Pavelescu).Întâlnirea are loc la Librarium TNB începând cu ora 19:00, iar discuția este moderată de Liviu Szoke, blogger, cititor și traducător.Intrare liberă în limita locurilor disponibile! Pentru înscriere, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa beatrice.mituleci@editura-art.ro. Sinopsis „Cronici marțiene”:Promisiunea unui nou început îi îndeamnă pe oameni să părăsească o lume aflată pe marginea prăpastiei și să colonizeze Planeta Roșie, aducând cu ei dorințele cele mai adânci, dar și temerile ancestrale, puternic înrădăcinate în conștiința umanității. Marte este modelată de preconcepțiile astronauților și ale coloniștilor care o explorează și își proiectează fanteziile asupra planetei, creând o civilizație care îi va ajuta să și-o amintească pe aceea lăsată în urmă. Fie că spune povestea unui pământean, a unui marțian sau a unei simple case, Bradbury demască ambițiile, slăbiciunile și ignoranța speciei umane într-o lume stranie și fascinantă, căreia omul nu îi aparține.Rachetele veneau ca niște lăcuste, roind și coborând în vârtejuri de fum purpuriu. Iar din rachete alergau oameni cu ciocane în mâini, voiau să preschimbe lumea aceea stranie, să-i dea o înfățișare familiară locului, să înlăture toate ciudățeniile.

Citește mai mult >
Arhivă
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
TNB I. L. Caragiale Logo