Meniu

Repertoriu curent

Magic Național

Magic Național

Regie:
Ion Caramitru
Scenografie:
Florilena Popescu Fărcăşanu
Muzică live:
Emy Drăgoi, 3D Pro`ect, Jazz Hot Club Romania, Lucian Maxim
Lighting design:
Mircea Mitroi
Video:
Andrei Florea
Sunet:
Sorin Brehuiescu, Călin Țopa
Asistent regie:
Cristiana Gavrilă
Regizor scenă:
Viorel Florea

Data premierei: 19.12.2015

Durata: 2 h / Pauză: Nu

Program
01 iul 2018 (Sala Mare) 20:00
Bilete

100 lei - Loja Oficială

50 lei;

40 lei;

20 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

Spectacol - concert

Pentru reprezentația din 26 mai 2018, actorilor şi muzicienilor ce alcătuiesc echipa Magic Național li se va alătura solista japoneză Ato Kawara!

Lume, lume…. Naționalul râde, cântă și dansează într-un spectacol-eveniment, un concert teatral, un prilej de a vă întoarce către bucuria unei muzici mereu nouă și nostalgică. Cu un aer retro, dar pe ritmuri moderne, spectacolul-concert aduce pe scenă actori de marcă, fără mască, doar cu… muzica lor.

Vom descoperi o Edith Piaf cântată magnific de Anca Sigartău, o vom reîntâlni pe Tania Popa în fragmente pasionale din marele repertoriu rusesc, iar aerul Bucureștiului interbelic va răsuna în romanțele spuse misterios de Aylin Cadâr.

Medeea Marinescu și Marius Manole propun o călătorie artistică, ce ne va desprinde de cotidianul asurzitor și ne va conduce spre lumea muzicii calde și a cuvintelor șoptite.

Istvan Teglas, Eduard Adam și Lari Giorgescu vor spune povești de viață și artă… dincolo de cuvinte: pantomimă, improvizație, momente coregrafice.

Cei mai tineri actori din trupa Naționalului, Emilian Mârnea, Petre Ancuța și Florin Călbăjos vă vor surprinde cu cel mai scurt, vesel, ritmat concert, unde și-au luat ca parteneri câteva zeci de instrumente.

Vă invităm la Magic Național pe ritmurile pline de viață și de optimism inventate de Emy Drăgoi, muzicianul-lăutar supranumit în Franța… Regele jazzului la acordeon.

 

Video Valentine`Day   

 

Foto de Florin Ghioca

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.mystage.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

Dacă optați să cumpărați bilete online, la costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 8% + 0.5 lei + TVA / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma MyStage. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul MyStage, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

duminică
1
07
2018
Sala Mare 20:00 Cumpără bilete

“Magic Național” un amplu spectacol-concert fermecător.

... spectacolul-concert “Magic Național”, un eveniment cultural prin îmbinarea strălucită a muzicii cu poezia, prin reunirea artelor pentru a transmite sensibilă emoție Marelui Public. Prin ”Magic Național”, în sfârșit Sala Mare beneficiază de un spectacol cuceritor de aplauze meritate pe deplin!

“Magic Național” este o reprezentație unicat în peisajul teatral care uimește prin măestria îmbinării muzicii cu cuvântul și mișcarea corporală, o încântare pentru orice spectator".

Ileana Lucaciu, Spectator – Muzica și Cuvântul, îmbinate strălucit 

"Sala Mare se transformă într-o Piazza Grande în care renasc epoci, stiluri, stări şi în care îşi fac loc nostalgii, lirism, voluptăţi, gaguri, senzualitate, candoare, exotism. Tot ce e omenesc.

Felul în care Emy Drăgoi ”zguduie” din când în când instrumentul are ceva din puseul de afectuoasă virilitate, de tacită fraternitate cu care un jocheu îşi struneşte armăsarul sau un rider motocicleta – o demonstraţie de stăpânită forţă, de abilitate îndelung exersată şi de fapt traducerea candid disimulată a unei iubiri pătimaşe.

Aylin Cadîr, exploziva Anca Sigartău, Medeea Marinescu, Marius Manole, Emilian Mârnea, Petre Ancuţa, Florin Călbăjos, Istvan Teglas, Lari Giorgescu, Eduard Adam, excepţionalul om-percuţie Lucian Maxim şi orchestra 3D Pro’ect coordonată de unicul Emy Drăgoi oferă autografe artistice surprinzătoare, rafinate, elegante, agreabile. Şi pentru că orice insulă nebună trebuie să se supună lucidităţii creative a unui guvernator, (şi) de această dată, Prospero a fost inepuizabilul Ion Caramitru".

Răzvana Niță, Revista Teatrala Radio - În Piaţa Mare  

"Într-un cadru retro-elegant, scena Sălii Mari a Naționalului bucureștean, te învăluie dorința de-a afla cum se trăia și se iubea odinioară. O infuzie de vitalitate s-a răspândit odată cu derularea spectacolului-eveniment Magic Naţional.

Reprezentația este o declarație de dragoste pentru anii glorioși ai boemei artistice. Munca de bijutier, frenezia ritmului conferă poezie acestui proiect în care directorul de scenă – Ion Caramitru – oferă spectatorilor divertisment de bună calitate și o inepuizabilă sursă de bună dispoziție.

Ambianța sonoră structurează efectiv pulsația vitală a spectacolului-concert, aidoma manifestărilor artistice prezentate anual la Gala premiilor Oscar".

Mădălina Dumitrache, Web Cultura - Farmecul discret al autenticității    

"Spectacolul „Magic Național”, pus în scenă la Teatrul Național din București, e o provocare: a actorilor, de a evolua nu într-o piesă, ci într-un spectacol de varietăți, aproape un talent show, cum sunt cele care au acaparat emisiunile de divertisment TV. Diferența e că actorii distribuiți în „Magic Național” nu mai au nevoie de nicio prezentare, ei fiind deja consacrați, chiar și cei tineri, pe cea mai mare scenă de teatru din România. Și nici de vreo validare.

"Revelația provine din faptul că actorii produc aici altfel de numere decât cele cu care ne-au obișnuit: i-ați prins de multe ori pe Ion Caramitru sau pe Marius Manole cântând?"          

Horia Ghibuțiu, Un site de muzică – Actorii de la TNB cântă în Magic Național 

"Am plecat de la „Magic Național” cu convingerea că am avut posibilitatea de a-i vedea pe câțiva dintre actorii mei favoriți, și pe care i-am urmărit în nenumărate piese, în ipostaze surprinzătoare.

„Magic Național” e o joacă a unor oameni mari, care evoluează cu evidentă plăcere, un cadou făcut publicului care are ocazia de a-i urmări pe actorii favoriți în ipostaze neconvenționale. În același timp, e un potpuriu muzical executat cu măiestrie".

Horia Ghibuțiu, Blog de Ziarist - „Magic Național”, talent show-ul de la TNB 

"Amuzant și emoționant a fost duelul celor două viori ale Alessiei și Biancăi Drăgoi. Nu lipsește momentul coregrafic, interpretat de Istvan Teglas. Lari Giorgescu ne arată că nimic nu are savoare fără I.L. Caragiale, iar Anca Sigartău ne amintește ce talent complex este, trecând de la Edith Piaf la Foaie verde by Leliță Ioană, cu inserții de jazz, cu o ușurință ce a stârnit aplauzele sălii".

Maria Capelos, România Liberă - Magic Național: Teatru, poezie și improvizație 

“Și totuși acest „variete” cultural în cadrul căruia i-am (re)descoperit în moduri inedite pe actorii Naționalului, nu ar fi fost complet fără o prezență cheie. Și nu ar fi avut niciodată aceeași intensitate emoțională dacă nu ar fi împrumutat din efervescența unui amfitrion remarcabil: Emy Drăgoi, cu acordeonul său vrăjit, secondat de Emy Drăgoi 3D Pro’ect, Jazz Hot Club România și percuționistul Lucian Maxim.

Iar dacă scaunele din cocheta Sală Mare ar fi ales să dispară din calea muzicii, cred că nimeni nu ar fi fost cu adevărat surprins. Și, animați de bucuria euforică de care eram cuprinși, am fi început cu toții să dansăm.

Dar, chiar și în absența unei asemenea minuni palpabile și de netăgăduit, tot am plecat spre casă în pași de dans, cu inima printre stele.

Mergeți și voi la Teatrul Național.                         

Va fi magic, mes chers. Parol!”

Alin Goșa, Bucureștii Vechi și Noi - Magic Național

 

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+
TNB I. L. Caragiale Logo