Meniu

Repertoriu curent

No Man`s Land

de Danis Tanović

No Man`s Land

de Danis Tanović

Traducere: Andrei Marinescu
Regia:
Alexander Morfov
Adaptare:
Alexander Morfov
Asistent regie:
Claudia Machedon
Ilustrație muzicală:
Alexander Morfov
Decor:
Nikola Toromanov
Asistent decor:
Ioana Iliescu
Costume:
Andrada Chiriac
Light design:
Chris Jaeger
Lupte scenice:
Attila Nemeș
Translator repetiții:
Iulia Bahovski
Regia tehnică:
Silviu Negulete
Video:
Andrei Florea
Lumini:
Ionel Docan
Operator orgă lumini:
Cristian Simion
Sunet:
Aurel Sima, Florin Necșoiu

Data premierei: 16.11.2016

Durata: 2 h / Pauză: Nu

Program
03 feb 2017 (Sala Studio) 19:00
Bilete

70 lei

50 lei

20 lei

 

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani

 

Adaptare scenică după filmul lui Danis Tanović

Premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin, 2001

Într-o lume măcinată de terorism și războaie, condusă de organizații globale și dependentă de mass-media, TNB prezintă No Man’s Land, o satiră împotriva războiului, a comunității internaționale și a presei în goană după senzațional și rating.

Absurdul războiului dintre Bosnia și Serbia este comprimat până la esență în acest spectacol care combină umorul negru cu tragicul și care nu se situează de partea niciuneia dintre taberele beligerante. Inamicii sunt cu toții la fel, numai numele lor diferă. Doi soldați, unul bosniac, celălalt sârb, se trezesc blocați în tranșeele dintre linii. Vorbesc aceeași limbă, cunosc aceiași oameni, se uită la aceleași meciuri de fotbal sau filme, dar se urăsc de moarte. Un al treilea soldat zace pe o mină care, la cea mai mică mișcare, urmează să explodeze, ucigând totul în jur. Cei doi dușmani sunt nevoiți să dezamorseze împreună situația și decid să apeleze la ajutorul Națiunilor Unite. Își fac apariția forțele de menținere a păcii, însoțite de CNN. Un episod local capătă conotații globale, atingând inimaginabile cote ale absurdului.

Bazat pe un scenariu scris de un bosniac, cu un regizor bulgar și o distribuție românească, No Mans Land de la TNB este nu numai o parabolă despre război, ci și despre deșertăciunea vieții și a naturii umane.

Piesa reprezintă o dramatizare a filmului No Man’s Land (scenariul și regia Danis Tanović), câștigător al Premiului Oscar pentru Cel Mai Bun Film Străin, 2001.

Alexander Morfov este unul dintre cei mai cunoscuți regizori bulgari de teatru, cu spectacole de mare succes nu numai în țară natală, dar și pe scenele unor importante teatre din Rusia, Macedonia, Israel etc. A obținut numeroase premii naționale și internaționale de teatru, printre care „Askeer” și „Icarus” (Bulgaria), „Muza de aur”, „Sufita de aur”, „Masca de aur”, „Turandot de cristal” și „Pescărușul” (Rusia). No Man’s Land reprezintă cea de-a treia sa colaborare cu Teatrul Național din București, după Vizita bătrânei doamne de Friedrich Dürrenmatt și Furtuna de William Shakespeare, ultimul dintre acestea aducându-i actorului Mihai Călin Premiul Uniter pentru Cel mai bun rol secundar - Caliban.

Cumpără bilete

*Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.mystage.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

Dacă optați să cumpărați bilete online, la costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 8% + 0.5 lei + TVA / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma MyStage. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul MyStage, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

vineri
3
02
2017
Sala Studio 19:00 Cumpără bilete
Cera: Mihai Călin                      Ciki: Richard Bovnoczki
Nino: Ciprian Nicula                      Rambo / Generalul Schwartz: Marcelo-S Cobzariu
Sergentul Marchand: Rareș Florin Stoica                      Căpitanul Dubois: Mihai Munteniţă
Pierre, soldat Unprofor: Ionuț Toader                      Georges, soldat Unprofor: Andrei Atabay
Mile, ofițer sârb: Denis Hanganu                      Bosko, soldat sârb: Vitalie Bichir
Celo, ofițer bosniac: Eduard Adam                      Emir, soldat bosniac: Mădălin Mandin
Mirza, soldat bosniac: Adrian Iosif Pop                      Sergentul Müller, genist : George Piștereanu
Jane Livingstone , reporter CNN : Alexandra Sălceanu
Aylin Cadîr
                     Martha: Fulvia Folosea
Soldați / Reporteri: Nicolae Dumitru
Ionuț Niculae
Aurel Ungureanu
Silviu Negulete
                    

"Teatrul e viu, e despre acum şi aici, despre emoţie nemijlocită. Nu se taie la montaj, nu se prelucrează sunetul, nu se refac secvenţe. Teatrul e nemilos şi contaminant. Am putea spune „au theatre comme à la guerre”.

Alexander Morfov este una dintre cele mai strălucite idei ale directorului Ion Caramitru. Invitarea acestui regizor prolific, captivant, interesant, cu o personalitate carismatică să monteze pe scena Naţionalului bucureştean a dat un plus de dinamism, culoare şi energie repertoriului. Alături de de Nikola Toromanov care reuşeşte un decor fascinant cu alură de instalaţie, light designul semnat de creativul Chris Jaeger, No Man's Land se transformă într-un show teatral în care tensiunea face casă bună cu umorul tip snoavă şi accentele tragice alternează firesc cu ironia.

No Man's Land e un spectacol pe care îl iei cu tine, este genul de poveste peste care nu se lasă cortina niciodată. Mergeţi să vedeţi poate cea mai curajoasă şi tulburătoare producţie teatrală din oraş!"

Răzvana Niță, Port.ro - Cu mine pe mine călcând  

“No Man’s Land” marchează, în sfârșit, un eveniment pentru stagiunea de toamnă. O temă foarte actuală, preluată dintr-un film, prinde neașteptat viață scenică prin o echipă deosebită – regizor, scenograf și actori - care o prezintă teatral impresionant, atractiv. Este un spectacol al emoțiilor, provocării și surprinde cum se îmbracă o tragedie actuală într-un comic amar".

Ileana Lucaciu, Spectator – Scena, “ecranul” unui impresionant spectacol  

"Alexander Morfov cuprinde în No Man’s Land întreaga ură a omenescului pentru dragostea universală. Și imediat apare inocența care se transformă într-o legătură strânsă – cea dintre ura față de captivitate și dragostea față de libertate. O libertate a cuvântului și a mișcării. Imposibilitatea de a renaște ori de câte ori speranța îți e aproape, devine firească, pentru că războiul e o lume, iar lumea însăși se oglindește într-un război".

Dragoș N. Savu, Dilema Veche - Ura pentru dragoste        

"...scenografia amplă, bine etajată, à la The Lord of the Rings, “grăiește” şi ajută trupa de actori să despice firul poveştii în patru. Gândul regizoral se strecoară abil, printre sânge și noroi, pentru a surprinde chipurile expresive ale actorilor și, ca la Reinhardt, jocurile de lumini generează o atmosferă învăluitoare, cu valenţe psihologice (light-design: Chris Jaeger). Motivul urii – derivat din acel “Divide et impera” – domină scenariul dramatic, iar sistemul de simboluri teatrale ajută spectatorului să pătrundă mai ușor filosofia abisurilor.

Garnitura actoricească, bine aleasă, țese o colorată tapiserie de personaje aflate pe firul subţire dintre justiţie şi răzbunare, onestitate şi manipulare.

Întreg spectacolul No Man’s Land comunică emoțional, inserturile muzicale accentuează latura dramatic-ironică, așa cum lumina contribuie la stilizarea pozei scenice. Prin atenta selectare a actorilor din distribuție, regizorul a realizat o atmosferă specială între scenă și sală, între autorii spectacolului și public".

Mădălina Dumitrache, Web cultura - Fraţii de sub Deus ex machina    

 

Browser-ul dumneavoastra nu este de actualitate

Va rugam sa faceti update la unul dintre browserele de mai jos pentru a vizualiza site-ul TNB

Va multumi pentru intelegere! Google ChromeVersiunea 7+ FirefoxVersiunea 4+ Internet ExplorerVersiunea 8+ OperaVersiunea 4+ SafariVersiunea 5+