Meniu

Spectacole

Festival Jazz Manouche Bucharest

Festival Jazz Manouche Bucharest

Pauză: Nu

Bilete

65 lei

 

Anunț important privind spectacolele din Amfiteatru!
Fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă:
- dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol și timpul de montare permite acest lucru, reprezentaţia se mută la una dintre sălile teatrului. Dacă acest lucru nu este posibil, fie se reprogramează, biletele rămânând valabile, fie se restituie banii pe bilete, fie biletele pot fi schimbate pentru un alt spectacol din programul Amfiteatru.
- dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, spectacolul se suspendă, nefiind posibilă reprogramarea lui și nici rambursarea costului biletului.

 

Prima ediție19 - 20 iulie 2019

Conceptul Festivalului Jazz Manouche Bucharest la TNB adus din Franța - țara în care Emy Drăgoi și-a desăvârșit studiile muzicale, primind titlul de “Acordeonistul anului “, țara unde i-a descoperit pe iluștri promotori ai acestui gen muzical, Django Reinhardt și Stephane Grapelli, dar și un gen muzical care îl inspiră în propriile apariții interpretative și creații componistice. Acorduri muzicale inedite vor fi înfățișate publicului într-o formulă vocal-instrumentală, ea însăși specială.

Acest festival este un omagiu adus marilor muzicieni de jazz manouche- Django Reinhart și Stephane Grappelli.

Django a impus un ritm “swing-ul”, ce avea să marcheze o epocă întreagă a Parisului interbelic. Din repertoriul acestui Festival nu vor lipsi teme universale, precum Minor Swing, Daphne, Belleville, Djangology,Swing 42, Nuages,etc.

Alături de Emy Drăgoi și Jazz Hot Club România, va apărea pe scenă Cristophe Lartilleaux, un mare muzician, care a dublat chitara în filmul Django cu Reda Kateb. El este fondatorul grupului francez Latcho Drom, alături de care Emy Drăgoi, a colaborat timp de 10 ani, având concerte pe cele mai mari scene din lume.

Un alt protagonist, care se va alătura pe scenă este Samy Daussat. El este un cunoscut chitarist în lumea jazzului Gypsi, un muzician profesionist. Timp de 30 de  ani, a cântat alături de cele mai sonore nume din muzica Jazz Manouche . El este colaborator și în proiectul “Caravan Django” Gypsi Jazz Manouche - Emy Drăgoi. Acest proiect a debutat pe scena TNB.

Jazz Hot Club Junior, se va alătura în premieră acestui magnific concept. Din acest grup fac parte violonistele Alessia și Bianca Drăgoi, care vor fi acompaniate de Deborah Lartilleaux, (fiica marelui chitarist Cristophe Lartilleaux), un mare basist în lumea jazz-ului.

Un alt protagonist al acestui festival este chitaristul gypsi Manase Pandele; stabilit în Spania unde și-a perfecționat cariera în domeniul muzicii Swing Gitano, concertând alături de monștri sacri ai muzicii Gypsi jazz Flamenco.

În acest festival vor susține un mini- recital chitaristul Alex Man, un mare iubitor de jazz manouche, având-o alături pe solista Gabriela Costea (voce), ei formând un duo muzical de senzație, aduc muzica braziliană ”bossa-nova” și o transpun pe ritm de jazz la TNB.

Emy Drăgoi, fondatorul și directorul muzical al acestui proiect muzical Festival Jazz Manouche Bucharest, colaborând și susținând numeroase spectacole alături de David Reinhart, (nepot al lui Django), cu Trio Rosemberg, Bireli Lagrene, Didier Lockwood, înfățișează publicului o dorință mai veche a sa, de a organiza acest festival și în România. Cu această ocazie, acest fetival se alătură marilor festivaluri de jazz manouche din întreaga lume.

Alături de invitații mai sus menționați, se va alătura și îndrăgita actriță a Teatrului Național din București, Aylin Cadîr. Aylin a cochetat cu muzica de la o vârstă fragedă. În primul ei album, Cloud, încântătoarea Aylin Cadîr explorează jazz-ul îmbinându-l cu influențe pop și retro, iar ca rezultat găsim o combinație unică și foarte personală.

În Amfiteatrul cel nou de pe acoperișul TNB, Emy Drăgoi și invitații săi vă așteaptă să petreceți împreună seri muzicale magice.

 

Program - 19 iulie 2019

Trio - Cristophe Lartilleaux - Paris Jazz Manouche

Flamenco Gypsi Jazz - Manase Pandele

Brazilian Music Duo - Gabriela Costa & Alex Man

Jazz Hot Club Junior - Omagiu Django Reinhardt & Stephan Grapelli

Jazz Hot Club România Emy Drăgoi / Guest Aylin Cadîr

 

Program - 20 iulie 2019

Trio Samy Daussat - Jazz Manouche / Raluca Florentina Drăgoi

Swing Jazz Violin - Alessia Drăgoi - (Tribut Grigoraș Dinicu)

Magic Violin Jazz - Bianca Drăgoi (Omagiu lui Didier Lockwood)

“The New Acordeon France Project” de Emy Drăgoi

Caravan Django Jazz Manouche la TNB

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo