Meniu

Repertoriu curent

Cel mai bun copil din lume

de Alina Șerban

Cel mai bun copil din lume

de Alina Șerban

Regie:
Alina Șerban
Consultant artistic:
Andrei Măjeri
Asistent regie:
Vera Surățel
Consultant dramaturgie:
Vera Surățel
Costume:
Cristina Milea
Decor:
Miruna Bălașa
Coregrafie:
Răzvan Rotaru
Video:
Boroka Biro & Cătălin Rugină
Video design:
Boroka Biro & Cătălin Rugină, Mircea Bogățeanu
Muzica:
Lucas Dario Molina
Sunet:
Ștefan Azaharioaei
Lumini:
Roxana Docan
Ilustrații:
Sînziana Cadar
Foto afiș:
Bogdan Dincă

Data premierei: 21.01.2022

Pauză: Nu

Bilete

30 lei
25 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

Producție realizată de Centrul de Creație și Cercetare Ion Sava în cadrul programului 9G la TNB.

 

Un spectacol autobiografic, aflat la granița dintre viață și teatru, dintre trăire și mărturisire, autentic până la a deveni un fragment de realitate, spectacolul Alinei Șerban impresionează publicul de toate vârstele prin invitația la empatie. Povestea fetei de etnie romă, care descoperă de foarte mică diferențele de rasă, culoare, mediu, dar care reușește să răzbată în viață și să transforme complexele în determinare și motivație are forța unui exercițiu terapeutic. Cel mai bun copil din lume ne vorbește despre puterea de a obține imposibilul și despre efortul de a face pace cu trecutul și cu propria identitate, cu propria viață, cu mama, cu tata.

“Îmi doresc ca „Cel mai bun copil din lume” să creeze punți între noi. Scopul meu este să-mi ofer vindecare atât mie însămi, cât și celorlalți, iar dacă se poate, să creez schimbare în bine, prin arta mea.” Alina Șerban

Și dureros, și comic, spectacolul „Cel mai bun copil din lume” ne aduce pe scenă povestea imprevizibilă a unei tinere care pierde tot, dar care se salvează, construindu-și destinul pe care și l-a imaginat. Povestea de viață a eroinei transcende etnia și devine sursă de inspirație pentru oricine vrea să-și transforme visul în realitate.

Foto Florin Ghioca

 

One-Woman-Show: Alina Șerban

“Evitând cu o surprinzătoare maturitate și mult profesionalism patetismul sau efectele melodramatice, scenarista / regizoarea / interpreta se mișcă dezinvolt, parcă plutind printre evocări. (…) Timp de 80 de minute (care nu se simt, realmente), Alina Șerban o joacă, o reinventează, o explică, o dojenește sau o mângâie tandru pe creștet pe cealaltă Alina Șerban, fără ca demersul ei, frumos stilizat scenic, să alunece, vreun moment, în trufie - păcat atât de specific învingătorilor care au pornit în cursă cu handicapul poziției de inferioritate impusă de conjunctură.”

Bogdan Burileanu, LiterNet.ro - Poveste tristă cu bucurie-n coadă - Cel mai bun copil din lume  

 

“Pentru că povestea aceasta este atât de bine spusă încât capătă o universalitate care trece de granița etichetei etnice și te îmbrățișează cu mâini care iau forma unor semne de întrebare despre atât de multe lucruri încât nu ai cum să nu simți măcar pentru câteva clipe că spune și ceva din povestea ta. Natural, complex, echilibrat, profund, deschis, umor, curaj, tandrețe, empatie, sinceritate - sunt cuvintele care au dansat pe scenă în jurul Alinei asemenea unor eșarfe colorate aruncate în aer pe care nu știi dacă să le prinzi sau să le lași să cadă.

Lavinica Mitu, LiterNet.ro - Noi și toate eurile noastre - Cel mai bun copil din lume   

Participare în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Tânăr de la Iași, octombrie 2022

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo