Meniu

Spectacole

Eu te cred, da’ tu mă minți!

adaptare după Jacques Bricaire și Maurice Lasaygues

Eu te cred, da’ tu mă minți!

adaptare după Jacques Bricaire și Maurice Lasaygues

Regie:
Liviu Lucaci
Scenografie:
Gabi Albu
Costume:
Elida Toma, Alina Gurguță

Pauză: Nu

Program
30 mar 2020 (Sala Studio) 20:30
Bilete

100 lei

Spectacol independent găzduit de Teatrul Național din București. Răspunderea pentru calitatea și conținutul acestui eveniment aparține exclusiv organizatorului!

 

“Eu te cred, da’ tu mă minți!” este o adaptare a piesei bulevardiere “La Menteuse” scrisă de Jacques Bricaire și Maurice Lasaygues.

Premiera inițială a avut loc pe 1 octombrie 1987, în regia lui Rene Clermont, la Teatrul “Petit Marigny” din Paris, dându-i viață actori renumiți ai timpurilor, precum Sabine Paturel, Henri Courseaux, Bernard Lavalette, Annie Jouzier și Genevieve Brunet.

Indiferent de trecerea anilor și schimbările timpurilor, situațiile ilare oferite de spectacol rămân extrem de la modă și gustate de public, fiind intangibile în fața oricărui trend trecător.

Situațiile qui-pro-quo puternice, extrem de savurate de spectatori, fac deliciul acestei piese de teatru, personajele învârtindu-se din situație în situație.

Piesa o are ca muză pe Jane, o făptură fermecătoare, cu o imaginație înflăcărată dusă spre mitomanie, care reușește să dezlănțuie o cascadă a dezastrelor prin depanarea incompletă a poveștilor, situându-le departe de realitatea simplă.

Patrick, băiatul ce o iubește nu se așteaptă ca realitatea să fie distorsionată și astfel, crede deschis tot ceea ce îi împărtășește Jane, încercând, apoi, grăbit să rezolve probleme ivite, creând, la rândul său, și mai multe încurcături. În cadru este implicată și familia lui Jane, formată din tatăl și sora ei, care cunosc foarte bine personalitatea fetei. Cu toate acestea, sunt momente când și ei sunt prinși în țesătura minciunilor și, surprinși fiind de situație, continuă să brodească ducând, astfel, lucrurile către un haos extrem de enervant pentu personaje dar comic și savuros pentru public.  

În final, totul se termină cu bine, spre fericirea tuturor.

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.mystage.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

Dacă optați să cumpărați bilete online, la costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 8% + 0.5 lei + TVA / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma MyStage. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul MyStage, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

luni
30
03
2020
Sala Studio 20:30 Cumpără bilete
: Aurelian Temișan
Monica Davidescu
Anca Dinicu / Letiția Vlădescu
Alexandra Sălceanu
Cosmin Vîjeu
                    
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo