Meniu

Trupa TNB

Actor colaborator

David Hodos

În stagiunea curentă joacă în:

Călătoria

Pianist și compozitor, autor a peste 25 de compoziții, David este născut la Montréal (în august 2009). Studiază muzica în particular cu prof. Yoana Petkova la Montréal și cu prof. Viorica Nistoroiu la București.

Elev în clasa a VII-a, primele 6 clase le-a urmat la « École de la Rive » din Châteauguay (Canada).

Activitate în Canada: A compus de la vârsta de 8 ani peste 25 de piese muzicale clasice și peste 20 de piese muzicale moderne; a câștigat Medalia de argint și Premiul Juriului la Concursul de interpretare din Capitala provinciei Québec (Canada), ediția a 38-a, la gala din 14 mai 2022; a compus muzica pentru proiectul audiovizual Canada Goes Pop finanțat de Consiliul Artelor din Canada (8 octombrie 2020); a creat canalul muzical YouTube pentru copii Comptines et Berceuses en Papier unde a strâns peste 170.000 de vizualizări și 550 de abonați (28 martie 2021). 

A fost admis la Pre-Conservatorul de Muzică din Montréal (Canada), în mai 2021.

Activitate în Europa: Deținător al Premiului de Excelență la secțiunea « Tânăra speranță în Artă », conferit în cadrul Galei “Sommet d’Affaires Franco-Roumain”, Paris (Franța), 30 septembrie 2022. Laureat al Festivalului Național de Interpretare și Compoziție Muzicală “Mihail Jora”, ediția a III-a (15 octombrie 2022), cu Premiul Special al Juriului la Secțiunea: Concurs de compoziție muzicală, cu piesa « La valse mélancolique », compusă în 2022.

A compus muzică originală pentru piesele O viață, o șosetă, un vis și o mașină de scris (2022) și William Shakespeare. Opere complete – versiunea (prea)scurtată (2023), spectacole produse de Teatrul George Ciprian din Buzău.

A participat la Masterclass-urile susţinute în cadrul « Transilvania Jazz Festival » (2021 și 2022) de muzicianul german Sebastian Studnitzky la Academia Naţională de Muzică « Gh. Dima » din Cluj-Napoca.

A susținut multiple recitaluri de pian: la București (24 august 2022, la Teatrul Național București), la Cannes (27 septembrie 2022, în cadrul proiectului „Expo-concert”); la Zalău (2 noiembrie 2022) și la Cluj-Napoca (6 noiembrie 2022) în cadrul Transilvania Jazz Festival 2022 - ediția a XVI-a; la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia, în cadrul Proiectului multimedia « O viață într-o valiză. Franța-Germania-Austria-România-Ucraina» (27 noiembrie 2022).

Repertoriul său include deopotrivă piese clasice și compoziții proprii.

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo