Meniu

Repertoriu curent

Matilda și groparii

de Stela Giurgeanu

Matilda și groparii

de Stela Giurgeanu

Regie:
Mircea Rusu
Scenografie:
Gabi Albu
Coregrafie:
Lari Giorgescu
Video:
Vlad Lãzãrescu
Regia tehnică:
Silviu Negulete, Paul Tănase

Data premierei: 07.02.2020

Durata: 1 h 15 min / Pauză: Nu

Program
29 dec 2023 19:00
Bilete

40 lei

20 lei (cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

Spectacol realizat sub auspiciile Centrului de Cercetare și Creație Teatrală Ion Sava 

Scrisă în cheia realismului magic, Matilda și groparii de Stela Giurgeanu ‒ „Piesa anului 2018” la Gala Uniter ‒ este un sondaj psihologic în poveștile de viață a trei femei pentru care sacrificiul reprezintă o formă de existență.
Scriitura dramatică a Stelei Giurgeanu sparge convenționalul și invită la decriptarea lucrurilor comune, a frazelor cu subînțeles, a gândurilor ascunse și, mai ales, la deslușirea fantasticului din realitate. Jocul caleidoscopic al situațiilor, amestecul de elemente și viziuni stranii, dialogurile, pe alocuri, de un umor absurd și grotesc dau naștere unei comedii negre de bun gust.
Un spectacol‒pledoarie pentru libertatea femeilor atât de puternice în toată fragilitatea lor. Un text despre o generație care și-a îngropat demonii spre a-i lăsa generației următoare dreptul la fericire.

 

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.bilet.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

La costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 4,90% / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma www.bilet.ro. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul www.bilet.ro, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

vineri
29
12
2023
Sala Atelier 19:00 Cumpără bilete

”Cine vrea să râdă ca șampania? Să meargă la “Matilda și groparii”. Cine vrea emoție, suspans, amuzament, înfricoșare, happy end? Să meargă la “Matilda și groparii”. Cine vrea feminism cu lopata? Să meargă la “Matilda și groparii”. Cine vrea satisfacții intelectuale, precum reinterpretări ale cehovienelor "Trei surori", "Livada de vișini", dar și un pic din “Așteptându-l pe Godot” de Beckett? Să meargă la “Matilda și groparii”. Cine vrea lucru deștept făcut să vadă “Matilda și groparii” de pe scena Teatrului Național București.”

Eugen Istodor, HotnewsCrimă! E “Matilda și groparii”, piesa asta de teatru a Stelei Giurgeanu de la Teatrul Național

”Spectacolul, pus în scenă de Mircea Rusu, se bucură de aceeași onestitate în abordare ca și textul Stelei Giurgeanu. Curge firesc, împins ba de rutină, ba de inerție, ba de umor, împreună cu povestea care se deapănă, printre tăceri grăitoare și tresăriri emoționale, cu suficient de mult suspans și întorsături de situație cât să țină spectatorul captiv pe terasa morbidă (foarte solid decorul/raclă al lui Gabi Albu, o convenție care așează ușor și firesc personajele în poveste, fără să le ucidă, într-o așteptare a verdictului), printre fâlfâirile amenințătoare ale ciorilor care prevestesc ceva rău.”

Luciana Antofi, Blog - Tăcerea mormântală sau dragoste și onestitate cu „Matilda și groparii” la Național  

”Piesa Matilda si groparii vorbeste despre violenta domestica, despre libertate, despre femeile delicate si totodata puternice, despre traume si despre iubiri care au capacitatea de a vindeca. Spectacolul Matilda si groparii este impresionant, produce emotii in randul spectatorilor si ii determina pe acestia sa nu se mai ia dupa aparente si sa se gandeasca de 2 ori inainte de a spune ceva ori de a pune o eticheta. Asta daca au rabdare cu inceputul confuz al spectacolului si se bucura de poveste.”

Raluca Uluiteanu, Blog - Matilda și groparii

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
Sunt de acord

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

TNB I. L. Caragiale Logo