Meniu

Repertoriu curent

Figuranta

de Andreas Petrescu

Figuranta

de Andreas Petrescu

Regie:
Tania Popa
Muzica originală:
Liviu Elekes
Regia tehnică:
Laurențiu Andronescu, Adrian Ionescu

Data premierei: 03.11.2019

Durata: 1 h 10 min / Pauză: Nu

Program
14 apr 2024 19:00
01 iun 2024 19:00
Bilete

50 lei

30 lei (balcon, cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

Spectacol prezentat în cadrul programului "Uși deschise pentru toți"

 

One - Woman - Show

După succesul cu „Fata din curcubeu”, Tania Popa revine pe scena TNB cu un nou one-woman-show de excepție: Figuranta de Andreas Petrescu.

Un text emoționant care prezintă povestea tragi-comică a Aniei, o actriță aspirantă, a cărei viață se împarte între încercarea disperată de a-și face o carieră în teatru și neîmplinirile din viața personală.

“Tania Popa este o bombă cu ceas. O bombă cu ceas de lux. Nu stii niciodată când va exploda iar atunci când o face, reacția e puternică, mătură totul în jur. Dar nu cu violență ci cu sensibilitate. Cu multă căldură.

Figuranta este un text scris special pentru ea. De cum l-a primit s-a aruncat asupra lui ca un om flămând. L-a desfăcut, s-a îmbrăcat cu el, l-a consumat si apoi a devenit al ei. Sunt foarte mulți actori în România. Mulți dintre ei sunt buni. Foarte buni. Tania nu e printre ei. Pentru că Tania este printre cei mai buni. Si acestia sunt puțini. Cuvintele mele se aud pe scenă prin gura Taniei Popa si asa devin mai frumoase. Cuvintele mele înseamnă ceva, au viață în ele, datorită ei. Pentru că asta stie ea să facă. Să explodeze viață pe scenă”. Andreas Petrescu

Foto Florin Ghioca

 

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.bilet.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

La costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 4,90% / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma www.bilet.ro. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul www.bilet.ro, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

duminică
14
04
2024
Sala Pictura 19:00 Cumpără bilete
sâmbătă
1
06
2024
Sala Pictura 19:00 Cumpără bilete
Ania: Tania Popa

"Tania Popa are nu numai un incontestabil talent. Ea are personalitate, originalitate, consistenţă; te prinde, te vrăjeşte, te păcăleşte, e foarte stăpână pe mijloace şi le expune cu poftă de joc, cu onestitate, în chip incandescent. Cu Tania nu ştii niciodată dacă e de râs sau de plâns. Ştii sigur că e cumplit de adevărat şi frust. Tania este asemenea unui avion de vânătoare cu decolare verticală. 

(…) Un spectacol tare, puternic, bine închegat şi încărcat de idei ca un nod de cale ferată, dar mai ales o întâlnire mereu hrănitoare, vindecătoare cu o actriţă adevărată, pe bune, ca-n viaţă – Tania Popa. Şi, da, a trecut şi Îngerul."

Răzvana Niță, Blog – Confesiunea unui fost pescăruș  

"Un spectacol despre viață, traume, neîmpliniri și speranțe. Un text bine croit și o interpretare cu nuanțele cotidianului pe care vrea să îl întrupeze. Maturitatea artistică a Taniei Popa face ca întâlnirea cu textul lui Andreas Petrescu să transforme scena Naționalului bucureștean într-un puzzle de emoții și întrebări despre chinurile (ne)știute ale creației."

Simona Ioniță, Agenția de Carte - Premieră la TNB: ”Figuranta” de Andreas Petrescu, cu Tania Popa  

"Tania Popa, actriță consacrată a teatrului bucureștean, este acum doar o actriță aspirantă, a cărei viață se împarte între încercarea disperată de a-și face o carieră în teatru și neîmplinirile din viața personală. Un spectacol despre condiția actorului. Un curcubeu fără culori, din care Tania Popa se luptă cu disperare să compună și să recompună lumina din povestea tragi-comică a Aniei, într-un mic laborator alb / negru, un decor minimalist și doar câteva obiecte de recuzită al vieții ei de actriță, în cabina ei de machiaj și de repetiții pentru viețile care speră că urmează să le trăiască…

O confesiune succintă făcută spectatorului despre cum se construiește fiecare personaj pe care îl vede pe scenă, dar mai ales despre ce se întâmplă cu el până la următoarea reprezentație.

„Figuranta” e genul ăla de spectacol simplu, curat, ca un gând de toamnă care se desprinde din arborele emoțiilor unui sfârșit ca toate celelate sfârșituri și coboară încet, legănat, pe pământ." 

Luciana Antofi, Blog - Viața, doar o scenă pentru un rol secundar: „Figuranta” de la Național, o voce pierdută în Corul Antigonei  

"Tania Popa și-a asumat rolul de regizor, dând viață și sens replicilor care i se potrivesc de minune unei ființe – în egală măsură – solare și impetuoase și a descoperit profunzimea sensului din poetica acestui text contemporan, anume urzit pentru ingrata condiție de femeie-artist.

Ca o școlăriță mai mare, scăpată în recreația mare, Ania / Tania iradiază un flux de energie care stârnește interesul și are efect magnetic asupra simțurilor privitorilor."

Mădălina Dumitrache, Bel-esprit - Cu ușile închise, în culisele devenirii artistice – „Figuranta”  

 

Spectacolul a fost prezentat în cadrul Turneului actorilor români la Chișinău, aprilie 2023.

 

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo