Meniu

Trupa TNB

Actor colaborator

Oana Berbec

În stagiunea curentă joacă în:

Kiritza sau Jocul de-a... Mașinăria. Musicalul

Născută la București, Oana Berbec a absolvit cursurile de canto ale Universității Naționale de Muzică din București la clasa prof. dr. Silvia Voinea. A urmat cursuri de măiestrie susținute de Ileana Cotrubaș (Opera Națională București) și Marina Krilovici (Kefalonia Music Festival, Grecia), precum și pe cele susținute de soprana Donna Woodward (Musica Viva Musikferien, Germania) și de maestra Larisa Gergieva.
În anul 2004 a obținut premiul al III-lea la Concursul European de Muzică “Antonino Miserendino” din Palermo, Italia.
Debutul la Opera Națională București a venit în anul 2014 cu opera “Hansel și Gretel” de E. Humperdinck.
A susținut numeroase turnee atât în țară cât și în străinătate în orașe ca Berlin, Amsterdam, Barcelona, Roma, Sofia ș.a.
Foarte pasionată de arta interpretativă, a abordat și alte genuri muzicale și dramatice precum musicalul (Teatrul Metropolis, București), teatrul (Commedia dell'arte în cadrul Curții Comedianților) și pantomimă (Compania Passe-partout Dan Puric, Teatrul de pe Lipscani). Nici de lumea dansului sau a filmului nu a rămas străină, participând la cursuri de balet și step, fiind de asemenea protagonistă în trei scurt metraje “Doctor Who – How to stop a Timelord”, “Inspector Plustard and the Fallen Groom” și “Some are Silent“.
Pe lângă studiul vocal, practica din cadrul grupului de muzică veche și tradițională Truverii, a apropiat-o de studiul diverselor instumente de percuție, precum și de cel al cisterului.
Abordează un vast repertoriu de genuri și stiluri muzicale, de la muzică veche și renascentistă, la opera, musical și muzică contemporană.
Marea oportunitate de a colabora cu maestrul Gigi Căciuleanu a venit în anul 2017, la Opera Națională București în cadrul creației maestrului Căciuleanu - “TragiComedy“ pe muzica lui Rodion Șcedrin, spectacol care i-a deschis o nouă perspectivă în arta complexă a exprimării artistice.

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo