Meniu

Spectacole

Hamlet în sos picant

după Aldo Nicolaj

Hamlet în sos picant

după Aldo Nicolaj

Regie:
Alexandru Cozub
Scenografie:
Iurie Matei
Costume:
Tatiana Popescu

Durata: 1 h 55 min / Pauză: Nu

Bilete

50 lei

40 lei

20 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

Spectacol prezentat de Teatrul Mihai Eminescu din Chișinău

 

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani.

Acțiunea se petrece în Castelul Elsinore, dar nu în sala tronului, ci în bucătăria regală unde masterchef-ul Froggy drege, din polonic, cuțite și pahare, tragedia prințului danez bântuit de himere; ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie și amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet. În bucătărie sfârâie purcelușii de lapte, se fezandează mistrețul în putină de stejar, se coace la foc domol budinca de porumbel a la Pericle, se perpelește Limba de vacă marinată a la Tutankhamon. Bucătăria ajunge câmp de bătălie - ce-i drept, în sânge e doar friptura… restul e picanterie.

Lansare de carte

            Spectatorii care vor veni să vizioneze în 16 ianuarie 2022, la Sala Studio a TNB, spectacolul „Hamlet în sos picant” de Aldo Nicolaj al Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău, susținut în cadrul celei de-a 8-a ediții a programului Teatru Românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău sunt invitați să asiste,  înainte de spectacol, la o prezentare de carte care va avea loc în foaierul Sălii Studio: este vorba de volumul intitulat Sub aripi de înger semnat de Mihai Brădescu, dedicat de autor ”memoriei buneilor și părinților mei, tuturor victimelor deportărilor staliniste din Basarabia în Siberia de gheață”. O carte tulburătoare, în care mărturiile părinților și bunicilor înregistrate de autor, coroborate cu documentele păstrate în dosarele familiilor deportate, oferă adevărate surse istorice menite să întregească tabloul general al calvarului prin care a trecut Basarabia în anii ocupației sovietice. O carte de suflet destinată spre lectură tuturor celor care doresc să înțeleagă complexitatea istoriei conaționalilor noștri din Basarabia și a luptei lor pentru a-și păstra identitatea etnică românească și valorile naționale.

Prezentarea va avea loc în prezența autorului, care va oferi autografe la standul organizat cu cărțile sale. 

Întrucât spectacolul este programat să înceapă la ora 19.00, spectatorii care doresc să asiste la această prezentare de carte sunt invitați să vină la ora 18.30. 

 

Pagina spectacolului  

Froggy: Petru Hadârcă Cathy: Angela Ciobanu
Inge: Diana Decuseară Breck: Dan Melnic
Hamlet: Ghenadie Gâlcă Regina: Margareta Pântea
Horațio: Iurie Focșa Laert: Mihai Zubcu
Grunter, Elios : Alexandru Pleșca
Igor Babiac
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo