Meniu

TNB - Teatru gazdă

Ordonare

Beatles`n`Jazz

27 Februarie 2017

  Pe 27 februarie 2017 va avea loc la Teatrul Național (Sala Pictura, ora 19.00) spectacolul Beatles ‘N’ Jazz. Cei care vor aduce în fața publicului acest proiect sunt unii dintre cei mai talentați și versatili ai noului val de muzicieni din România. Adrian Nour - actor, dansator și cântăreț, cu o voce impresionantă de infinite culori, accente de forță și sensibilități vibrante de o expresivitate tulburătoare, cunoscut publicului din nenumăratele producții ale teatrelor bucureștene sau din participarea la cunoscutul show tv Vocea României. Adrian Nour împreună cu Catalina Beta, una dintre cele mai fermecătoare apariții și voci ale scenei de Jazz românești a ultimilor ani, o prezenţă vocală tulburător de curată, expresivă şi pătrunzătoare, o voce care "îmbracă în catifea" şi colegii lor instrumentişti, Adrian Flautistu - bass, Ciprian Pop - chitară, Alexandru Borsan - pian, Iulian Nicolau - tobe, vor fi protagoniştii unei seri de jazz de excepţie si vor explora într-o manieră jazzistică non-conformistă celebrele hituri Beatles. Trupa britanică Beatles a revoluționat anii '60 în materie de muzică, fiind unul dintre cele mai influente și inovatoare fenomene ale epocii rock. Începând inițial cu piese care combinau într-o manieră originală elemente de rock & roll , pop-rock și blues-folk-jazz, Beatles-ii au început mai târziu să experimenteze cu mai multe stiluri muzicale, de la balade pop și muzică indiană la muzică psihedelică și hard-rock, încorporând în piesele lor și elemente clasice și folosind tehnici de înregistrare neconveționale și inovatoare. Compozițiile lor sunt dimante pure, de o bogație incomensurabilă melodică, armonică și ritmică. The Beatles este cea mai bine vândută trupă din istorie iar nenumăratele hituri dăruite lumii continuuă să servească drept sursă de inspirație celor mai buni muzicieni ai lumii. Biletele se găsesc la Casa de bilete TNB şi online pe bilet.ro și mystage.ro

Citește mai mult >

Cazacii zburători

06 Martie 2017

Cazacii zburători din Ansamblul Academic Kalina aduc dansurile ucrainiene în premieră la TNB pe 6 martie 2017! Cele mai frumoase dansuri şi melodii tradiţionale ucrainiene vor delecta, în premieră, publicul bucureştean, pe 6 martie 2017 la Sala Mare a Teatrului Naţional! Supranumiţi “cazacii zburători”, membrii Ansamblului Academic Kalyna din Kiev aduc la Bucureşti coregrafii spectaculoase şi “bijuterii” folclorice într-o frumoasă epopee de dragoste şi război! Artiştii impresionează spectatorii prin virtuozitate şi autenticitate şi se transpun în vremurile memoriale în care flăcăii falnici străbăteau pădurile ucrainiene mânaţi de setea de dreptate, dar şi de dorul fetei iubite. Adevărat simbol al culturii ucrainiene, ansamblul format din cor, balet şi orchestră reuneşte în formula actuală 47 de membri ce aduc pe scenă adevărate musicaluri folclorice. Fondat în 1981 Ansamblul Academic Kalyna poartă de 35 de ani folclorul local în jurul lumii. Spectacolele cazacilor sunt asemuite unor tablouri muzicale, în care se împletesc momentele coregrafice deosebite şi măiestria interpretativă. Din spectacol nu lipsesc instrumentele tradiţionale şi costumele populare ucrainiene, de o frumuseţe deosebită. Cazacii zburători din Ansamblul Kalyna au câştigat de-a lungul timpului numeroase concursuri naționale și internaționale şi au reprezentat arta populară ucraineană la festivaluri culturale din Spania, Olanda, Belgia, Germania, China, Coreea, Indonezia, Chile, Egipt, Israel, Italia și multe alte țări. În prezent, cazacii zburători din Ansamblul Academic Kalyna îşi desfăşoară activitatea sub conducerea directorului artistic Gennadii Andriushchenko - Artist Emerit al Ucrainei. În decursul celor 35 de ani de activtate, funcţia de director artistic al Ansamblului a mai fost ocupată de Valery Plump, Victor Lysyuk, Anatoliy Dubina, Grigori Voronov, Serghei Dudko, Tatiana Kumanovska, Andrew Veres, Valentyn Kozachenko.

Citește mai mult >

Eu nu contez!

13 Martie 2017

Trei mari orașe culturale, trei mari scene și un „altfel” de spectacol de teatru pentru oameni de suflet!         După succesul din 2016, Turneul ARTfel reîncepe în 2017 și vă propune, în regim de premieră, un spectacol de teatru diferit, inedit și actual: Eu nu contez!. Unele dintre cele mai mari scene din România vor găzdui spectacolul: 1. Teatrul Naţional Bucuresti – Sala Studio (Bucuresti, 13 martie 2017, ora 19:00) 2. Teatrul Naţional Iași– Sala mare (Iași, 21 februarie 2017, ora 19:00) 3. Teatrul Municipal Bacovia – Sala mare (Bacău, 20 februarie 2017, ora 20:00) Piesa, scrisă de un tânăr dramaturg român necunoscut, a adunat critici remarcabile la premierele de la Teatrul Elisabeta din Bucureşti din noiembrie 2016. 500 de spectatori și critici de teatru au fost surprinși de implicarea unora dintre cei mai buni actori români într-un proiect privat nou, dar și de un scenariu îndrăzneț care combină dramatismul specific teatrului cu lirismul muzicii clasice și populare live. De ce trebuie să iei parte la Turneul ARTfel? Pentru că ARTfel înseamnă promovarea tinerilor, înseamnă decenţă, înseamnă cultură de calitate și în primul rând înseamnă schimbare în ceea ce înseamnă viziunea despre artă și cultură. În distribuție: Marian Râlea, deținătorul premiului UNITER pentru cel mai bun actor, va juca rolul principal „Iuda”, alternativ cu marele actor de film si teatru Vlad Rădescu. Distribuția este completată de actori cu roluri importante pe scene ca TNB, Odeon, Teatrul Masca, etc., actori consacrați precum Anamaria Pîslaru, Sorin Dinculescu şi Relu Poalelungi şi actori tineri: Antonio Tadeusz Mincă, Beatrice Rubică, Altan Safta Zecheria, Georgiana Vratiu şi Ştefan Opreanu. Spectacolul vine cu o surpriză: coloana sonoră live (Narcisa Băleanu, nai – muzică populară) cu implicarea extraordinară a unui reprezentant marcant al Filarmonicii „George Enescu”: Adrian Petrescu, având calitatea de regizor muzical. Biletele, pentru toate cele trei spectacole, se găsesc pe www.mystage.ro sau la casele de bilete ale celor trei teatre. Turneul național ARTfel a început în 2016 la Ateneul din Bacău cu un concert simfonic modern, a continuat cu lansarea „Trilogiei lui Nice”, cu premierele de la Teatrul Elisabeta și va continua în 2017 în principalele orașe din țară, iar marele public va avea ocazia să asiste la spectacole de teatru, concerte simfonice și lansări de carte. Pentru mai multe detalii vizitați pagina de facebook: ARTfel acf, https://web.facebook.com/Clubul.ARTfel/ sau descărcați gratuit de pe „Appstore şi Google play” aplicația: Clubul ARTfel.   Video  

Citește mai mult >

Caravana Django - Gypsy Jazz Manouche - Emy Drăgoi

20 Martie 2017

În cadrul celui mai nou proiect muzical pe care l-a iniţiat şi lansat - 3D Pro’ect - cunoscutul artist Emy Drăgoi va prezenta un gen muzical cu o istorie şi un parfum aparte: Caravana Django - Gypsy Jazz Manouche - Emy Drăgoi Omagiu: Django Reinhardt & Stephane Grappelli Invitat special: Ion Caramitru Jazz-ul Manouche, originar din suburbiile din Franţa - ţara în care Emy Drăgoi şi-a desăvârşit studiile muzicale, primind de asemenea titlul de Artistul anului, și în care i-a descoperit pe iluştrii promotori ai acestui gen muzical, Django Reinhardt şi Stephane Grapelli, trâind alături de David Reinhard (nepot al lui Django), susținând spectacole împreună cu el și Trio Rosemberg, Bireli Lagrene, Didier Lockwood etc., va fi înfăţişat publicului românesc într-o formulă vocal-instrumentală, ea însăşi specială, prin crearea acestui proiect - Caravana Django - Gypsy Jazz Manouche - Emy Drăgoi Django a impus un ritm, “swing-ul”, ce avea să marcheze o epocă întreagă a Parisului interbelic. Din repertoriul acestui proiect nu vor lipsi teme nemuritoare, precum Minor Swing, Daphne, Belleville, Djangology, Swing '42 și Nuages, devenite piese standard în muzica de jazz. Întâi de toate, alături de Emy Drăgoi și Jazz Hot Club România vor apărea pe scenă membrii Orchestrei Jazz Hot Club Junior, alături de 3D Pro’ect. Acestora li se vor adăuga alţi câţiva instrumentişti de top din Franța, chitariști de manouche, aduși special pentru acest gen de muzică. Colaboratori în acest mare proiect sunt și actori ai Teatrului Național din București: Anca Sigartău, Aylin Cadîr, Tania Popa, alături de maestrul Ion Caramitru. Apreciați pentru rolurile lor din teatru şi film, pentru prezenţele de la radio şi televiziune, aceștia au însă şi o solidă pregătire muzicală ducând Caravana Django într-un voiaj muzical magic, acompaniați de dansatori ai trupei Tango Tangent. Teatrul, Muzica și Dansul vor fi un întreg al acestui proiect. Spectacolul este însoțit de o video-proiecție care completează magia acestui spectacol Muzica în Familie. Biletele au fost puse în vânzare la Casa de bilete a TNB și pe mystage.ro.

Citește mai mult >

Concert Aurelian Temișan și prietenii

20 Martie 2017

Pe 20 martie 2017, ora 20.00, Aurelian Temișan vă invită la un memorabil concert Unplugged, găzduit de Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti! Alături de el vor mai urca pe scenă Cornel Ilie (Vunk), Smiley şi Gabriel Cotabiţă, trei prieteni dragi, care vor întregi o seară de care vă veţi aminti pentru multă vreme. Sunteţi aşteptaţi să vă bucuraţi de refrene de ieri de azi, într-un show elegant care celebrează iubirea şi arta.   Depre Aurelian Temişan          De peste 28 de ani, Aurelian Temişan se află în topul preferinţelor publicului în postura de solist vocal, actor sau jurat al unor emisiuni TV. Pe lângă numeroase concerte şi albume de studio, printre reperele unei cariere de succes se numără: apariţia în dublu rol în filmul artistic A doua cădere a Constantinopolului (1993), rolul Bill Flynn din faimosul musical Chicago, pus în scenă la Teatrul Naţional din Bucureşti, personajele interpretate în serialele TV Secretul Mariei (Antena 1), Cuscrele (Național TV), Clanul Sprânceană (Antena 1) şi prezenţa în juriul foarte popularului show TV Te Cunosc De Undeva.

Citește mai mult >

La Bayadere – Țara Iluziilor

30 Martie 2017

Pentru prima dată în România, la inițiativa Japan Foundation, cu sprijinul Ambasadei Japoniei, în colaborare cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Fundația Art Production, Întâlnirile JTI vor găzdui, cea mai importantă companie niponă de dans contemporan. Noism va prezenta pe 30 martie 2017, ora 19.00, pe scena Sălii Mari a Teatrului Național din București spectacolul La Bayadere – Țara Iluziilor, o poveste transmisă din generație în generație, dincolo de amintiri și istorie. Turneul Noism va continua la Sibiu, unde vor avea loc două reprezentații cu spectacolele The Match Seller’s Tale și Passacaglia, pe 5 și 6 aprilie 2017, în avanpremiera Festivalului Internațional de Teatru (FITS 2017). Noism a fost înființată în 2004 de artistul Jo Kanamori, fiind prima companie profesionistă de dans care urmărește tradiția dramatică europeană. Începând cu 2007, compania a avut reprezentații în 11 orașe din opt țări și a fost onorată cu prestigiosul Premiu Asashi Performing Arts în 2008, pentru prezentarea excepțională a lucrării Nameless Hands – house of dolls. Ulterior, Noism a interpretat coproducția Nameless Poison – black monk în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Cehov din 2009. În 2011, compania a fost invitată la celebrul festival de muzică clasică Saito Kinen Festival Matsumoto, condus de Seiji Ozawa. Astăzi, Noism continuă să fie apreciată și recunoscută drept cea mai importantă companie japoneză de dans contemporan. Jo Kanamori, Director Artistic al Noism, a studiat cu Maurice Bejart la Școala-atelier Rudra Bejart din Lausanne. A interpretat lucrări în cadrul Teatrului de Dans Olandez, Baletului Național al Operei din Lyon și Baletului Gothenburg din Suedia. Kanamori a revenit în Japonia în 2002. Primul său proiect, No-mad-ic project – 7 fragments in memory a fost onorat cu cel de-al treilea premiu Asahi Performing Arts Awards în 2003. Kanamori a regizat lucrările operei lui Bartok, Bluebeard’s Castle și Mandarinul miraculos. A obținut numeroase premii, iar în 2008 a primit prestigiosul Premiu al Ministrului Educației, Culturii, Sportului, Științei și Tehnologiei din Japonia. În vara lui 2016, Jo Kanamori a pus în scenă La Bayadere – Țara Iluziilor, o adaptare a cunoscutei capodopere de balet clasic, folosind o expresivitate corporală perfectă și o narațiune pe mai multe planuri. Dramaturgul și scenaristul Oriza Hirata a adaptat îndrăzneț pentru Noism o poveste tragică „…această piesă nu fusese produsă încă de niciun mare coregraf al secolului 20...”, declară Jo Kanamori. Costumele și decorul au fost create de profesioniști din diverse domenii. Aranjamentul scenic, costumele și decorul din lemn aparțin arhitectului Tsuyoshi Tane, designerului Yoshiyuki Miyamae, de la celebra casa de moda Issey Miyake și producătorului de mobilă Masaki Kondo, cu toții colaboratori ai Noism. Muzica este bazată pe partitura originală semnată de Ludwig Minkus, cu adăugirile lui Yasuhiro Kasamtasu, aflat la prima colaborare cu Noism. Spectacolul este interpretat de 20 de dansatori, care fac parte din Noism1 – grupul de bază al companiei, din Noism2 – grupul dansatorilor stagiari, precum și de actori invitați ai Shizuoka Performing Arts Center. La Bayadere în interpretarea Noism a avut parte de o primire extraordinară din partea publicului, piesa originală fiind sublimată într-o lucrare care se raportează la societatea modernă, istorie, religie, etnie. Biletele se găsesc la Agenția Teatrului Național București, în rețeaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Carrefour, benzinăriile OMV, librăriile Cărtureşti, Humanitas, Diverta) şi online pe www.eventim.ro şi www.mystage.ro. Întâlnirile JTI sunt organizate și în acest an de Fundația Art Production, beneficiind de consilierea artistică a Silviei Ghiață.

Citește mai mult >

Concert Fuego

03 Aprilie 2017

Primăvara aduce în orașul dumneavostră muzica ușoară românească, într-o feerie a emoțiilor și a dragostei, prezentată de inconfundabilul Paul Surugiu-Fuego. Iată că artistul inimilor pornește din nou la drum prin țară cu un spectacol grandios – Lăsați-mi muzica! - celebrând de această dată 10 ani de turnee naționale. Interpretul va poposi în 20 de orașe, prezentând publicului său un adevărat show al muzicii cu melodie, culoare, sensibilitate, versuri și piese de neuitat. Surprizele se vor ține lanț, timp de două ore în care muzica de ieri se va împleti cu cea de azi, șlagărele lui Fuego vor răsuna într-o nouă variantă iar piese noi vor face deliciul audienței. Alături de band-ul său, Paul va da naștere unei lumi muzicale în care fiecare se va regăsi. În cadrul spectacolului, artistul va lansa un nou material discografic, un musical-audio spectaculos, realizat împreună cu maestrul Jolt Kerestely. Lăsați-mi muzica! este felul prin care Paul Surugiu arată publicului său că arta ne face fericiți, chiar și atunci când ne așteptăm mai puțin. „Pentru mine, muzica este terapie, este melodie, este emoție și bucurie la un loc, mai mult decât câteva sunete așezate pe o bandă și un text aruncat la întâmplare unui artist să-l recite pe o coloană sonoră. Eu mai cred în muzică și în puterea ei, în șlagărele de ieri și în ceea ce se creează azi, atât de complex. Sunt în continuare un romantic și prefer să cred că ne putem bucura în continuare de frumusețea unor cântece. Lăsați-mi muzica! este despre mine și arta mea, despre voi, publicul meu și toate piesele pe care le-am lansat sau le-am cântat ori fredonat de când ne-am născut, este un omagiu adus artiștilor români și o feerie a primăverii în care ne vom delecta, pentru două ore, cu mesaje și emoții speciale. Nu pot să-mi fac singur reclamă, e firesc, dar vreau să cred că vom face o atmosferă încât să ne audă toată lumea. Alături de band-ul meu am pregătit momente unice, premiere muzicale, un album de excepție, ipostaze în care mă veți vedea pentru prima oară. Ne vom aduce aminte de părinți, de acasă, vom pluti pe valurile iubirii, vom dansa, vom asculta, vom recita și vom lăsa cântecul să vorbească de la sine. Cred că e cazul să arătăm tuturor că e nevoie de muzica ușoară românească, trăgând un semnal de alarmă cu privire la melodicitate și mesaje, de care încă mai are nevoie publicul, chiar dacă mulți se grăbesc să le facă uitate. Oricum ar fi, lăsați-mi muzica! Vă aștept cu drag!” Paul Surugiu - Fuego Pentru detalii suplimentare puteți accesa următoarele site-uri: www.fuegofuego.ro, www.artbyfuego.ro, fuegoromaniafanclub.blogspot.com, www.fanclubfuegoromania.com.

Citește mai mult >

Confluențe

10 Aprilie 2017

Soprana Irina Iordăchescuşi pianistul Ştefan Doniga, protagonişti ai recitalului de muzică românească şi spaniolă Confluențe – 10 aprilie 2017 ora 19:30, Sala Media a TNB. Recitalul vocal-instrumental prezentat sub titlul Confluențe de către doi dintre cei mai apreciaţi tineri muzicieni români - soprana Irina Iordăchescuşi pianistul Ştefan Doniga - propune melomanilor o fascinantă călătorie imaginară iniţiată în folclorul românesc şi încheiată în universul muzicii iberice de secol XX. Gândit ca un spaţiu al întâlnirilor culturale şi stilistice, acest proiect aduce alături elemente aparent divergente, inspirat dar şi provocator îmbinate la cel mai înalt nivel artistic în ambianţa modernă oferită de Sala Media a Teatrului Naţional din Bucureşti - un cadru neaşteptat pentru un recital clasic, cu o acustică uimitoare şi un pian de o excelentă calitate. Repertoriul, interpreţii, spaţiul de concert – sunt variatele aspecte ale unei fericite confluenţe, ingrediente inedite ale unui eveniment muzical în premieră pentru scenele româneşti promiţând spectatorilor o experienţă aparte. Soprana Irina Iordăchescu şi pianistul Ştefan Doniga se află deja la a treia colaborare, momentele anterioare fiind reprezentate de prezenţe pe scene ilustre, precum cea a teatrului liric La Fenice din Veneţia şi de memorabilul recital închinat legendei scenei lirice românesti, baritonul Dan Iordăchescu, pe scena Ateneului Român din Bucureşti, evenimente ce au primit aprecieri superlative din partea publicului şi a criticii de specialitate. Programul recitalului din data de 10 aprilie de la Sala Media a Teatrului Naţional din Bucureşti cuprinde lucrări de George Enescu, Tiberiu Brediceanu, George Grigoriu, Remus Georgescu, Heitor Villa-Lobos, Fernando Sor, Fernando Obradors, Augustin Lara.

Citește mai mult >
Arhivă
Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+